frida.bg
Новолуние в Рак

Слънчево затъмнение и Новолуние в Рак, Петък, 13-ти Юли: Послушай сърцето си!

Пригответе се за едни от най-интересните дни от настоящата астрологична година. Затегнете коланите и натиснете копчето за нулиране още този петък 13-ти, когато Луната ще стартира нов цикъл в ден и посока, пропити с магическа женска енергия. В тринадесетия ден на месец Юли и в астрологичната среда на цели четири рертоградни планети, Луната ще започне да се пълни със сила, подпомагана от най-топлия, семеен и хипер-емоционален знак – зодия Рак.

Рано днес, на петък 13-ти и точно по новолуние, нощната ни небесна спътница навлезе в най-близката си орбитална точка по отношение на Земята. Този феномен наричаме Суперлуние. И това не е всичко, защото днес ще има и частично слънчево затъмнение. Още една причина да се увлечем безпаметно в невероятния лунен сценарий, който ни е приготвил Космоса, а лятото най-после да отприщи целия си рачешки арсенал от емоции…

Новолуние в Рак

Когато Луната е във фаза на Суперлуние, нейното въздействие върху нас се усилва независимо от това до каква степен феномена е видим или невидим от земната точка, в която се намираме. И независимо от всички ретроградни планети наоколо. А в момента такива не липсват, цели четири планети са ретроградни – Марс, Сатурн, Нептун и Плутон!

Когато съвпада с пълнолуние, духовният заряд на Суперлунието се усеща като допълнителна доза стимулант от мотивационна енергия. Но в настоящия момент, Суперлунието съвпада с фаза Новолуние. За това, отпускащото и зареждащо въздействие на Луната ще става още по-дълбоко и наситено с възстановителна енергия. Самата ретроградност в ефира ще ни действа като лека доза успокоително.

Новолуние в Рак

За мнозина, настоящото Новолуние в Рак ще дойде с предчувствие за ново, приятно ухание, разнасящо се из напъпилите градини на личния им живот.

Ракът е един от четирите кардинални знака в астрологията и затова се смята за основополагащ. Той е топъл като майчина прегръдка, страстен като водна стихия и дълбок като традициите и семейните корени.

Едновремено с това Ракът е изключително принципен, лесно нараним, склонен към крайности и бекомпромисен.

Това, което обединява неговите положителни и отрицателни проявления е свръх-емоционалността, чрез която Ракът изразява своите крайности.

Новолуние в Рак

Зодия Рак доминира в сферата на дома и семейството. Неговият архетип е майката. И силите, и слабостите му се проявяват чрез емоциите.

В синхрон с характеристиките на Рака, това Новолуние, подсилено от Слънчево затъмнение, ще рестартира нещо свързано с нашите най-близки обвързаности.

Новолунието ще разбърка някои от най-съкровените ни емоции. Акцентът му ще падне върху материалната и духовната сфера, които обитаваме.

Астрологията свързва новолунията с идеята за духовно рестартиране и залагане на житейските координати, които ще следваме през новия лунен цикъл.

Всичко свързано с женската енергия, с архетипа на майката, дома, семейството и емоционалния свят на ниво най-дълбоки обвързаности има шанса да поеме в нова, градивна посока след това Супер-новолуние в Рак. Трансформиращата му сила е допълнително подчертана от частично слънчево затъмнение, което ще мине като емоционален тайфун през живота на всички ни.

Новолуние в Рак

Слънчевите затъмнения са новолуния с десетократна сила и маркират тотални и генерални промени, новаторски пробиви и инициативи.

Частичното затъмнение сега ще съвпадне с благоприятното разположение на Луната, която се намира в родния си знак – зодия Рак. Тук тя се чувства на мястото си и излъчва особено магнетична сила!

Настоящото затъмнение е част от цикъл затъмнения. С него ще излезе наяве прогрес, постигнат по линията Рак (Северен възел) – Козирог (Южен възел). Козирог внася усещането за Карма. Ще има помъдряване чрез болка. Ще предусетим и онова, което има още да изкристализира до към Ноември 2018г.

Слънчевото затъмнение в Рак ще ни измъкне от досегашната екстровертната и праволинейна енергия на Лъва (до сега обитаващ Северния възел), и ще ни отведе в покоите на Рака, където на власт са интровертните сили и интимните обвързаности.

Новолуние в Рак

Ще трябва основно да обърнем внимание на това как се грижим за себе си и за сърцето си – този така основополагащ, безотказен, но и крехък орган!

Ще настъпи момент на осъзнаване, вдъхновение и интуиция.

Вселената ще се настрои на вълните на женската енергия.

Ще получим възможността да обърнем внимание на чувствата си.

Това ще ни дари с невероятно облекчение и яснота.

Това Новолуние в Рак ще има невероятно оздравителен ефект върху нас, стига да се настроим интуитивно и се вслушаме в сърцето си.

Където е сърцето ви – там е вашата истина. Натам е вярната посока в момента.

Плутон, който седи в точна опозиция с Луната е в знака на Козирог и е там, за да ви даде силата да заявите своята позиция, и да поемете отговорността към сърцето си.

Новолуние в Рак

В друга част на небето по време на това Новолуние, имаме поредни хармонични съвкупности от планети, които вече ни насочват с божествено излъчване.

Водният Тригон Слънце/Луна, Юпитер и Нептун от седмица насам ни гали в мека, романтична прегръдка. Смекчили сме се и сме се одухотворили. Това ни е подействало оздравително и всички сме малко по-склонни към позитивни емоции.

Друга тройка планети са обединили земните си, подхранващи сили, образувайки равностранен триъгълник. Венера, Уран и Сатурн образуват космически тригон, който също носи божествено послание. Неговата енергия ни настройва да намалим темпото и да се погрижим за себе си, било то и отдавайки се на най-простите удоволствия в живота.

Благодарение на неговото космическо влияние, ще бъдем в състояние да овладеем някои от най-емоционалните моменти на това Новолуние.

Новолуние в Рак

А лятото тепърва навлиза в разгара си…

Ако има една единствена вярна посока в този момент, то това е посоката на вътрешните ни убеждения и емоции. Онези, които крием само за себе си. Те напират да излязат навън и да изкрещят истината. Нека не ги караме да стигат до писък, а да овладеем нещата и да им придадем елегантна завършеност.

Нека си признаем чувствата първо честно и открито пред себе си!

Космическата енергия на момента ни припомня също, че ако искаме да изградим стабилни отношения, трябва да им осигурим плодородна и натурална почва. Никакво гмо, никакви химии, лъжи и преструвки, нищо няма да свърши работата, както ако нещата такива каквито са си– автентични, голи и естествени!

Новолуние в Рак

Петък 13-ти е – още една причина да призовете лунната богиня в себе си и да изпробвате силата на желанията и мисълта си, давайки живот на нов порив и посока.

Енергията на този ден  има силата на магия, която си служи с чисто женски похвати и ако щете – заклинания.

Но когато залагате основите на новия цикъл и правите своите утвърждения, мислете за божествената, майчина, женска сила, която зодия Рак олицетворява.

Новолуние в Рак

И помнете,  че ако трябва да има една единствена вярна посока в този момент, то тя е посоката на сърцето!

Когато намерите баланса, всяко нещо ще си е намерило само мястото.

Но първо се погрижете за себе си и за всичко хубаво, с което разполагате в момента.

Заложете на онова, което ви прави цялостни, спокойни и хармонични.

Внимавайте какво си пожелавате, за да не повтаряте грешките си!

Бъдете търпеливи. Бъдете последователни.

Сега е време за завръщане към цялостта на сърцето!

Липсите постепенно ще се запълнят. Сърцето само ще се погрижи за това!