frida.bg
Била е агент на холандската съпротива

Успокойте тревожността с помощта на тези етерични масла

Тревожността е съвсем реален проблем за много от нас. Понякога тя ни пречи да заспим, да си вършим ежедневните задачи, а понякога блокира целия ни психичен свят като ни затваря в своята омагьосана клетка. И макар стресът да е нормална част от жовота на съвременния човек, понякога той причинява състояние, в което просто тревожността започва да ни парализира и да ограбва щастието ни. Можем да се доверим на специализирана помощ, например да се обърнем към психолог, ако преминаваме през труден период в живота си. Етеричните масла могат да ни помогнат много, за да успокоим стресовата реакция на тялото си и да си поемем глътка въздух сред натоварения свят, в който сме се затворили.

Как етеричните масла могат да ни помогнат?

Етеричните масла са високо концентрирани екстракти от растения и билки, които се получават чрез процес на дестилация. Те влияят директно на лимбичната ни система. След като молекулите на етеричното масло попаднат в ноздрите ни те стимулират фронталната част на мозъка. По този начин маслата влияят въху тялото, ума и духа ни едновременно.

Кои етерични масла ще ни помогнат да успокоим тревожността?

Лимон

Маслото от лимон притежава способността да повдига настроението и да стимулира ума. Арматът на лимон също така има силен успокояващ ефект. Етеричното масло от лимон е подходящо за инхалации и поставяне в изпарител, но не е препоръчително да се нанася директно върху кожата, тъй като може да причини раздразнение.

Бергамот

Етеричното масло от бергамот помага за балансиране и редуциране на стреса. То ще ви помогне да се справите с напрежението, безсънието, както и с депресията.

Снимка: wikipedia
Нероли

Етеричното масло от нероли освен прекрасен аромат притежава уникалното свойство да успокоява нервната система. Ако вдишвате етерично масло от нероли 5 пъти дневно си гарантирате намаляване на тревожността в значителна степен, според нови изследвания.

Гардения

Гарденията редуцира тревожността и и връща усещането за спокойствие и хармония. Инхалациите с етерично масло от гардения могат да отпуснат цялата нервна система и да доведат до бързо заспиване по естествен и много приятен за сеовата ни начин.

Лавандула

Лавандулата е известна със своята способност да упокоява и балансира цялото тяло и ума. Етеричното масло от лавандула има много приложения, сред които успокояването и редуцирането на стреса. Само една капка масло от лавандула върху възглавницата ви и си гарантирате наистина сладки сънища!