frida.bg
Януари 2019

Януари 2019: Силно начало на новата ни обиколко около Слънцето

Януари 2019 бележи силно астрологично начало на новата ни славна обиколка около Слънцето! През първия месец от годината ще имаме няколко бележити дати, на които планетите ще образуват мощни астрологични аспекти помежду си и ще обусловят идеални условия за пръкването на нашите закъснели „чудеса по Коледа“!

Новата година ще подреди планетарната карта като за истинско ново начало, дарявайки ни с мотивация, кураж и реален тласък да преминем окончателно към следващото ниво в играта на живота още през януари! С други думи, ако вашето „Чудо по Коледа“ все още не се е случило, може би все пак му предстои да се материализира. И въпреки духовния и физически „махмурлук“, налегнал ни след празниците, въпреки надигащата се след-празнична депресия, въпреки, че не получихте точно онзи късмет, на който толкова се надявахте, и независимо от всичко, може би на чудесата все пак им е писано да ни се случат?…

Защото месец Януари ще бъде пълен с космически събития и дати, на които можем да очакваме чудеса и ново начало!

Януари 2019

През 2019 година, пътят на много от нас ще бъде пренасочен в коренно различна от досегашната посока и промяната ще започне да си проличава още през януари, бележейки един интересен и преломен епизод от житейската еволюция на мнозина.

Първият месец от 2019 година ще бъде изпълнен с астрономически събития, наситени с кармичен заряд и енергия, които са в състояние тотално да преобърнат живота ни такъв, какъвто го познаваме до сега. Но само при едно условие – да сме научили добре уроците, които ретроградната 2018 година така шеметно ни преподаде!

В много отношения, 2018 година беше година на предизвикателствата.

Ще я запомним с характерната й астрологична ретроградност, белязана от обратния ход, чрез който повечето възлови планети от Слънчевата система си взаимодействаха със Земята.

През ретроградната 2018 бяхме в нещо като времеви вакуум, в който трябваше да изживеем един ценен период на отсяване на ценното от ненужното, на истината от фалша, на щастието от болката, на малко повече вътрешна тишина и време насаме със себе си.

След масираната планетарна ретроградност на 2018, през 2019-та има голям процент вероятност да сме по-наясно със себе и по-мъдри по отношение на хората и света, които ни заобикалят. Ако сме от късметлиите, почерпили от мъдростта на 2018 година, започваме новата обиколка около Слънцето добре подготвени и с много по-малко излишен багаж и тежести около врата си.

Изпратихме една година на духовно и личностно съзряване, изпълнена с много уроци и изпитания, за да започнем начисто.

Януари 2019

Началото на 2019 година ще съвпадне с началото на Сезона на Затъмненията. Започваме годината с две мощни затъмнения през месец Януари, първото от които ще бъде Слънчево затъмнение на 5 Януари.

Затъмненията се случват на куп от по две или три подред, общо два пъти в годината и бележат ключови моменти, свързани с важни житейски и глобални събития.

Подсилени от още няколко силни астрологични събития през януари, затъмненията ще ни подтикнат да тръгнем уверено по пътя на сърцето си и ще подпомогнат процеса на пълната промяна, която мнозина от нас ще осъществят през настоящата 2019 година.

 

Януари 2019

5 Януари: Откриваме нов сезон в живота си със Слънчево затъмнение в устойчивия знак на Козирог.

Първото Новолуние за 2019г ще отключи вратата към нов житейски цикъл за мнозина. То се случва на фона на Слънчево затъмнение в Козирог и вещае фундаментални трансформации и размествания.

Слънчевите затъмнения вибрират с енергията на цели 3 Новолуния. Новолуние с частично  Слънчево затъмнение ще ни обладае с утроена лунна сила, със силни емоции и нови надежди по отношение на аспекти в живота ни, свързани със символиката на Козирога.

Козирогът е свързан с архетипа за бащинството, първоизточника, цялото, центъра, авторитета, зрелостта, стабилността, опората. Слънчевото затъмнение в Козирог ще постави истинското начало на новата година вътре в сърцата и надълбоко в душите ни.

Около датата на първото затъмнение, не забравяйте и за трите свещени януарски дни 5,6 и 7 януари, по отношение на които старите българи вярвали, че всяко чудо се сбъдва чрез силата на мълчаната вода.

 

Януари 2019

6 януари: Съвпад на Веста с Лилит

Архетипите на тези две небесни тела са толкова противоположни, че съвпадат им няма как да остане незабелязан. Лилит е първата жена на Адам, чието бягство от Рая било израз на свободолюбивия й дух и недоволството от установените порядки. Мястото й в наталната ни карта символизира бунтарството и изгнанието.

Веста е носител на точно обратния архетип. Свързваме я с жертвоготовност в полза на традицията и на другите, със служба на висшите цели и на обществото.

Съвпадът на Веста с Лилит в знака на Водолей може да се тълкува по много различни начини, един от които е засилване на женската ни енергия и канализирането й в посока пречистване на тялото и съзнанието ни. Важно в този космически момент, съвпадащ със слънчево затъмнение и засилване на тъмните сили, е да настроим мислите си положително и да балансираме между противоположните енергии в ефира.

 

Януари 2019

6 януари: Планетата Уран става директна в 28° на зодия Овен

Астрологията свързва планетата Уран с шока и изненадите. Възстановяването на директния й ход в знака на лидерски настроения Овен ще насочии потенциала и увлеченията ни в посока осъществяване на най-дръзките ни мечти, ще ни вдъхне кураж и порив за приключения.

Уран беше последната от групата на големите и значителни във въздействието си върху Земята планети, които до скоро бяха ретроградни. С приключване на нейната ретроградност, до началото на Март 2019г. всички големи планети ще бъдат директни.

 

Януари 2019

13 януари: Юпитер в Стрелец формира напрегнат 90° аспект с Нептун в Риби

И двете гигантски планети се намират в родните си знаци и напрежението между тях ще бъде осезателно. Ще изпитаме нужда да изкажем и преживеем истината в нейното най-чисто и идеалистично проявление. Мнозина ще дадат израз на своите съкровени желания и ще бъдат склонни на големи обещания. По-големи, отколкото реални…

Пазете се от изпадане в прекомерна илюзорност, бъдете здраво заземени и наблюдавайте внимателно какво се случва около вас.

 

Януари 2019
20 януари: Слънцето влиза в знака на Водолей

Нашето жизнеутвърждаващо Слънце ще завибрира с енергията на алтруистичния и свободолюбив Водолей, символ на оригиналността, независимостта, ексцентричността и интелекта. Нашите вътрешни усещания и външни изяви ще гравитират около теми разчупващи табуто и възхваляващи свободната воля в синхрон с космическите.

 

Януари 2019

21 януари: Пълно лунно затъмнение в 0° на зодия Лъв

Това ще бъде последното от серията затъмнения по оста Лъв-Водолей, започнали през Май 2017 година. Лунните затъмнения представляват изключително мощни пълнолуния, предвещаващи кулминации, завършеци и кармични събития. Пълно лунно затъмнение в критичния нулев градус на Лъва, символ на сърцето, куража, страстта и водачеството, ще донесе напрегнати, силно-емоционални и преобразуващи живота кармични събития.

Може би месец Януари ще ни дари със знак от Съдбата, а може би този знак вече е подаден, но чудото още мързеливо отлежава и събира сили за началната искра, нужна за да се разгори самия огън на промяната. Космосът предвещава една различна и интензивна година за всички, които не са се отклонили от пътя си и продължават да вярват в чудесата на Вселената!