frida.bg
Между две затъмнения

Между две затъмнения: Период, наситен с предизвикателства и силна енергия

Настоящият период се отличава с особена мощ и интензитет в енергетиката, концентрирала силата на две затъмнения – частично слънчево затъмнение в знака на Козирог, с което стартирахме годината на 5 януари и пълно лунно затъмнение в нулевия градус на зодия Лъв, очаквано на 21 януари, за което Космосът вече ни подготвя енергийно.

Намираме се по средата на две важни астрологични събития, с които стартираме новата астрономична година и новият сезон на затъмненията. От това как ще премине за нас този период, как ще го осмислим и режисираме, и най-вече – в какво ще вложим енергията си в дните между двете януарски затъмнения, ще зависи по-нататъшното разгръщане на предстоящата година от живота ни!

между две затъмнения

Затъмненията се случват на куп от по две или три подред, общо два пъти в годината. Те бележат ключови моменти, свързани с важни житейски и глобални събития.

Слънчевото и лунното затъмнение през януари вече насищат ефира със силната си енергия. Тези небесни феномени ще настроят телата и душите ни на чисто нови честоти и ще се проявят чрез мощни външни изяви.

Между две затъмнения

Колкото по-осъзнати сме за енергията, която насища в момента ефира, толкова по-добре ще усетим пречистващата й сила и ще бъдем в състояние да изтълкуваме в пълнота магията на поредицата от синхроничности, които тя ще предизвика.

В периодите между две затъмнения сме подвластни на комбинацията от силна слънчева и лунна енергия. Подобна комбинация може да въздейства особено предизвикателно за жизнената настройка на мнозина, тъй като периодът е белязан от ключови събития, които ще определят насоката на живота ни от тук нататък.

Астрологически свързваме периодите на затъмнения с вътрешно и външно пренастройване за предстоящата промяна, която се задава на житейския ни хоризонт. Често пъти изживяваме подобна енергийна пренастройка под формата на труден период, изпълнен с революционни надигания, конфронтации и кризисни събития, които предизвикват досегашните ни зони и състояния на конфорт.

Но помнете едно – няма как да има развитие и еволюция без да настъпи промяна!
Между две затъмнения

Навиците и сигурността на познатото несъмнено носят чувство за удобство и сигурност, но тяхната обратна страна е застоя. В момента получаваме реален шанс за излизане от застой и раздвижване на енергията, но заедно с тази позитивна в същността си тенденция неминуемо се засилват и предизвикателствата.

Предизвикателства под всякаква форма ще изобилстват в периода между двете януарски затъмнения!

Най-важна в случая е нашата вибрационна настройка и перспективата, от която решим да гледаме на нещата. Ако сме в низките вибрации, има голяма опасност да объркаме и плановете на съдбата за позитивна промяна в бъдеще.

За това – нека се настроим положително и да се подготвим за поредния си житейски тест подобаващо. Успеем ли да се представим на високо ниво – ще продължим по пътя си напред устремени, мотивирани и като истински отличници!

Между две затъмнения

Периодът между 15 и 17 януари, когато Луната се намира в знака на Телец,  ще ни дари с подходящи условия за преработване на натрупаната мощна енергия чрез творческа сублимация.

Луната в Телец през настоящия двудневен период ще ни настрои на творческа вълна и ще поднесе идеални предпоставки за успешни бизнес начинания, за занимания с духовни дейности и преживявания, свързани със сферите на изкуството.

Тези дни ще ни се даде възможност да трансформираме натрупаната енергия в творческа дейност така, че да се възползваме от нейната сила и интензитет положително. В обратния случай, тя може да се обърне срещу нас и да се прояви чрез агресия, чрез сблъскване с различни сложни ситуации, предизвикателства във взаимоотношенията и в бита ни.

Посветете това време на съзидателна дейност. Посветете се на градивни проекти и планове, които ви ентусиазират и мотивират положителния ви тонус. Препоръчително е да се обградим с позитивно настроени хора и да отделим повече време за занимания като четене, рисуване, медитация, посещение на културни събития.

Нека изкуствата, романтиката, любовта и всичко, което може да бъде определено като подвластно на Телеца и неговата красива венерина същност бъдат водещи в дните, предхождащи лунното затъмнение.

Между две затъмнения

Бъдете осъзнати и канализирайте силната енергия, която преобладава през настоящия период, за да се настроите позитивно и съзидателно за предстоящото пълно лунно затъмнение.

Пълното лунно затъмнение в 0°52′ на зодия Лъв ще настъпи на 21.01.2019г. в 07:16 часа българско време. То ще ни разтърси и очарова не само със силата на пречистващата лунация и свързаните с нея енергийни проявления, но и с красотата на пълнолуние, обагрено в кърваво червено.

Между две затъмнения

Ефектът на тази лунация ще бъде изключително силен и ще определя енергетиката за седмици напред.

Следващата серия от затъмнения можем да очакваме през лятото. Тя ще стартира с пълно слънчево затъмнение в зодия Рак на 2 юли 2019г., последвано от частично лунно затъмнение в знака на Козирог, което ще ни обладае две седмици по-късно.