frida.bg

Джъд Лоу се присъединява към екранизацията на „Питър Пан“

Британската филмова звезда Джъд Лоу ще се присъедини към голямото семейство на Walt Disney. Очаква се Лоу да изиграе ролята на култовия персонаж Капитан Хук от класическата детска приказка „Питър Пан“. Написаната от Джей Ем Бари история ще бъде пресъздадена отново в лайв-екшън вариант от Disney, макар и все още да е рано да се говори за евентуална дата на премиерата.

Variety съобщава, че филмът ще носи името „Питър Пан и Уенди“, а Джъд Лоу вече е в напреднали преговори със студиото. Ако той окончателно приеме ролята на Капитан Хук, той ще последва стъпките на легендарния Робин Уилямс, който в миналото също изигра образа на злия, лишен от всякакъв късмет пиратски предводител.

Режисьор на „Питър Пан и Уенди“ ще бъде Дейвид Лоуъри, стоящ зад проекта „Драконът на Пийт“. Той ще бъде и автор на сценария, заедно с Тоби Халбрукс.

Разбира се, това няма да бъде първи лайв-екшън вариант на историята за Питър Пан. През 1991 година великият Стивън Спилбърг засне добре познатия „Хук“, а през 2015 година гледахме и предистория на приказката, създадена от режисьора Джо Райт.

Това е поредна екранизация на класическа приказка на Walt Disney. В последните години вече гледахме филмови версии на добре познати истории като „Аладин“, „Цар Лъв“, „Дъмбо“, „Красавицата и звяра“ и други. В бъдеще пък ще видим истории като „Мулан“, „Робин Худ“, „Херкулес“ и много други.

Решението на Walt Disney да пресъздаде в лайв-екшън вариант класическите си приказки не се прие позитивно от всички фенове. Някои споделиха мнение, че по този начин компанията желае просто да увеличи печалбите си и нищо повече. Трябва обаче да признаем, че поне засега игралните филми, базирани върху анимациите на Disney, не изглеждат никак зле. Можем да се надяваме, че и в бъдеще тази тенденция ще се запази, защото всички гледаме към тези истории със страхотно чувство на носталгия. Няма спор в това.