frida.bg

Дж. К. Роулинг блокира Стивън Кинг в Twitter

Любопитна война в социалните мрежи се заформя между двама от най-успешните писатели на нашето време. Създателката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг явно не е в особено добри отношения с майстора на хоръра Стивън Кинг, имайки предвид, че тя взе решението да го блокира в социалната мрежа Twitter.

В последните седмици британката е подложена на сериозен „обстрел“, след като се изказа негативно по адрес на транссексуалните хора. А както знаем, в момента живеем във време, в което обществеността е силно чувствителна към всякаква форма на дискриминация. Дори актьори от филмите за Хари Потър, като Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, се разграничаха от думите на Роулинг. Това стори и носителят на „Оскар“ Еди Редмейн, който играе във филмите от франчайза „Фантастични животни“.

Сега обаче драмата се заформи между британската писателка и Стивън Кинг. Първо Дж. К. Роулинг пусна ласкателен пост по адрес на Кинг, но нещата се промениха съвсем скоро след това. Американецът бе попитан от свой фен, дали смята, че транссексуалните жени наистина са жени. Той отговори положително – „Да, транссексуалните жени са жени“. Само минути по-късно Дж. К. Роулинг изтри поста си, в който изразява комплимент към Стивън Кинг, решавайки да го блокира.

Определено тук нещата ескалираха бързо. Можем да предполагаме, че най-вероятно Дж. К. Роулинг надали някога отново ще прочете нещо от Стивън Кинг. Някои от хората в Twitter пък я обвиниха в малодушие, заради решението ѝ да блокира американския писател, само защото той има различно мнение по определен въпрос.

Е, какво да добавим – понякога и на известните не им е лесно.