frida.bg
гардероб

Как да съхраним летния си гардероб разумно и със стил

Есента е идеалното време да разчистим гардероба си и да освободим място за нещо хубаво и ново. Ефирните рокли и топове и целия ни прекрасен летен гардероб вече стават неносими при есенните температури под десет градуса. Е, време е да отделим един следобед за разчистване и разумно съхранение на летните си дрешки по начин, който ще ги запази перфектни до пролетта.

Ако просто ги нахвърлим една върху друга в някой прашен рафт на скрина (както много от нас!) рискуваме да им причиним непоправими гънки, оцветяване, молци и дори мухъл. За щастие можем да се погрижим за летните си рокли лесно и със стил, за да бъдат перфектни тогава, когато ни потрябват.

Да, дори и след 7 месеца! И в същото време да освободим място за обемните си зимни пуловери, които със сигурност ще ни трябват и о съвсем скоро!

Как да приберем летния си гардероб лесно и със стил?
Направете разчистване

Може би има неща, които стоят от миналото лято и които, честно казано, не сте обличали нито веднъж това лято. Едва ли ще го направите и следващото! Затова сортирайте летния си гардероб и преценете какво ще носите и какво не. Не се колебайте да изхвърлите, подарите или продадете дрехи, които нямате намерение да обличате или просто ви носят спомен за стара енергия. Разчистете и освободете място за нещо ново и свежо! Вижте още: Освободете се от старата енергия и разчистете гардероба си!

Проверете дали дрехите са чисти

Ако сте носили тази рокля веднъж трябва да я изпрете преди да я приготвите за съхранение. Повече от ясно е, потта и други микроби, които се наслагват по време на носене на една дреха я превръщат в притегателна „храна“ за молците.

Купете си красиви контейнери

Можете да намерите на пазара красиви контейнери, специално създадени, за да съхраняват нашите прекрасни вещи, без опастност от увреждане. Стига да са напълно затворени, можете да ги поставите под леглото или над гардероба си, за да спестите място. Проявете въображение, те са красиви дори и да се виждат!

Сгънете и подредете

Подредете красивите си летни дрешки внимателно, сгънете ги глижливо, така че да има минимално гънки по тях. Подредете ги като най-отдолу поставите по-издръжливите материи, а най-отгоре, длеикатните като коприна и фина дантела.

Предпазете ги от молци

Можете да се доверите на нещо специално от аптеката или да използвате натурално кедрово дърво, за да предпазите дрехите си от нашественици. Затворете плътно контейнерите и поставете далеч от директна слънчева светлина. Вашите летни дрешки ще бъдат на сигурно място!