frida.bg

Кристен Стюърт ще изиграе принцеса Даяна

Американската актриса Кристен Стюърт прие сериозно предизвикателство в своята кариера. Тя ще влезе в ролята на харизматичната принцеса Даяна в нов филм, който ще носи името „Спенсър“. Лентата ще ни пренесе в началото на 90-те години и ще разкаже за „критичен уикенд“ в нейния живот, когато тя решава, че бракът ѝ с престолонаследника принц Чарлз не се получава.

Даяна Спенсър, наричана още Лейди Даяна, се омъжи за принц Чарлз през 1981 година. През 1992 година те обявиха, че се развеждат, а на документи това се случи през 1996 година. За съжаление, Лейди Даяна почина в автомобилна катастрофа само година по-късно. Тя бе на едва 36-годишна възраст.

Филмът „Спенсър“ ще „покрие“ три дни около коледните празници в Норфолк, в които Лейди Даяна „открива себе си, разбирайки, че най-важното нещо е да бъде добре и да се справя сама“, споделя режисьорът Пабло Лараин.

Сценарият на филма вече е написан, а негов автор е Стивън Найт, който е познат с работата си по хитовия сериал „Остри козирки“.

Говорейки за избора си именно Кристен Стюърт да изиграе Лейди Даяна, режисьорът Лараин сподели: „Кристен е една от най-добрите актриси в момента. За да се справиш добре тук, имаш нужда от нещо много важно в този филм, а именно – мистерията. Кристен може да бъде много неща – тя може да бъде да бъде както мистериозна, така и ранима. Но може да бъде и много силна, от което се нуждаехме ние. Комбинацията от всички тези елементи ме накараха да избера нея.“

„Красив е начинът, по който тя реагира на сценария и по който прие ролята. Мисля, че тя ще успее да направи нещо зашеметяващо и интригуващо в същото време. Тя е истинска природна стихия“.

„Виждал съм филми, в които Кристен е толкова различна и невероятна, показвайки различни пластове, показвайки своята универсалност като актриса. Много сме щастливи, че тя прие тази роля“.

Снимка: Гейдж Скидмор, Flickr