frida.bg
Ейми Уайнхаус

Филмът за Ейми Уайнхаус може да излезе до „година-две“

Вече почти девет години Ейми Уайнхаус не е измежду живите, но името ѝ продължава да събужда любов из феновете на качествената соул и поп музика. Британката почина през месец юли 2011 година, а според направената аутопсия, причина за това е прекомерният прием на алкохол. Тя бе едва на 27 години.

Тези дни бащата на певицата Мич разкри, че до „година-две“ биографичният филм, разказващ за живота ѝ, би могъл да бъде готов. Мич е сигурен, че този път Ейми Уайнхаус ще бъде представена в истинската си светлина. Бащата на звездата бе много критичен към излезлия през 2015 година документален филм „Ейми“, който, поне според него, не е бил достатъчно обективен и коректен към покойната певица.

Говорейки в подкаста The Morning After на Пол Денън, бащата на Ейми Уайнхаус заяви: „Подготвяме един наистина прекрасен филм. Предстои и страхотно шоу на „Бродуей“. Така ще си върнем своето, представяйки Ейми такава, каквато наистина бе“.

Мич Уайнхаус разкри, че в момента се работи активно върху сценария на предстоящия филм.

„Мисля, че филмът ще излезе до година-две. Вече приключихме с разговорите, сега сме на етап сценарий. Филмът ще бъде биографичен“.

Разбира се, най-важният въпрос е следният – кой ще изиграе Ейми Уайнхаус в предстоящата лента?

Мич Уайнхаус разкри, че това няма да бъде вече голямо и утвърдено име от света на киното, а неизвестна на обществеността актриса.

„С кастинга ще създадем звезда. Търсим непопулярна актриса, като най-идеално ще бъде да е момиче от еврейско потекло от северен или източен Лондон. Разбира се, тя трябва поне малко да прилича на Ейми и да говори като нея““.

По-рано през годината Мич Уайнхаус призна, че е много възможно филмът за Ейми Уайнхаус да следва линията на вече доказани биографични филми като „Бохемска рапсодия“ и „Рокетмен“.

„Разбира се, това ще бъде различна история, но ще вървим по позната линия, предполагам. Все още не сме стигнали дотам, но ще бъде много вълнуващо“.