frida.bg
Новолуние във Везни

Новолуние във Везни събужда вярата ни в Доброто

Новолуние в хармоничния и балансиращ знак на зодия Везни ще бъде истински дар от боговете в настоящия тежък астрологичен момент на съдбовни трансформации и емоционални катаклизми. Везните управляват планетата на любовта и ценностите Венера, която понастоящем е в разгара на своята тъмна страна, и се намира в ретроградно заточение под знака на зодия Скорпион. За щастие, Новолунието на 9 Октомври във Везни ще запали искрата на надеждата, явявайки се тъкмо навреме като същитинска благословия. То ще даде път за ново начало и тласък за нов устрем в посока хармонизиране на връзките и омиротворяване в отношенията.

Новолуние във Везни

Везните са известни в астрологията като седмия знак на зодиака, който управлява връзките, правото, договорите, мира и баланса. С новолуние в този знак ще имаме шанс не само да възстановим баланса в правото и отношенията, но и вярата в това, че хармонията в личните, в обществените и във връзките изобщо е възможна.

Новата фаза на Луната съвпада не само с началото на венерината ретроградност в Скорпион, който е самият знак на венерино „падение“, но бележи и началото на напрегнат 90-градусов аспект, който женската планета образува по отношение на своя войнствен опонент – планетата на мъжката енергия и войнствените схватки – Марс.

В светлината на този деликатен астрологически момент, всички трябва да бъдем извънредно внимателни в това как и в каква посока ще стартираме новия лунен цикъл , а с него и новата страница, която мнозина от нас ще отгърнат в живота си.

Новолуние във Везни

Първите няколко дни от новолунието нека посветим на визуализации, желания и намерения, които трябва да бъдат посяти в началния период на лунната фаза. Те трябва да са добре обмислени, премерени и съобразени с деликатната чувствителност на момента – едновременно ретрограден и взривоопасен.

Всякакви инициации и действия нека бъдат отложени за след няколкото дни, в които Луната е все още невидима за земната ни перспектива. С появата на лунния силует в небето можем да пристъпим малко по малко към реализация на намеренията си, без да забравяме нито за миг за отсъствието на венерината топлина и нежност. Припомняме, че Венера ще изчезне от небосклона като наша Вечерница до началото на Ноември, за да изгрее отново като Утринна звезда и да възвърне директната си посока малко по-късно през месеца.

Новолуние във Везни

Задачата на това новолуние никак няма да бъде лесна в условията на ретроградна Венера под заточението на коварния Скорпион и под обстрела на войнствения Марс.

Подпомогната от енергията на зодия Везни, новата фаза на Луната ще се стреми към балансиране и омиротворяване на положението на всяка цена.

Новолунието ще проправи път към невъзможното, търсейки общото между крайностите и съчетавайки между различията.

Слънце и Луна ще се срещат във Везни, за да балансират различията, да съберат крайностите и да ги съюзят в съвършената прегръдка между Ин и Ян.

Светлината ще среща тъмнината, женското начало ще се слива с мъжкото, нощта ще ласкае деня, а деня ще прелива в страстна нощ… Крайностите ще започнат да се привличат.

Новолуние във Везни

Цялата Вселена ще се стреми към баланс и хармония в името на съвършеното единение, което ражда цветето на живота.

Нека не забравяме, че светлината е най-ясно доловима в тъмнината, а силата на вярата трепти най-ярко там, където където броди отчаянието.

На фона на тъмното нощно небе, в което липсват Луна и Вечерница, Новолуние в знака на зодия Везни ще даде път на Светлата страна и ще направи опит да облекчи ретроградната болка и войнственото напрежение в ефира. С негова помощ ще успеем да олекотим бремето на връзките си и ще сменим перспективата – от позицията на безнадеждност, неравнопоставеност и агресия ще се обърнем към идеята за мир, приемственост и разбирателство.

Заедно с новия цикъл на Луната, ще получим пореден шанс да възродим Истината и да възвърнем вярата си – един към друг и в Доброто като висша инстанция на живота.