frida.bg
месец Май 2018

Месец Май 2018 – С блясък в очите и звезди в косите…

Mесец Май ще се презентира пред света с присъщите си изящество, красота и земни сладости. Енергията на Май ще бъде едновременно заземяваща и вдъхновяваща. Май ще ни озари с позитивни вибрации, особено по отношение на личните ни стремежи, любовта и романтиката в живота ни. Ако търсите нова тръпка или творческа муза – сега е вашето време да направите смела крачка напред в посока осъществяване на мечтите си.

месец Май 2018

Настъпва период за възстановяване на връзката с природата, с другите и себе си.

Месец Май ще ни поръси с цветен прашец, който ще изостри сетивата ни и ще ни вдъхнови отново да се влюбим – в себе си, в света или в някой, който ще остане за нас много специален. Слънцето ще блести със златото на Телеца в първите три седмици от месеца, а Новолунието в Телец на 15 май ще се прояви като едно от най-специалните космически събития за годината.

Май 2018 ще подпомага творческото начало и всякакви нови посоки, по които изберем да продължим пътя си на личностно израстване. Доверете се на енергията му и опознайте себе си и света по нов начин!

Трансформиращата енергия на пълнолунието в Скорпион от края на Април даде силен старт на месец Май и все още ни държи в прегръдките си. Но емоционалният пик на пълнолунието е вече зад гърба ни, отстъпващ място на чувства, които ни носят все по-успокоителен ефект и цялостно облекчение.

месец Май 2018

През първите две седмици на месец Май ще се отдадем на приятно и релаксиращо отпускане, а оптимизма ни ще расте успоредно със стоплящия и жизнеутвърждаващ ефект на Слънцето.

Ако до скоро сте усещали вътрешна тежест, спънки по пътя или необяснима тъга в душата си, след 3 Май и заедно с окончателното ни излизане от ретроградната сянка на Меркурий, всички отново ще възвърнем лекотата в битието си.

Периодът ще концентира в себе си желание за близост и търсене на нови, по-различни и смислени изживявания с поглед, отправен напред в бъдещето.

месец Май 2018

Най-силна астрологична активност през Май ще се прояви около средата на месеца.

Около 12 Май планетата на действието и личната воля Марс навлиза в ретроградна сянка.

Същинското обратно движение на Марс ще се случи в периода между 26 юни и 27 август, когато планетата ще бойкотира активността и плодотворността на различни новозаченати проекти и връзки. Но пред-ретроградната му сянка ще надвисне над нас още в средата на май, предопределяйки краткотрайността на повечето от начинанията ни.

Инициативи, заченати в личен и обществен план през този период ще бъдат подложени на ревизия и преосмисляне в един по-късен етап.

месец Май 2018

На 13 май Меркурий влиза в знака на Телец, а здравият разум ще възтържествува над фантазиите и чувствата ни.

Това космическо събитие ще ни заземи и ще вдъхне повече решителност и твърдост на мислите ни. Под негово влияние ще общуваме по-осъзнато и премерено.

Доза премереност и опростяване в отношенията с другите може да ни бъде от полза докато сме в ретроградната сянка на Марс, стига да не изпадаме в прекалена скованост и консерватизъм. Избягвайте конфликти и усложнения!

месец Май 2018

Новолуние в Телец ще предложи стабилна и подкрепяща ни енергия като начало на новия лунен цикъл и награда за усилията, положени през последната година.

На 15 Aприл Луната стартира нов цикъл в земния и устойчив знак на Телеца.

Телецът е жизнен и здраво заземен знак, който ще ни подкрепи в нашите материални, творчески и професионални изяви. Той ще ни възнагради за положените досега усилия и ще ни помогне да повишим положителните си вибрации.

Новолуние в Телец ще бъде идеално време, в което да трансформираме страстите си в печалба и да превърнем плановете си в действия. Новолунието ще ни подтикне да поемем отговорност по отношение на материалното си състояние и да преосмислим своето отношение към финансите и ресурсите, с които разполагаме. Ще си зададем въпроса кои са нещата, от които наистина имаме нужда и какво ни носи стабилност и сигурност в живота.

Дори и да нямате още ясна представа за целите и намеренията си, по новолуние бъдете визионери и помислете как искате нещата да тръгнат от тук нататък. Ясната мисъл и визия предхождат успешното действие, и имат свойството да превключват на по-високо ниво на съзнание.

месец Май 2018

В деня на новолунието Уран – планетата на реформите и пробуждането, също влиза в знака на Телец.

Уран в Телец ще бъде транзит, който ще продължи до 2026г. Освен, че ще бъде продължителен, той ще разтърси статуквото и ще отвори очите ни за нещата, които истински ценим в живота си.

В период на подобна космическа конфигурация ставаме по-гъвкави, изобретателни и схватливи. Едно по едно ще отпаднат ограничения по отношение на традиционни убеждения, ще бъде стимулиран поривът към неконвенционално мислене, лична свобода и открити прояви на чувственост.

Телецът не е голям почитател на промените и транзит на реформатор какъвто се явява Уран през този знак може да ни извади за малко от равновесие. Но зоните на комфорт са състояния, в които не е препоръчително да се застояваме ако искаме енергията да протича през нас свежо и динамично. За това, нека използваме този момент като упражним своята гъвкавост и приспособимост.

Нека използваме месец Май за внасяне на повече свобода и независимост в живота си, и да погледнем на материалния свят като на средство, а не цел.

Възможни са резки промени и изненади във финансов аспект, както и пренареждане в приоритетите и ценностната система. Периодът може да бъде свързан с прогресивни бизнес идеи, доходи от нестандартни източници и нетрадиционни предприемачества.

месец Май 2018

На 25 Май Юпитер ще формира тригон с Нептун и света ще се задвижва от импулси, подтикващи към идеализъм и  хуманитарност.

Ще отворим съзнанието си за нови и различни изживявания. На дневен ред ще дойдат връзки с хора и сфери от необичайно естество.

Практичната ни нагласа ще бъде заменена с по-идеалистични интереси и стремежи, свързани с прояви на щедрост, съчувствие и подкрепа на висши ценности.

месец Май 2018

На 29 Май  ще бъдем окрилени от Пълнолуние в Стрелец

Пълнолунието в края на месеца ще насочи стрелите ни към още по-далечни и по-висши цели. Пълната Луна под знака на Стрелец ще бъде свързана с разширяване на кръгозора и интересите ни.

Насочете вниманието си извън обичайните рамки, територии и рутинност. Разперете криле и огледайте нещата отгоре.

Всичко, което би ни ограничило или възпряло по пътя на личния просперитет ще трябва да бъде оставено в миналото.