frida.bg
масла

Най-добрите етерични масла за облекчаване на менструалната болка

Етеричните масла са прекрасен начин да оставим природата да се погрижи за нашето здраве, вътрешна хармония и емоционален баланс. Смята се, че енергийната честота на етеричните масла надвишава неколкократно тази на билките, на храните и дори на човешкото тяло. И не само. ДНК структурата на тези природни източници на енергия е сходна с ДНК структурата на човешките същества. Оттук етеричните масла оказват силно въздействие върху нашата психика, настроение, както и върху емоциите ни.

Освен това, етеричните масла могат да ни помогнат не само в регулацията на настроението, но и в облекчаването на менструлната болка. За най-добър ефект ги съчетайте със здравословна диета, леки упражнения и медитация. Представяме на вниманието ви най-добрите етерични масла, които да използвате в периода на месечния си цикъл, за да се чувствате в баланс на всички нива – физическо, ментално и емоционално!

Лавандула

Етеричното масло от лавандула се използва широко при психологични проблеми като мигрена, хроничен стрес, тревожност и депресия. То ще ви помогне да се справите с проблемите със съня и ще отпусне нервната ви система, за да могат бушуващите емоции у вас да утихнат и да се върнете отново в състояние на вътрешен баланс.

Роза

Етеричното масло от роза балансира хормоналните нива и регулира месечния цикъл при жените. То е едно изключително ефикасно средство за облекчаване на менструалната болка и редуциране на неприятните симптоми на ПМС.

Иланг-иланг

Макар маслото от иланг-иланг да се определя като афродизиак, можем да кажем, че неговото действие е едновременно стимулиращо и успокояващо. То ще ви помогне да се преборите със страховете си като в същото време ще отпусне цялото ви тяло. Препоръчва се изключително при проблеми с емоции като гняв, раздразнение, безсъние. Иланг-иланг също така облекчава спазмите и ни помага да се справим по-лесно с болката.

Лайка

Лайката е известна със своите успокояващи и балансиращи емоциите свойства. Тя балансира нивата на хормоните, които бушуват в тялото ни по време на месечния цикъл и ни помага да се освободим от стреса и напрежението. Просто постатвете няколко капки етеричнно масло от лайка в дифузер или чаена свещ преди заспиване, за да усетите моменталния й ефект!