frida.bg

Колко време е нужно да свикнем с неприятните навици на партньора?

Oт първата среща, през „Обичам те“ до първата брачна нощ – има безброй събития, които са задължителни за всяка сериозна двойка. Едно ново проучване обаче разкрива колко дълго отнема да се почувствате напълно комфортно около партньора си. Или по-специално – колко време отнема да се отпуснете напълно, за да можете да правите малките неща, които не можем да правим свободно пред непознат човек, разказва Independent.

Проучването на 1000 души, проведено от платформата Mattress Advisor, разкрива огромни различия между мъжете и жените, като на мъжете често им отнемат много по-малко време, за да се чувстват комфортно около партньора си при различни обстоятелства. Например мъжете имат нужда средно от 2,8 месеца, за да се почувстват комфортно да спят голи пред нов партньор, а за жените – отнема почти 4 месеца.

Една прилика между половете по отношение на усещането за комфорт е свързана с признанието за партньор, който хърка твърде силно, като и мъжете и жените правят това средно след 4,7 месеца.

Проучването установи, че едно нещо, което отнема най-много време за мъжете и жените, за да се чувстват комфортно, е да ходят до тоалетната, когато партньора е в апартамента, като при мъжете това отнема 7.1 месеца, а при жените 10.7. Много време отнема и поискването на ключ за апартамента на партньора – при мъжете 7.7 месеца, а при жените 8.8.

Като цяло проучването засяга много смешни и неудобни на пръв поглед нужди като физиологични такива и такива, които обикновено предизвикват срам. И макар те често изглеждат незначителни и несъществени – трябва да признаем, че няма двойка, която да не е преминавала през тях, както и няма нормален човек, който да не се е притеснявал от тях. Използване на тоалетна, бръснене, сутрешен дъх, оставяне на вещи в дома на партньора и много други – та кой не се е сблъсквал с тях? Пълните резултати от любопитното проучване можете да видите тук: