frida.bg

Новият албум на Garbage пристига през 2021 г.

Алтернативната американска банда Garbage ще издаде през следващата 2021 г. своя нов албум. Това потвърди вокалистката на групата Шърли Менсън. Тя издаде, че проектът в момента се миксира, а скоро ще бъде напълно готов за издаване.

Говорейки пред Rolling Stone, Шърли Менсън заяви, че „2020 е започнала като най-забавната година за Garbage от доста време насам“, преди да се случи пандемията от коронавирус.

„Реструктурираме бизнеса си и променя начина, по който издаваме записи. Имаме предвидени много дати за турнета, които, естествено, в момента не можем да предприемем“, заяви Менсън.

Тя добави: „Имаме нов албум, който в момента се миксира. Той ще бъде издаден през следващата година. Остава ни да запишем още три песни и сме готови. След това ще се фокусираме върху следващата година и какво ще ни предстои тогава“.

„Бяхме наистина развълнувани. Разговаряхме с екипа си тази сутрин и все още имаме надежда за всичко, което предстои“.

Попитана как минават дните ѝ, откакто бе наложена карантината покрай COVID-19, Шърли Менсън отвърна: „Денят ми няма някаква конкретна форма. Миксираме новия си албум и благодарим на Бог, че това се случва. Това е единственото нещо, което ни държи на повърхността в момента“.

Garbage са основани през 1993 година в Мадисън, Уисконсин. Бандата е преминала през различно звучене през годините, сред които алтърнатив рок, електроник рок, трип-хоп, пост-гръндж и индъстриъл рок. До този момент Garbage са издали шест студийни албума, последният от които е Strange Little Birds от 2016 година. Групата има седем номинации за „Грами“, а през 1996 година печели наградата в категория „пробив на годината“ на MTV.