frida.bg
Фън Шуй

На вълните на любовта със съветите на Фън Шуй

Всичко на този свят е енергия, а любовта е една от най-силните движещи сили. Любовта е енергийна вибрация, която може да се материализира във всеки един момент, стига да се настроим на вълните й. Тя е намерение, желание, мечта и състояние, които се реят на вълните на магически честоти. Според Солфежната  скала, любовта вибрира с 528 Hz и всеки попаднал в диапазона на честотите й танцува танца на влюбените или изживява някакво подобно чувство на блаженство. Както има любовна музикална хармония, така има и био-химична формула на любовта, има дори правила за физическо разположение на обекти в пространството с цел привличане на повече любов. Древното китайско изкуство за подреждане на дома Фен Шуй дава интересно виждане за връзката между енргията, която излъчва личното ни пространство и степента, в която любовта присъства в живота ни.

Фън Шуй е азиатско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, което има 5000-годишна история. Според древните азиатци Ци е основната сила на всяко физическо и умствено движение във Вселената и присъства навсякъде – във всички живи организми и неодухотворени обекти.

Хармонията на Ци е живителна и нейната правилна циркулация е определяща за здравето ни, личния ни просперитет и за цялостния баланс в живота ни.

Фън Шуй за любовта

Подсилвайки позитивната енергия в дома и пространствата, които всекидневно обитаваме, помагаме на Ци да се вихри свободно и да изпълва самите нас с енергия.

Според законите на Фен Шуй, подредбата на интериора в определен ред, посока и цветова гама е един от начините, по които можем да въздействаме върху правилното движение на Ци, а с това и върху личния си  живот.

Азиатците се отнасят с респект към древните правила на Фън Шуй и ги следват в много от нормативните разпоредби, свързани с екстериора на публичните си пространства. Така например, в Китай съществуват закони, ограничаващи наличието на огледални повърхности при облицовката на бизнес сгради, тъй като според законите на Фън Шуй огледалата отразяват, поглъщат и блокират позитивната енергия.

Фън Шуй за любовта

Фън Шуй за сектора на любовта в дома ни

За подхранване на любовта и хармонизиране на интимните отношния Фън Шуй съветва да обърнем специално внимание на спалнята си. Независимо дали е споделена с друг човек или се ползва от необвързан, към спалнята трябва да се подходи като към най-специалното пространство от дома. Това е място за уединение и самозареждане, за скрити ласки и любовно отдаване.

Към спалнята се отнасяме като към свещен кът, който подреждаме и обитаваме с идеята за сливане, споделяне и отдаване. Сливане със сънищата, с любимия, с най-съкровеното и интимно в живота ни.

Фън Шуй

Важно е не само коя стая ще изберем за своя спалня или будоар, но и как точно да бъде тя обзаведена, секторирана и поддържана.

Перфектното място за помещаване на спалнята е в най-десния ъгъл от вътрешността на дома, ако стоим с гръб към външната врата. Там според Фун Шуй се завихрят енергиите на любовта, връзките и хармонично споделения живот.

Ето как според Фун Шуй трябва да подредим спалнята с оглед привличане на повече любов и интимност в живота си:

Ако се водим от идеята, че спалнята е мястото, където се зареждаме с любов и близост, следваме символика, олицетворяваща хармонична връзка между двама души. Независимо дали сте обвързани или не, в спалнята ви трябва да има усещане за споделеност, симетрия, както и достатъчно място за двама.

Фън Шуй за любовта

Мислете за двама

Когато обзавеждаме и декорираме спалнята си трябва да мислим от гледна точка на това, че любовта, която желаем да привлечем в живота си е отредена да ощастливи двама души – нас самите и нашия настоящ или бъдещ партньор. За това имаме 2 нощни шкафчета в един и същ или подобен дизайн, две лампи, две свещички, както и снимки или картини с визии, олицетворяващи две любящи души.

Спалнята не е подходяща за семейни снимки или портрети на роднини. Тя е нашето интимно кътче за уединение, в което място имат само двойката интимни партньори.

Дори и да нямате в момента половинка, оставете място за другия, за да привлечете неговата поява. Покажете на Вселената символично желанието си да се сдобиете с партньор, с когото да споделите личното си пространство. Оставете празно чекмедже в скрина или няколко празни закачалки в дрешника и аранжирайте всичко така, като че ли очаквате скоро някой да влезе в спалнята, а от там и в живота ви.

Фън Шуй

Леглото в спалнята ни

Леглото е най-важната мебел в спалнята и център около който подреждаме всичко останало. Най-добрият вариант за свободното движение на енергията във вашето кътче на любовта е леглото да не бъде на една линия с вратата към стаята или с други налични врати – към балкон или съседна стая.

От двете страни на леглото трябва да има възможност да се минава, а аранжировката от ляво и от дясно да има симетрични и равнопоставени елементи, за да бъде връзката балансирана и равноправна. Дори и да не са еднакви, нощните шкафчета и осветителните тела върху тях трябва да бъдат в един стил и да осигуряват еднакви условия и пространство.

По правилата на Фън Шуй леглото трябва да е достатъчно просторно и устойчиво. Нека то бъде долепено до стената само откъм главата ви, а преминаването от двете му страни да става свободно. Рамката зад главата нека бъде стабилна и удобна.

Запомнете – не складирайте нищо в пространството под леглото си – там трябва да бъде празно и лесно за почистване, за да се улесни преминаването на оздравителната енергията.

Ако току-що сте скъсали с предишната си връзка, най-доброто което можете да направите, за да освежите любовния си живот и да започнете на чисто, е да смените матрака и спалното си бельо. Ако нямате възможност за подобни разходи направете генерално хигиенизиране на спалнята си и пречистете енергията с помощта на кадене и звукови вибрации. Ако не разполагате с тибетски купи и кандило, пробвайте да прогоните лошата енергия с помощта на етерични масла, както и с шум, произведен от метална кухненска посуда.

Фън Шуй за любовта

Цветова гама и осветление на спалнята

Цветовете в спалнята трябва да бъдат неутрални, успокояващи и предразполагащи към разбирателство. Колкото повече естествена светлина има в спалнята ви – толкова по-добре. Светлината е важна и заради цветята, с които е добре да украсявате и да отглеждате в спалнята си. Всички растения, които държите там трябва да са добре поддържани и жизнени.

За да внесете повече страстни усещания, може да опитате с няколко по-смели нюанса на розово, червено и лила – все цветове, които пораждат усещане за пламенност и любовна наслада. За целта боядисайте стената зад леглото в отделен цвят като акцент или сложете подходящ тапет. Не прекалявайте, защото прекалено тежките или ярки тонове могат да възбудят духовете в повече и да доведат до конфликти.

Ако моментът не е подходящ за ремонт, няколко възглавници в по-смели тонове и десени ще постигнат същия ободрителен ефект.

Фън Шуй

Други мебели и аксесоари за подсилване на любовната енергия в спалнята

Фън Шуй не обича претрупаност и многобройни аксесоари, които събират прах и пречат на енергията да се рее свободно и да пречиства пространството. За това, ако искате да заздравите връзката и любовта си, пазете спалнята си от излишни предмети.

Нека предметите, които все пак решите да изложите на показ в спалнята си, бъдат съобразени с темата за любовта, романтиката и споделената връзка. Нека те бъдат с ведър, лек цвят и да символизират приятни и желани усещания.

Огледалата са необходима вещ, но що се отнася до спалнята с тях трябва много да се внимава! Те не бива да са твърде големи, нито да се поставят срещу леглото, така че да отразяват спящите в него хора. Ако сте в апартамент под наем или друг вид заварено положение, което не подлежи на корекция, сложете завеси пред голямото огледало, поставено пред леглото ви!

Фън Шуй

Баня или тоалетна в близост до спалнята

Наличието на баня до спалнята е удобно, но според Фън Шуй може да крие известни рискове. За това, спазвайте безупречна хигиена в санитарното помещение в непосредствена близост до спалнята.

Не позволявайте никакви петна, безпорядък или отворен капак на тоалетната ако не искате любовния ви късмет да изтече през мръсния канал!

Използвайте чифт еднотипни хавлии за вас и любимия, аранжирайте с красив предмет или снимка, които изразяват любовна тръпка, пускайте хубава музика, освежавайте и проветрявайте колкото се може по-често!

Фън Шуй

Допълнително подсилване на енергията в сектора за любов и интимност

Две запалени свещички, цветя, аромат на етерични масла и визуализация на романтични състояния чрез фотография, пластика или художвествено произведение поставени в спалнята ще заздравят интимните отношения и ще подсилят романтиката в живота ви.

В никакъв случай не допускайте спорове и разправии в спалнята си! За да не „мърсите“ спалнята си с негативна енергия, направете всичко възможно кавгите да се случват колкото се може по-далеч от вашето кътче, посветено на любов, хармония и разбирателството.

Освен облика на неподходящи за интимното ни кътче хора, в спалнята не бива да се помещават и картини с тъжни сюжети, както и книги с неподходящо съдържание. Избягвайте да правите от спалнята си офис и махнете всичко, което напомня за неприятни емоции или работа.

Следвайки съветите на Фън Шуй можем не само да подобрим циркулацията на енергията Ци в личното си пространство. Да се водим от идеята за партньорска близост в интериора си представлява силно утвърждение на желанието ни за повече любов, което по силата на закона за привличането може да работи като магнит за точния партньор в живота ни.

Фън Шуй