frida.bg

Най-добрите етерични масла за баланс на емоциите

Ако страдате от чести смени в настроението, раздразнителност, гневливост и твърде голяма емоционалност – ароматерапията може да ви помогне. Етеричните масла са прекрасен начин да оставим природата да се погрижи за нашето здраве, вътрешна хармония и емоционален баланс. Смята се, че енергийната честота на етеричните масла надвишава неколкократно тази на билките, на храните и дори на човешкото тяло. И не само. ДНК структурата на тези природни източници на енергия е сходна с ДНК структурата на човешките същества. Оттук етеричните масла оказват силно въздействие върху нашата психика, настроение, както и върху емоциите ни. Кои са най-добрите етерични масла за баланс на емоционалното ни състояние?

Лавандула

Етеричното масло от лавандула се използва широко при психологични проблеми като мигрена, хроничен стрес, тревожност и депресия. То ще ви помогне да се справите с проблемите със съня и ще отпусне нервната ви система, за да могат бушуващите емоции у вас да утихнат и да се върнете отново в състояние на вътрешен баланс.

Бергамот

Етеричното масло от бергамот е добре познато със своите способности да намалява стреса и да ни връща усещането за вътрешен баланс и хармония. Можете да го използвате, когато се чувствате тъжни, объркани и твърде емоционални. Етеричното масло от бергамот има доказани психо-емоционални ефекти. Едни от най-важните сред тях са редуциране на нивата на стресовия хормон кортизол, намаляване на симптомите на тревожността, депресията и хроничната умора.

Пачули

Етеричното масло от пачули има способността да върне вътрешния ни баланс. Добре е да го използваме, когато се чувстваме „празни“, „откъснати“, „изолирани“ – усещания, свързани с липсата на усещане за близост и доверие. Можем да се чувстваме откъснати както от себе си, така и от близките си хора и обществото. Етеричното масло ще насочи вибрациите ни в обратната посока – свързване, приемане, мир.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво е прекрасно, когато се чувстваме „заседнали“ в емоционалния коловоз и не можем да се освободим от стари емоции, които все още ни дърпат назад. Маслото от сандалово дърво ще ни помогне да се освободим от стари и ненужни емоции, да проясним вътрешното си небе и да постигнем усещане за емоционален покой и хармония.

Поставете няколко капки етерично масло от избраното етерично масло в арома лампа, за да подобрите настроението си и да се погрижите за себе си!