frida.bg
ваканция

Наръчник за оцеляване: ваканция с най-добрата ви приятелка

Ако ви предстои ваканция с най-добрата ви приятелка тази статия е за вас! Да, тя ви познава много добре, както и вие нея. Отдавна искате да направите това пътуване заедно, за да се сближите, да се забавлявате, да прекарате незабравимо време!

Понякога обаче мечтаната ваканция може да се превърне в истински кошмар и дори да развали добрите ни отношения. Защо това се случва?

Често ваканциите са изпълнени не само с магични гледки и невероятно забавление, а и с едно добро количество стрес и напрежение. Преди да купите билети за далечна дестинация е добре да имате предвид няколко важни „организационни“ неща…

Помислете дали сте … ваканционно съвместими

Aerial shot of couple on the cliff with ocean background.

Всяка от нас е имала (или има!) любима приятелка, която е интересна, забавна, готина, но много различна. Ако планирате ваканция с приятелка, в която никак не сте съвместими, това ще стане ясно още в самото начало. Вие искате да отидете в Куба, а тя мечтае за Ибиза? Няма нищо лошо, просто това може да е знак, че ще е по-безопасно да си организирате ваканциите в различни дестинации.

Изяснете приоритетите и желанията си

Young female friends refreshing at beach

Ако едната от вас иска да посещава музеи и галерии, а другата – да се излежава на плажа с часове – е добре това да е ясно и на двете ви от самото начало. Когато пътуваме с друг човек е в реда на нещата да направим компромис, само ако това не е едностранен процес, а план за ваканционно разбирателство.

Дайте си лично пространство

Freedom

Ако сте на ваканция за две седмици, а никога преди не сте прекарвали толкова време заедно, може да усетите, че имате нужда да останете сами. Затова се разберете предварително, че е вероятно да искате да се разходите сами или просто да останете сами в хотела, за да възстановите силите и енергията си. И в това няма нищо лошо.

Оставете очакванията си вкъщи

Couple having crazy fun on the beach

Когато пътуваме с приятелка е добре да оставим очакванията си вкъщи. Колкото по-малко очаквания вземем със себе си толкова по-леки ще се чувстваме и толкова повече ще се забавляваме. Опитайте да погледнете на приятелката си с нови очи. Какво харесва? На какво се радва? Намерете нови начини да се забавлявате заедно и си гарантирате една наистина незабравима ваканция, която ще помните цял живот!