frida.bg
Меркурий в Стрелец

Ретрограден Меркурий в Стрелец ще изпита силата на търпението ни

На 17 Ноември, часове след като Венера започна да възстановява директния си ход, се сблъскваме с последното астрологично изпитание за 2018 година – ретрограден Меркурий. И като за последно – Космосът ни е подготвил едно наистина тестващо предела на търпението ни небесно позициониране. Планетата на разума и комуникациите не само ще „дава на заден“, но също така ще проявява извънредно утежнена енергия в своя знак на „заточение“ – зодия Стрелец.

Малко или много, Меркурий ще обърка плановете на всички ни по отношение на връзките, пътуванията и общуването, влизайки в последния си ретрограден цикъл за 2018 година. Меркурий ще бъде отново директен на 7 Декември, но ретроградната му сянка ще се задържи над нас почти до края на годината.

Точно след като венерината енергетика отново ни стопли с красотата и любвеобилността си, ретрограден Меркурий в Стрелец ни връща назад и ни обръща навътре към себе си за едно последно, но дълго и търпеливо прицелване, с цел осъществяване на финални корекции преди да пристъпим смело към бъдещите си планове.

Меркурий в Стрелец

Когато е директен, Меркурий е наш верен спътник, разумен съветник и прецизен водач в преходите ни през различни житейски ситуации.

За сметка на това обаче, неговите ретроградни цикли са относително чести – около 4-5 пъти в годината. Астрологията обикновено ги тълкува като периоди, в които стартирането на нови планове и връзки е противопоказно.

Ретроградните цикли на Меркурий благоприятстват единствено действия, свързани с преосмисляне, преоценка и връщане към стари и незавършени дела от миналото.

ретрограден Меркурий

Всичко ново и неузряло във времето, което изниква в периоди на ретрограден Меркурий, следва да бъде оставено да отлежи на пауза, с цел да се избегнат грешки и загуби в превода.

Внимателното, забавено движение в пространството, следващо познати и вече отработени стъпки и траектории е задължително условие за спокойното ни съществуване в периоди на ретрограден Меркурий.

Този последен ретрограден планетарен цикъл за годината, който по ирония на съдбата ще застъпи и ще ни върне към венерината проблематика, изисква от нас особено деликатно отношение към заобикалящия ни свят – трикратно мерене и никакво рязане, поне за сега.

Меркурий в Стрелец

Този ретрограден Меркурий може да се окаже последното и най-трудното ни изпитание за годината.

Стрелецът управлява висшата мъдрост, експанзията, далечните пътувания и истината. Зодиакално, Стрелецът се намира в опозиция на зодия Близнаци, управлявана от планетата Меркурий. Следователно, когато Меркурий попадне в зоната на прицелващия се Кентавър, презумцията ни е за наличие на противоречие и неблагоприятна енергия в ефира. Особено когато енергията на Меркурий е обърната навътре, отслабена и ретроградна!

Ретроградният транзит на Меркурий през Стрелец може да ни постави в ситуации, в които нашата дълбока и съкровена истина може да прозвучи фалшиво и дразнещо, да остане неразбрана, неглижирана и дори грубо отхвърлена. Плановете ни могат да претърпят неочакван обрат, а непредвидени случки биха могли да ни вкарат в опасни ситуации.

ретрограден Меркурий

Допълнително утежняващ фактор на настоящата ретроградност представлява неблагоприятния 90-градусов аспект, който Меркурий в Стрелец ще образува през този период с ретрограден Нептун в Риби.

Макар и ретроградна, планетата Нептун, която управлява водната стихия, фантазията и ефекта на илюзорното объркване, се чувства силна и в свои води, когато е в зодия Риби. Тя ще добави допълнително объркване, основано на илюзорни (нереални) тълкувания на информацията, която се движи в пространството около нас.

Неблагоприятният аспект на Нептун с Меркурий ще доведе до конфликтни ситуации, свързани със сферите, които двете планети управляват, а евентуалният сблъсък между огнената мощ на Стрелеца и водната стихия на Рибите може да стане причина за верижна реакция от къси съединения.

Подобна планетарна комбинация може да доведе до неправилна експлоатация на електрически уреди и апаратура, загуба на ценни вещи и аварии. Важно е да бъдем наясно с действията си, да сме разумни и заземени, и да не разчитаме изцяло на техника, особено що се отнася до сферата на комуникациите.

За сметка на това, нашият творчески заряд ще бъде в апогея си, а вдъхновението ще ни носи на крилете на романтични и фантасмагорични сюжети, които обаче е добре да бъдат ограничени до сферата на изкуството и научната фантастика.

Меркурий в Стрелец

Ретроградният транзит на Меркурий през Стрелец ще бъде идеално време за изява на творческия ни потенциал в сферата на романтиката и фантазиите, но също така и време за ревизия и преосмисляне на всичко, което приемаме за даденост.

Изкарано навън и на показ, всичко което излиза от рамките на фантазията ни и предявява претенция да бъде наша мотивирана и непоколебима истина, може да бъде посрещнато враждебно.

Ретрограден Меркурий в Стрелец ще изпита способността ни да държим лъка и стрелата прицелени, но да изчакаме със стрелбата. Той ни предупреждава да не бързаме! Преди да действаме, ще ни се наложи да овладеем емоциите си, да преценим и най-малките детайли в ситуацията, да гарантираме шансовете си за успех, и чак тогава да стреляме!