frida.bg
брад пит

Вече знаем коя е новата роля на Брад Пит

Брад Пит взе първия си „Оскар“ за ролята си в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, но сега холивудският ветеран е готов за изцяло нови предизвикателства. А ние вече знаем и повече за неговата следваща роля.

Престижното издание The Hollywood Reporter съобщава, че Пит ще се снима във филма Bullet Train на филммейкъра Дейвид Лейч (Atomic Blonde, Deadpool 2, Hobbs & Shaw). Имайки предвид портфолиото на Лейч до този момент, смятаме, че можем да очакваме солидна доза екшън в предстоящата продукция.

Bullet Train ще бъде базиран върху книгата Maria Beetle на японския писател Котаро Исака. От THR посочват, че вероятно филмът ще се усеща като нещо средно между класиката Speed с Киану Рийвс и сравнително по-скорошния Non-Stop с Лиъм Нийсън.

Романът Maria Beetle разказва за петима наемни убийци, които се возят на един и същи влак, а мисиите им са преплетени. В книгата се пита: „Въпросът е кой ще слезе жив от влака и какво ги очаква на последната спирка?“

По всичко изглежда, че Брад Пит ще бъде в ролята на един от петимата убийци. Съобщава се, че той ще поеме ролята на герой с прозвище Калинката, колкото и забавно да звучи това всъщност.

На този етап няма ясна дата за начало на снимките на Bullet Train. Механизмите на Холивуд продължават да бъдат блокирани поради коронавирус, като множество филми бяха принудени да преустановят снимки или да променят плановете си в движение.

Авторът на Maria Beetle е 49-годишният японски писател Котаро Исака. Това няма да бъде първа екранизация, осъществена върху негова книга. А колкото до Брад Пит, 56-годишният актьор се готви за първия си ангажимент от „Имало едно време в Холивуд“ и „Ад Астра“ насам. Въпреки впечатляващата си кариера до този момент, Пит спечели първия си „Оскар“ едва с ролята си в последния филм на Куентин Тарантино. Той грабна статуетката в категория „Най-добра поддържаща мъжка роля“.