frida.bg
Венера

Уроците на ретроградна Венера 2018

На 16 Ноември Венера излиза от ретроградност и започва директен ход в знака на своята „екзалтация“ – зодия Везни. Планетата на любовта, връзките и красотата вече няма да бъде ретроградна, въпреки че все още ще се намира под ретроградна сянка. Ехото на венериното  обръщане назад и навътре ще затихне чак на 18 декември, а до тогава имаме още месец, за да помъдруваме върху уроците на ретроградна Венера 2018, и да започнем по малко да възстановяваме  баланса във взаимоотношенията, финансите, вътрешния си мир и женската си енергетика. Енергията във всички тези области не само ще се възстановява – тя ще става все по-пламенна и екзалтирана!

Усещате ли раздвижване в областите, управлявани от Венера – любов, флирт, връзки, лукс, пари….?! Ако още не сте го усетили, то несъмнено ще усетите силната венерина енергетика в ефира много скоро, защото планетата на женствеността, красотата и любовта от днес официално вече не е ретроградна, и всеки от нас ще почувства нейното влизане в релсите на действителността ни по някакъв грабващ вниманието и силно затрогващ начин!

Венера

В продължение на 40 дни и нощи Венера беше ретроградна, но като цяло паузата, която усещаме винаги по време на венериния транзит наобратно и наопаки  трае общо около три месеца. Три тежки месеци, в които Венера става невидима в небето над нас, а с нея от живота ни понякога изчезват топлината на близостта и основите, които ни държат здраво стъпили на земята!

Венера изпадна в ретроградна пауза в знака на своето „заточение“ Скорпион, но от началото на месец Ноември 2018 започна бавно да изплува от тъмнината, подсилена от съвпада си със Слънцето и акта на своето прераждане като Зорница в родния си знак Везни, известен в астрологията също като нейна върхова точка или знак на „екзалтация“.

Венера

Заточението на Венера в Скорпион беше тежко изпитание за мнозина!

Наситената ретроградност в ефира през последните няколко месеца намери своята силна върхова точка с ретроградна Венера 2018. Този процес на затваряне, ретроспекция и преосмисляне беше част от един цялостен процес, в който Вселената ни кара да се обърнем навътре и да видим всички пропуквания и слабости в системата от връзки, която обитаваме както в настоящите, така и в миналите си проявления.

Всички бяхме под космическия натиск на общата планетарната ретроградност, чиято цел е да потърсим отговори, знаци и смисъл в душата и в миналото си, за да можем да продължим с пълна сила напред и нагоре.

Всички бяхме и все още сме в ретрограден плен в много отношения, но сферата, която е най-силно засегната в самия край на годината е сферата на любовта и връзките. И ако се замислим, в това няма нищо случайно, защото любовта е онази незаменима есенция на живота, с която започваме и свършваме всеки свой житейски цикъл.

Ретроградният цикъл на Венера през Скорпион и Везни ни отне много, но също така беше истински дар от съдбата! Тя ни дари с възможността да погледнем надълбоко във вътрешността на сърцето си, за да преоткрием себе си и да постигнем важни прозрения.

Венера

Венера е самата еманация на женската същност!

Венера управлява сърдечната ни област, нашата женска енергия, репродуктивността, печалбите, придобивките, изкуствата, артистичността, творческото начало, сексуалността, интуицията… Нейната ретроградна фаза се явява едновременно финал и ново начало във всички венерини сфери от живота ни!

Уроците на ретроградна Венера са свързани с темата за нашите партньорства – в живота, в работата, в приятелството и в любовта. Това несъмнено е и темата върху която трябва точно в този момент да се замислим!

Нека посветим последните мигове от сянката на венерината ретроградност в изводи относно нашите житейски партньорства:

  • до колко успешни, пълноценни, балансирани и ползотворни са връзките ни?
  • до каква степен успяваме да се развиваме и да се допълваме взаимно с партньорите си?
  • заслужават ли тези наши партньорства усилията и компромисите, които полагаме за да ги поддържаме силни и живи?

Отговорите на тези въпроси и свързаните с тях изводи ще ни покажат най-верния път към бъдеще, обагрено с чувствеността и светлината на нашите най-интимни свързвания.

Венера

Заедно с възстановяване на венериния директен ход през небесата, нека всички жени се вдъхновят да отстояват себе си чрез своята женска енергия – в мислите, в действията, в жестовете си, в загадъчността си, в духовността си, в креативността си и най-вече в сърцето си!

Нека всички мъже почерпят от тази женска енергетика в ефира и се опитат да бъдат в баланс с нея – привличайки я, допълвайки я, мотивирайки я, оплождайки я в пряк и в преносен смисъл!

Нека всички ние заедно, мъже и жени, положим началото на нови съюзи и свързвания помежду си, които да заработят на пълни обороти както на духовно, така и на материално ниво.

Нека осъзнаем, че в крайна сметка всичко е в нашите ръце, в нашите умове и сърца…

В този момент на преход между старото и новото, когато от ретроградна, Венера отново става силна, любвеобилна и директна по отношение на любовните афери, партньорствата и финансите, нека не забравяме максимата:

„Повтаряме онова, което не сме успели да поправим!“