frida.bg
Месец Март

Март 2018- Сънуваме как се пробуждаме и се пробуждаме сънувайки

Заедно с Риби – последния знак на зодиака, приключваме астрологичната година сред водите на противоречивия месец Март. Енергията на Рибите си прилича с мартенския характер. Както в Риби има по малко от всички зодии, така и в месец Март се съдържа по нещо символично от всички предходни месеци. Навлизаме в период на ретроспекция, пречистване и духовни прозрения. 

Този месец Март ще бъде наситен с енергията на две пълнолуния, симетрично падащи се точно в началото и в края на месеца. Но и средата на месец Март няма да се отличава с по-малко енергиен заряд. Тогава планетарните влияния ще бъдат силни и ще повдигат духовете с изобилие от женска енергия.

На Март се пада също честта да посрещне пролетта в Северното полукълбо.

Но това няма да се случи преди да се съживи всеобщия вътрешен копнеж по разцъфването в природата и преди да узреем за някои важни житейски послания.

Март пълнолуние

А до тогава, като на забавен каданс ще ни се прожектира лентата на отминаващия зодиакален цикъл.

Ще имаме усещането за нещо специално, случващо се в ефира. За нещо отиващо си и друго, чиито предстоящ момент гъделичка все по-силно сетивата ни…

Месец Март ще бъде наситен с фантазия, мъдрост и трансформации

Ще имаме прозрения, които ще ни се явят малко като на сън, но това е сънят на зазоряване, който е ефирен и лек едновременно.

Първите прозрения ще заблещукат около датата 1 Март. Тогава Слънцето в Риби застава точно срещу Луната и двете космически тела образуват пълнолуние. Луната ще отрази слънчево сияние в Риби докато се подвизава в знака на мъдрата и критична Дева.

Ефирните Риби ще се огледат в заземяващата Дева

Март

Индианците свързвали тази Пълна Луна с период на размекване на земята. Те наричали това пълнолуние Луната на Червея, защото вярвали, че с нея се събуждат земните червеи.

Земята омеква и се подготвя за прераждане.  Точно три седмици след това пълнолуние ще настъпи пролетното равноденствие и официално ще сложим край на зимата.

И двете пълнолуния, с които се е увенчал месец Март  (на 1 Март в Дева и на 31 Март в знака на Везни) ще бъдат шанс за грандиозен и елегантен завършек на нещо.

Енергията на целия месец Март ще бъде в тон с Рибите, които омагьосват, с Девата, която събужда и с Везните, които изравняват баланса.

Предайте се на тези космически сили и търсете духовно и физическо равновесие с помощта на самовглъбяване, медитация и пречистване.

Пълнолуние през Март

Още преди да се осъзнаем от първото за месеца пълнолуние, ще имаме ново небесно подреждане на три планети точно в 27° на Риби.

Венера, Меркурий и Хирон ще се подредят в права линия и ще останат в това положение от 4 до 5 Март 2018.

Венера, планетата на любовта и красотата ще озарява Земята с женската си енергия заедно с повелителя на комуникациите Меркурий и астероида Хирон, който лекува рани, повишава оздравителните сили и издръжливиостта. Толкова много планети в последния зодиакален знак на Риби може да се тълкува като нужда от завършеност, пълноценност, единомислие, нужда от обединяване на усилията и адаптиране на фокуса към по-широка перспектива.

Ще ни се даде шанс да преосмислим случилото се през последните 12 месеца от перспективата на времето. Ще можем да погледнем на нещата от горе и да ги осмислим.  Всички части на пъзела ще се наместят в единна и смислена картина.

Март

Венера ще ни се отрази подмладяващо и ще подсили женската ни енерггия. Меркурий, заедно с Хирон ще отключи петата ни гърлена чакра, помагайки ни да се самоизразим и пречистим.

Междувременно, ефирната и заредена с магия енергия на Рибите ще ни подготвя за новата астрологична година, която ще започне на 21 Март в знака на огнения Овен.

Но не и преди гигантската планетата Юпитер да стане ретроградна.

Март

На връх 8 Март газовият гигант Юпитер ще заеме ретроградна позиция в знака на Скорпион и ще ни паузира във временно усещане за безизходица.

Ретроградният Юпитер отново ще повдигне този месец идеята за належащо пречистване на физическо и духовно ниво.

Ретроградната фаза ще продължи до 10 Юли, но негативното й токсично въздействие ще се облекчи около датата 14 Април, когато Юпитер попадне в секстил с Плутон.

Юпитер в секстил с Плутон помага за постигане на позитивна промяна

Тази космическа енергия ще подхранва безпрепятственото постигане на положителни развръзки.

Ще ни бъдат предоставени възможности за поправяне на грешките и постигане на мотивация за духовна и физическa трансформация.

Юпитер в секстил с Плутон ще ни даде шанс да поемем съдбата си в своите собствени ръце.

Март

Лудницата с ретроградните планети става пълна на 22 Март с първия ретрограден Меркурий за годината

Обикновено ретроградността на Меркурий се усеща най-силно в неговата пикова фаза, която в случая ще вилнее на два пъти – между 18-29 Март и в периода 7-24 Април. Тогава планетата ще бъде изнервящо статична, движейки се по-малко от 40 минути на ден.

Меркурий е подвижна планета, която предразполага към динамика и подобна мудност ще ни се отрази като изтощително преживяване, свързано със сривове в информационните системи, комуникациите и свободното придвижване.

Синя Луна

Месецът и астрологичната година завършват със Синя Луна в знака на Везни

В последния ден на Март ще имаме второ пълнолуние за месеца, което наричаме с термина Синя Луна. Синята Луна ще попадне под знака на Везни и ще освети темата за баланса. Това второ лунно просветление ще затвори финално цикъла и ще ни дари с дългоочаквано прозрение.

В края на месеца и в контекста на две ретроградни планети ще се чувстваме мудни и замислени. Моментът ще бъде подходящ за синхронизиране с подсилената от Луната енергия на зодия Везни.

Везни владеят силата да връщат равновесието и да постигат хармония.

Какво по-добро начало за новата астрологична година…