frida.bg
лайка

Етерично масло от лайка, или вълшебният аромат на спокойствието

Етеричното масло от лайка е изключително силно природно средство за връщане на баланса – както на физическо, така и на емоционално ниво. Лайката носи ароматът на спокойствието. Точно това, от което всеки съвременен човек се нуждае.

Етеричните масла въздействат директно върху нервната ни система. Това се отнася с особена сила за етеричното масло от лайка, което притежава уникалната способност да освобождава натрупаното емоционално, ментално и физическо напрежение.

Лайката: за какво помага този нектар на спокойствието?

При гняв и депресия

Ако страдате от пристъпи на гняв или тъга, етеричното масло от лайка ще ви помогне! То притежава специфична вибрация, която отстранява натрупаното напрежение и успокоява нервната система. По този начин то ще ви помогне да регулирате емоциите и реакциите си в ежедневието.

За добро храносмилане

Етеричното масло стимулира отделянето на стомашни ензими и по този начин стимулира храносмилателните процеси. Освен това, лайката облекчава стомашни неразположения, например болка и подуване на стомаха.

При менструални болки

Етеричното масло от лайка често се препоръчва при симптоми на ПМС синдром и менструална болка. То успокоява нервната система, регулира емоциите и намалява болката по естествен начин.

За силна нервна система

Смята се, че етеричното масло от лайка успокоява нервната система, но в същото време я прави по-издръжлива на стрес. Лайката ще ни помогне да останем в покой, дори когато около нас се завихря буря.

При кожни раздразнения

Нанасянето на етерично масло от лайка върху кожата успокоява акне, обриви, дерматити, сърбежи и други възпаления. Може да се добавят няколко капки в крема или маската за лице, за да се възползваме от този противовъзпалителен и успокояващ ефект на лайката.

При децата

Етepичнoто мacлo от лайка имa cилeн eфeĸт въpxy дeцaтa, ocoбeнo ĸoгaтo ce чyвcтвaт paздpaзнeни и нeтъpпeливи.  Изключително подходящо е нaпpимep пpи ниĸнeнe нa млeчни зъби или ĸoлиĸи. Поставете няколко капки от маслото в дифузер, за да разнесете успокояващ аромат в целия си дом!