frida.bg

Андреа Бочели разкри, че е бил болен от коронавирус

Великият италиански оперен певец Андреа Бочели разкри, че е бил болен от коронавирус. В свое изявление, публикувано от италианския вестник La Stampa, Бочели определи битката си с COVID-19 като „да живееш в кошмар“.

Андреа Бочели потвърди, че не само той, но и цялото му семейство са били диагностицирани с опасния вирус. За щастие, всички са успели да се възстановят напълно. Легендарният италианец говори открито за COVID-19, който отне вече около 350 хиляди живота в световен мащаб.

В своето изявление Бочели казва: „Цялото мое семейство бе заразено. Всички имахме треска, но за щастие, не от високите. Имахме хрема и кашлица. Бях принуден да отменя концертите си. Чувството бе сякаш живееш в кошмар, тъй като нямаш контрол над случващото се. Надявах се във всеки един момент просто да се събудя от този кошмар“.

Андреа Бочели потвърди, че по свое желание ще стане донор на плазма, за да бъде помогнато на учените да победят вируса. „Това е скромен, но важен жест, чрез който се надявам да дам своя малък принос в битката с болестта“, заяви Бочели.

Наскоро той бе в Милано, където помогна в отбелязването на великденските празници, въпреки наложената карантина. Както е известно, Италия е една от най-засегнатите от коронавирус държави в Европа.

Оперният изпълнител разкри, че се е излекувал от COVID-19 в края на месец март. Той все пак погледна от позитивната страна, споделяйки, че е имал повече време да бъде заедно с близките си. „С моите близки се опитахме да преминем през това по възможно най-позитивен начин. Имахме възможността да разговаряме далеч по-често. Получих време и да чета. Прочетох трудовете на Мария Валторта, която е мистик. Освен това, успях и да поспортувам. Опитах да се движа възможно най-често, защото ако на моята възраст не използваш мускулите си, можеш просто да забравиш за тях“.

Вече на 61 години, Андреа Бочели е считан за един от най-изкусните съвременни гласове на Италия.