frida.bg
Новолуние в Стрелец и директен Меркурий

Новолуние в Стрелец насочва впряга ни по пътя на директен Меркурий

Новолунията олицетворяват пречистване от старото и инициация на ново начало. Настоящото новолуние ще съвпадне с излизане на Меркурий от ретроградност и енергията в посока отпушване на пътища и възможности ще се усети с двойна сила. Стрелецът, под чиито знак Луната ще стартира новия си цикъл, ще ни учи на мъдрост и целеустременост по свой собствен и особено увлекателен начин. Скорпионът, който ще бележи началото  на директния ход на Меркурий, ще добави истинска дълбочина и съспенс на този наш филм по Новолуние.

Новолуние в СТрелец и директен Меркурий

Меркурий става директен в знака на Скорпион на 6 Декември – ден преди Новолуние в Стрелец метафорично да ни изстреля към звездите.

Ако ретроградният сезон ни пречеше да се изправим лице в лице с нашите демони, то с края на ретрограден Меркурий вече нищо няма да ни спира и няма да имаме повече извинения за забавяне и увъртане.

Директен Меркурий в Скорпион е възможност да се справим с някои горчиви истини и да се преродим чисто нови и трансформирани. Планетата на разума и комуникациите, задвижена от разголващия душата Скорпион, ще ни изправи пред конфузни факти и интимни подробности от живота, които до скоро сме се страхували да дискутираме.

Факти, тънещи до сега в забрава ще бъдат осветени и разяснени. Нищо няма да остане покрито и неизказано.

Ще проведем разговори, които отдавна вече водим насаме със себе си и с въображаемия Друг срещу нас. Ще получим честни отговори, но също така ще трябва да направим и някои искрени признания.

Това ще бъде цената на кристалната яснота, която ще ни озари с края на ретроградния ход на Меркурий.

Усещането ще бъде в тон с вибрациите на Скорпиона – като задоволство след страстна изповед.

Новолуние в Стрелец и директен Меркурий

В периода на обръщане в директна посока, Меркурий ще формира тригон (120°) с Хирон – астероид който в астрологията олицетворява нашите дълбоки рани, но също така и тяхното превъзмогване и изцеление.

Астериоидът Хирон е позициониран между планетата Сатурн, символ на нашата Карма и миналото ни, и Уран – символ на нашето бъдеще. Неговият  тригон с  планетата-вестител е знак за благодат и облекчение.

Срещата на директен Меркурий в Скорпион с Хирон в знака на Риби ще подейства терапевтично на ранената ни душа. Скритото страдание, което изминаващата ретроградна година успя да извади на показ почти във всички сфери от личния и обществения ни живот, ще намери отдушник и терапия.

Срещата на Меркурий с Хирон на 6 Декември ще ни вдъхне смелост, любов и състрадание. Дълбоко пазени тайни ще намерят начин да излязат от килера на душите ни, а с тях ще изкараме навън и натрупаните болезнени емоции. Няма друг начин да се излекуваме вътрешно, освен да се изправим срещу тръните и демоните в душата си с разбиране и състрадание.

В деня, в който българите празнуват Никулден, ще си припомним и за светия лечител-чудотворец, чиито дела имали за цел да изцеляват, омиротворяват и закрилят. Планетите и народната традиция ще ни напомнят в хор, че всички ние  носим своите рани, а стремежът към изцеление и трансформация е всеобщ и взаимосвързан.

Признайте болката си, освободете се от нея и продължете напред облекчени и яснота за бъдещето.

Новолуние в Стрелец и директен Меркурий

На 7 декември, точно ден след излизане на Меркурий от ретроградност, Луната започва нов цикъл, който стартира в знака на зодия Стрелец.

Във фаза новолуние Луната е невидима от перспективата на Земята, но това не е знак за нейното отсъствие, а тъкмо обратното – покана от страна на Космоса да се включим в „кръщенето“ на Новата Луна.

Последното новолуние за годината е орисано от астрологията с късмета на зодия Стрелец, който ще ни вдъхнови да впрегнем идеите си в действие. Стрелецът ще подобри настроението ни, ще подхрани приключенския ни дух и ще ни телепортира сред мизансцена на личния ни приключенски екшън.

Ако беше човек, Стрелецът щеше да притежава едновременно артистичност, чар, мускули и университетска степен. Той е самия Индиана Джоунс на зодиите. Задвижван от позитивна енергия и оптимизъм, той се цели нависоко и не пропуска да спечели сърцето на главната героиня.

Новолуние в Стрелец ще благослови много страстни авантюри и далечни пътувания. Особено силно раздвижване ще получат плановете на мнозина за образование в чужбина или впускане в пътешествия на душата и тялото сред някой ашрам на Изтока.

Такова Новолуние може да бъде предпоставка за интересни открития в областта на науката или прозрения в области като висшата духовност и философията.

Напрегнат аспект с Новолунието ще има Марс в знака на Риби. Марс ще образува 90° конфигурация с Луната, което може да ни натовари вътрешно или да извади на показ стари рани и фобии, свързани с блокажи в женската ни енергетика.

Новолуние в Стрелец и директен Меркурий

В случай, че добре сме се поучили от уроците на изминаващата ретроградна година, това последно Новолуние в Стрелец ще ни помогне да си възвърнем баланса по един изненадващ и светкавичен начин – като стрелата на Небесния Кентавър.

Не се страхувайте да се прицелите нависоко, когато планирате своите „карти на желанията“ през това последно за годината Новолуние. Разсейването на ретроградната мъгла се усеща все по-осезателно и небето над нас се разтваря за нови светли перспективи.