frida.bg
Слънце в Рак

Среща сред дълбините на сърцето: Слънце в Рак, Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби

Когато Слънцето навлиза в Рак настъпва време, наситено с емоции и период за реализиране на едни от най-дълбоките и чувствени моменти за целия годишния цикъл. Вече сме в самия зенит на зодия Рак и заедно с месец Юли отбелязваме стъпка напред към най-горещата част на годината в нашето Северно полукълбо. Вече никакви дъждове и гръмотевици не могат да спрат набеза на топлината, която все повече завладява сетивата и душите ни. Всички зодии постепенно ще се потопят във водната стихия на емоциите, която ще залее света ни заедно със Слънце в знака на Рак. Точно в средата на тази седмица, всички ще навлезем още по-надълбоко в зоната на сърдечния си бермудски триъгълник. Тогава тройката водни знаци ще отразят своята чувственост чрез силен звезден тригон, образуван от Слънце (в зодия Рак), Юпитер (в зодия Скорпион), и Нептун (в зодия Риби).

Слънце в Рак

Зодия Рак владее четвъртия зодиакален дом на нашите емоционални вкоренености и дълбоките вътрешни основи, които ни свързват с другите. Слънце в Рак винаги поставя акцент върху емоциите в целия им спектър. То може да изкара от нас сълзите на болката, но също да ни накара да почувстваме с пълна сила и любовта, на която сме способни.

В търсене на по-ясно осъзнаване на екзистенциалната ни сила и уязвимост, Слънце в Рак ще ни дари с перспектива да разберем и почувстваме нуждата от близост в дълбочина и съпричастие.  

Под знака на зодия Рак, тази седмица в небето над нас ще се осъществи и силен планетарен тригон между Слънце, Юпитер и Нептун. Трите небесни тела ще застанат в ъглово съотнощение 120°, образувайки равностранен триъгълник.

Както всеки планетарен тригон в астрологията, така и този ще има силата на благославяща троица, създавайки аспекти на духовно извисяване, божествена защита, хармония и благодат.

Слънце в Рак

Слънце, Юпитер и Нептун ще бъдат обединени не само в хармонична геометрия помежду си, но и чрез силното присъствие на елемента вода, всеки от тях съвпадайки с един от трите водни знаци на астрологията.

Магическият код на тази космическа конфигурация ще отрази с триединна сила дълбочината и чувствеността на трите водни знака на зодиака Рак, Скорпион и Риби, и ще ни настрои да се гмурнем надълбоко към сърцевината на чувствата и емоциите си.

Слънце в Рак

Посоката, в която ще ни понесе тази мощна вълна от космически лъчения на тела и съзвездия в хармоничен съвпад, ще бъде посоката на сърцето.

Силата на водната стихия, която ще ни залее ще има буреносна, но пречистваща енергия. Изтощени и замаяни, ще се събудим проснати сред пясъците на забравен от делничната суета остров. Отваряйки очи, ще усетим вкусът на топла морска пяна и стопяващото леда в сърцето ни докосване на Слънцето – символ на безусловна любов и сърдечно изцеление.

Тригонът Слънце-Юпитер-Нептун в трите водни зодиакални знака символизира нашата изначална връзка един с друг и с планетата, която обитаваме.

Транзитът, под чието силно и дълбочинно влияние попадаме този месец има своя точен моментум. Той ни напомня за любовта и състраданието, без които не бихме оцелели като индивиди и като социум. Той ще ни докосне, ще ни разтърси и ще ни трогне в името на така необходимата взаимност във времена на природни сътресения, междуличностни  и обществени разделения.

Целта му е да предизвика съпричастност и изцеление.

Слънце в Рак

Вибрациите на Слънце в тригон с Юпитер носят вдъхновяващи възможности за разширяване на съзнанието в нови посоки, шанс да погледнем на нещата отгоре и да намерим начин да усетим болките си под формата на духовно израстване.

Нептун внася в тригона усещането за божествена съдбовност и вкарва елементите фантазия и интуиция, чрез които най-пълноценно да разгърнем мечтите си от тук нататък.

Ако слушаме внимателно, този воден тригон ще ни упъти в посока на непоклатими съюзи, основаващи се на любов и разбирателство.

Слънце в Рак

Ето какво нашепват звездите на всеки знак от зодиака в този вълшебен звезден момент от живота ни в самия зенит на лятото:

Овен

Време да пречистите душата си от излишни товари и да се гмурнете в нови дълбочини. Те ще ви срещнат с Истината. Предайте се на болката, за да я откъснете от себе си. Отпуснете на вълните на предопределеността и вярвайте!

Телец

Време за отваряне на гърлената чакра, но само в синхрон със сърдечния ви център. Крещете и обичайте едновременно! Бъдете силни и ще дочакате дългоочакваното. Търпение и само търпение, както е казал Карлсон, който живеел на покрива…

Близнаци

Време да бъдете наградени за усилията. Бъдете горди и величествени, но също така – внимателни и деликатни. Поемате с присъщата си грация короната върху главата си и управлявайте с последователност, мъдрост и отворено сърце!

Рак

Време за нежност, откритост и опрощение. Очаква ви полет нависоко и с пълно усещане за свободата и красотата на битието. Полет в пълен синхрон с лъченията на Слънцето!

Лъв

Време да признаете своята болка и да я освободите от себе си. Време за проглеждане и осъзнаване на тънките обвързаности между Вас, всичко и всички. Нека лъвската сила този път вместо победа, донесе топлина и утеха!

Дева

Време да се доверите на съдбата и божествената промисъл. Предайте се на висшия план и почерпете от неговата подкрепа. Гмурнете се без страх в дълбините на синьото и се насладете на това, което ви очаква в дълбокото!

Везни

Време да се изправите и да оберете овациите. Да погледнете на себе си в друга светлина. И да бръкнете още по-надълбоко в кладенеца на изобилието, за да има повече за вас и за всички!

Скорпион

Време да осъзнаете своята крехкост и уязвимост, и да се пуснете по течението. Насладете се на този звезден миг на безтегловност и спокойствие. Усетете мекотата му и отворете сърцето си!

Стрелец

Време да изплачете болката си и дадете израз на чувствата в дълбочина. Доверете се на сърцето си и реализирайте  емоциите си в цялата красота на тяхната автентичност.

Козирог

Време да се гмурнете в непознати води. Докоснете нечие чуждо сърце, опознайте го и го приемете като свое. Влезте в контакт с различното и осъществете себе си чрез другите!

Водолей

Време да приветствате силата и целеустремеността си и да им дадете посока. Осветете пътя си с цялата любов, която сте генерирали, постелете го с меките розови листенца на нежността и търпението, на които сте способни.

Риби

Време да повярвате в себе си и в чудото на блясъка, която струи от вашата аура. Вие сте светлината и вдъхновение за околните. Подайте им ръка и заедно се понесете в ефирния подводен танц на синьото ви лято!

Слънце в Рак