frida.bg
пълнолуние

Пълнолуние с пълно лунно затъмнение! Ето как ще се отрази силната лунна енергия на зодиите

Датата 31 януари 2018 ще запомним със специално Пълнолуние, заради съвкупността от лунни феномени, които ще ни въздействат силно в този и близките около него дни. Луната ще бъде едновременно във фаза на Суперлуние и Пълнолуние, и то за втори път този месец. При добра видимост, мнозина ще бъдат свидетели на пълно лунно затъмнение, което ще обагри Луната в кървавочервено и ще даде повод на хиляди суеверия да повдигнат духовете около най-различни теми. Спокойно можем да кажем, че всички знаци от зодиака ще бъдат въвлечени във вихъра на това небесно събитие.

Луната свързваме астрологически с Майката Природа, Ин, жената, водата, течностите, моретата и океаните, растежа, подсъзнанието, интуицията, душата…

Лунните фази влияят силно върху цялата ни планета, а въздействието й върху емоциите засяга не само нас жените, а и всички земни полове и твари.

Пълнолунието продължава два дни преди и след точната си фаза. Когато Луната застане точно срещу Слънцето и бива изцяло озарена от лъчите му, всички сфери на живота попаднали под влиянието на този лунен принцип се активизират и насищат с енергия. Подсъзнанието, емоциите и физиологичните процеси се активизират.

пълнолуние

Лунната енергия на 31 януари ще е още по-силна и специална от обикновеното Пълнолуние

Това пълнолуние е второто за месеца и се нарича Синя Луна. Определяме го като Суперлуние, защото Луната се намира в една от най-близките си точки до Земята. Това повишава не само яркостта и размери й от наша гледна точка, но и усилва енергията, която тя излъчва в наша посока.

На 31 януари Луната ще попадне изцяло в Земната сянка, ще добие червена окраска и после напълно ще се затъмни. Небето може да стане бъде кърваво, страстите необуздани и всеки знак на зодиака ще попадне под влиянието на този специален лунен феномен.

Лунните затъмнения са  изпитания за мнозина. Те идват, за да предизвикат корекции от различно естество.

Но всяко изпитание може да бъде важен урок и да повлияе положително върху бъдещето, стига да сме достатъчно добре подготвени за него!

Пълнолуние

Целият настоящ период ще бъде зареден с много енергия и магия.

Всички пълнолуния съдържат магически потенциал, но той сe удвоява при Синя Луна и е още по-могъщ при затъмнение и Кървава Луна.

Не позволявайте на тази вихрушка от небесни вибрации и силни емоции да ви обърка и се опитайте да впрегнете лунната енергия в посоката, в която ви води интуицията.

Каквото и да правите, заложете на сигурното. Не рискувайте, моментът не е подходящ за експерименти. Бъдете внимателни и нежни, особено ако опитвате нещо за пръв път в живота си…

Всякакъв род магия ще засили енергията си в настоящия лунен период – любовта, изкуствата, окултното, разкрасяващите процедури и всякакви оздравителни процеси ще бъдат подсилени от Луната. Отдайте им се с предимство пред всичко останало и избягвайте стрес от всякакво естество.

Овен

Овен

Това пълнолуние може да ви направи раздразнителни и нетърпеливи да усетите плодовете на творческия си труд, но не бива да бързате! Всичко хубаво идва с времето си, не припирайте!

Замислете се върху евентуални корекции по отношение на управлението на личните си финанси.

В любовният ви живот назряват промени.

Обърнете внимание на децата, ако имате такива. Семейството и особено по-младите му членове могат да изпаднат в ситуации, които ще изискват деликатната ви намеса.

Телец

Телец

Ще усетите нужда от нечие рамо, на което да се опрете в този момент, който леко ще отслаби съпротивителните сили на всички Телци. Изберете за целта някой по-силен и по-близък човек.

Кариерата ви е на фокус и изисква внимание, но внимавайте да не се затрупате с повече, от колкото можете да поемете наведнъж.

Семейни дела могат да изместят фокуса от работата ви. Това ще ви подложи на допълнителен стрес, но вместо да се вайкате – направете необходимото, щом се налага!

Бъдете гъвкави и не се поддавайте на саботажи от страна на технически неизправности, които могат да засегнат колата, компютъра и като цяло програмата ви в дните около пълнолунието.

Най-добре ще се чувствате в сферите на любовта, здравето и красотата, тъй като те са ваши любими атрибути, а магията там обещава да бъде най-силна.

Близнаци

Близнаци

Тенденцията ви да се лутате напред-назад в мислите, желанията и изборите си може да ви устрои неприятна изненада. За да не сбъркате – действайте със стомаха и интуицията си, и вярвайте в себе си!

Проблеми могат да възникнат по отношение на придвижването от едно място на друго, както и в комуникацията. Не разчитайте на коли, компютри и телефони ако става дума за нещо важно и неотложно.

Има вероятност за пробив във финансите ви. Открийте слабото място и действайте своевременно, за да парирате евентуална криза по отношение на парите и доходите си.

Рак

Рак

Емоционални по природа, Раците ще бъдат особено чувствителни около това Пълнолуние.

Чувствате се притиснати и изцедени емоционално. Но вместо да се поддадете на черни мисли ще трябва да се стегнете и да потърсите светлината в тунела. В момента, в който го направите ще осъзнаете, че тъмнината изчезва в момента, в който престанете да се фокусирате върху нея, така че време е да запалите фенерчето на вярата в себе си!

Моментът е подходящ за пълна релаксация, тъй като Пълнолунието ще изтощи до край батериите ви. Използвайте го за медитация и насочете съзнанието си в посока, в която ще пре-дефинирате себе си.

Загърбете миналото, а с това ще заздравеят и раните ви. Не се напрягайте и не придиряйте!

Действайте с решителност по отношение на финансите. Всякакви корекции, които могат да се наложат там не трябва да бъдат отлагани, но отново е важно да разрешавате всеки проблем по отделно и с търпение.

Лъв

Лъв

Януари може да не изглежда в тон с великия старт, на който са се надявали, Лъвове. Но успехите и признанията ви чакат зад ъгъла. Много скоро Лъвът ще се намери на точното си място – под светлината на прожекторите и върху трона на мечтите си.

Пълнолунието ще направи от Лъва мъркащо коте, което ще го заземи и успокои за момент. А това ще му се отрази доста добре.

Техни величества ще трябва да обърнат специално внимание на здравето си. Ако не друго, то поне ще трябва хубаво да си починат и да си наваксат със съня.

Един от трендовете на пълнолунието за вас Лъвове,  е да преосмислите своя обществен имидж. Направете си равносметка и започнете с първите промени в посока на новото си Аз.

Дева

Дева

Девите се чувстват не по-малко изтощени насред Пълнолунието, но те ще са и едни от късметлиите в този силен лунен момент!

Желанието ви да избягате, скъпи Деви няма да промени нищо и вие го знаете! Не се предавайте, а подхванете нещата едно по едно и ще успеете да се преборите с дългия списък от спешни задачи.

Девите ще изпитат нужда от промяна на духовно ниво, свързани с идеи, методологии и вярвания.

Любовта няма да ви подведе през това пълнолуние, но бъдете търпеливи с половинките си.

Приятелства, които са ви създавали проблеми напоследък, може да се окажат към своя логичен край.

Везни

Везни

Това пълнолуние ще се отрази на Везните индиректно. Най-вече то ще се отрази върху ситуации, свързани с приятели. На Везните ще им се наложи да се притекат на помощ на приятел, който ще отнесе някой от по-директните удари във всеобщата лунна въртележка. Пълнолунието също ще освети някои „приятелства“, които не са достатъчно стабилни и искрени.

Проблеми с функциите на всякаква техника за комуникация и придвижване могат да създадат непредвидени разходи, а ако сте намислили да си купувате нова техника, оставете го за друг път!

Моментът е подходящ за завой в кариерата, но решението си е ваше и в никакъв случай не е задължително да се възползвате от подобен подарък от съдбата.

Скорпион

Скорпион

Неизтощимите Скорпиони ще трябва да се напънат още малко покрай това Пълнолуние. Важно е обаче да си дадат сметка накъде отива енергията им и ако трябва да променят нещо по този въпрос.

Кариерата ви е в период на късмет и апогей. Това не значи, че там няма да се наложат някои корекции, а затъмнението обича корекциите.

Духовните вярвания и пътища на Скорпионите навлизат във фаза на промяна. Колкото и да звучи предизвикателно, това всъщност е добра тенденция. Затъмнението ще им помогне да открият слаби места в досегашните си идеи и нуждата от нови хармонизиращи духа вярвания.

Стрелец

Стрелец

Затъмнението ще помогне на Стрелците да прозрат ясно какво да загърбят след това Пълнолуние.

Винаги е добре да избягваме пътуване по време на затъмнение и това сега се отнася с пълна сила за Стрелеца.

Затъмнението ще събуди неясни страхове при някои Стрелци. Не се задълбавайте в тях, за да не ги подхраните излишно.

Възможни са корекции по отношение на кариерата или поста, който заемате.

Козирог

Козирог

Това е вашата година, Козирози! През 2018 ще бъдете много близо до това, което искате от себе си и околните. Не позволявайте на затъмнението да ви налегне с негативизъм и да ви обезвери.

Въпреки това, бъдете внимателни и не се заемайте с нищо рисковано и необмислено. Това включва всякакви занимания, свързани с духовната сфера, със спорт и дори секс.

В интимната сфера ви очакват важни промени или неочаквани обрати. Колкото по-внимателни, деликатни и спазващи безопасни граници бъдете – толкова по-добре!

Водолей

Водолей

Това затъмнение ще постави на изпитание любовния живот на Водолеите повече от всичко друго. Там ще се излеят стреса, колебанията и емоциите, които Луната ще предизвика. Единствената цел на това избухване ще бъде корекция, заздравяване и подсилване на връзката.

Необвързаните Водолеи могат да бъдат подведени от чувство на самота, но то ще се появи само за да ги мотивира и коригира състояния и поведение, довели да тази тенденция.

Промени които настъпят сега в работата сега ще имат своя положителен ефект в по-далечно бъдеще.

Наложително е да се погрижите за физическото си и духовно здраве!

Риби

Риби

Този месец Рибите са се заели смело с големи задачи, свързани с работата, с връзките им или с важни решения за бъдещето. Затъмнението леко ще ги обезвери, но те не трябва да се поддават на подобни усещания!

Кариерата е една от основните теми на затъмнението, които ще владеят съзнанието и умовете на Рибите. Каквито и промени обаче да настъпят там, те няма да бъдат стресиращи.

Финансите на ваши близки или деца могат да създадат ситуации, които да ви притеснят. Помогнете им със съвет, вместо с пари.

Най-важно за Рибите ще бъде да се погрижат сами за себе си. Промяна в диетата, режима на сън и почивка са напълно достатъчни, за да помогнат на Рибите да бъдат напълно доволни.

А пълното ви щастие може да се окаже предмет на скрити енергии и магически сили, с които да подобрите здравето и цялостната си кондиция, скъпи Риби. За това не спирайте да вярвате в интуицията си!