frida.bg

ABBA се завръщат с пет нови песни през 2021 г.

Шведските диско легенди ще изненадат феновете си с пет нови парчета през следващата 2021 година. Събирането на легендарната група се очакваше от известно време насам, но заради коронавирус голямото събитие бе отложено напред във времето.

Още през 2018 година ABBA обявиха, че ще споделят нова музика за феновете си. Тогава ставаше дума за две нови композиции и по-конкретно – „I Still Have Faith in You“ и „Don’t Shut Me Down“. В началото на този година един от членовете на бандата Бени Андерсон имаше нова медийна изява, обещавайки, че новият материал ще бъде наличен през 2020.

Заради пандемията от коронавирус, както и заради „технически трудности“, ABBA отлагат завръщането си за 2021 година. Разбира се, след като сме чакали толкова дълго време, за да видим шведските легенди отново заедно, не ни остава нищо друго, освен да почакаме още малко.

Новините за петте нови песни на ABBA бяха разкрити от Джоф Лойд, който е създател на подкаста Reasons To Be Cheerful. Той заяви: „Успях да поговоря около час с Бьорн Улвеус от ABBA в Zoom. В момента той е в карантина. Той има собствен остров в стокхолмския архипелаг.“

„Записали са пет нови песни. Трябвало е да ги пуснат в края на миналата година, но заради технически трудности и пандемията, нещата се отложили. Той обаче ми обеща, че през 2021 година ще можем да чуем нова музика от ABBA.“

ABBA пуснаха последния си студиен албум през 1982 година, а в началото на 90-те бяха разпространени и три песни, които не бяха чувани до онзи момент. Шведската група изгря за славата през 1974 година, печелейки „Евровизия“ с песента си „Waterloo“. ABBA бяха една от най-успешните групи в света, но както често се случва, отношенията между тях преживяха срив, който те не успяха да превъзмогнат. Шведската диско формация е носител на множество международни награди, като ABBA имат издадени общо осем студийни проекта.