frida.bg
Новолуние във Водолей

Новолуние във Водолей: Ново звездно начало в синхрон с нов годишен цикъл по китайския календар

Днес, малко преди полунощ българско време ще настъпи Новолуние във Водолей, а заедно с него и началото на новата година за много от азиатските народи. Древните китайци не случайно са обвързали началото на всеки нов годишен цикъл в календара си с първото новолуние за годината, което в астрологията се пада под знака на зодия Водолей. Азиатските новогодишни празници Чун Дзие започват по новолуние и продължават 15 дни, докато Луната не се изпълни и не настъпи фаза пълнолуние. Това е времето, в което според астрологията, както и според азиатските древни учения, хората могат да участват активно в кодировката на всички свои надежди и начинания през новата година, подкрепяни от енергията на небесните светила и в синхрон с божествения разум на Вселената.

Новолуние във Водолей

Новолуние във Водолей носи в себе си силата на няколко новолуния.

Първичната енергия, която носи всяко новолуние, се умножава от прогресивната сила на Водолея. Заедно, те дават непоклатим фундамент и аргументация на идеята за ново начало.

Водолеят е символ на идейната обосновка за всяко едно бъдещо действие. Както Овенът символизира лидерство и реализация чрез действие, така Водолеят е олицетворение на първичната идея, без която те са немислими.

Колкото по-добре обмислена е тази идея, толкова по-успешна ще бъде нейната реализация в бъдеще.

Новолуние във Водолей

С новолуние във Водолей настъпва един от най-силните периоди за идейно осмисляне и наричане на желаното бъдеще.

Водолеят е 11 знак на зодиака, който астрологията определя като най-оригинален, напредничав, ексцентричен, креативен, прогресиращ и хуманен от цялата зодиакална поредица.

С помощта на Водолей по новолуние отмиваме остатъците от миналото и полагаме основите за ново начало в живота си. Неговият елемент е въздух, но символът му предполага духовно пречистване, подобно на прочистването под обилно лееща се вода.

Новолуние в 15° на Водолей е призив от Вселената да дадем шанс на своите най-смели, прогресивни и хуманитарни идеи, посявайки тяхното семе в сърцето си и пускайки ги да се реят свободно около нас във въздуха.

Това е време за самоозъзнаване и оценка на собствените ни възможности в един по-широк глобален аспект. В личен план – то е период за взимане на смели решения и прекъсване на връзки, които ограничават свободата и лимитират духовния ни размах по един или друг начин.

Новолуние във Водолей

С новолуние във Водолей, Вселената настоява да обърнем внимание върху посоката, в която тече нашата енергия.

Запитайте се дали се възползвате правилно и пълноценно от собствените си сили и възможности. Кои са сферите, в които енергията ви изтича и бива пропиляна напразно?

Обърнете внимание на всичко онова, което източва и пресушава потокът на вашата енергия и помъдрувайте върху това, което би възвърнало жизнените ви сили и би подпомогнало растежа ви.

Новолуние във Водолей

Водолеят ще положи началото на нов лунен и житейски цикъл, подтиквайки ни към самооценка и осъзнаване ролята на всеки един от нас във всеобщия поток от енергия.

Нека се спуснем по течението на Водолея с ясното съзнание, че потокът – това сме всички ние! Тази мисъл може да ни даде много правилни отговори относно това как да преодолеем неправдите, дисхармонията, хаоса, липсата на лоялност и функционалност в живота ни.

Новолуние

Космическата енергетика по време на новолунието във Водолей ще бъде във високи вибрации.

В периода на новолунието планетите са подредени хармонично и благоприятстват реализацията на много от желанията на сърцето ни.

Всички планети ще бъдат директни до самия край на месеца, а най-големите от тях ще се намират в родните си знаци, което прави въздействието им още по-силно и положително.

В момента на новолунието гигантът Юпитер, символ на оптимизма и надеждата, ще бъде в родния си знак Стрелец и ще образува благоприятен секстил с красивата и фертилна La Luna. Заедно, те ще заченат ново начало, орисано с късмет и благополучие.

Новолуние във Водолей

Всяка нова идея, проект или връзка, които стартираме в този период ще имат потенциала да сполучат и да умножат ползите си в бъдеще.

Новолуние във Водолей е важен космически момент, който за България ще настъпи в 23.03 часа на 4 Февруари. С него ще стартира не само нов годишен цикъл според вярванията на голяма част от населението на планетата, но и важен период за нови идеи и начинания по силата на планетарните енергии, които имат потенциала да въздействат глобално.

Всички мисли и идеи, които посеем в периода между това новолуние и пълнолунието на 19 февруари, ще получат шанса да се разгърнат по най-благоприятен и чудотворен начин.

Водолеят ще ни вдъхнови да градим планове за бъдещето си, следвайки най-смелите мечти на сърцето си. Планирайте мечтаейки и мечтайте планирайки бъдещето си с размах, но не бързайте да действате. Обмислете нещата добре и вложете разум в своите начинания, за да бъде ефекта им по-силен и дълготраен.

Посветете следващите две седмици до пълнолуние на вдъхновяващи мисли, на чувства, които извират дълбоко от сърцата ви, на думи и действия в синхрон и в хармония с другите – с вашите близки, със заобикалящия ви свят и с ритъма на планетата като цяло.

Защото, както повелява Водолеят, всяка мисловна искрица, всяка идея, води до по-малки или големи начинания. А чрез светлината във всеки един от нас се разгръща чудото на всеобщата ни житейска обвързаност.