frida.bg
Слънце и Юпитер в СТрелец

Законът за привличането

Как известните и успелите коментират закона за привличането

Законът за всеобщото привличане е част от класическата механика. Той е формулиран за пръв път от Нютон във фундаменталния му труд „Математически начала на натурфилософията“, публикуван през 1687 г. В общи линии и на съвременен език законът гласи, че всяка материална точка привлича всяка друга материална точка със сила, пропорционална на произведението от двете маси и обратно пропорционална на квадрата на разстоянието между тях… За всички онези, които цифрите и формулите ги връщат в кошмарите от ученическите години ще предложим и езотеричната трактовка на феномена. Тя се основава на твърдението, че Вселената е океан от движение, вибрация и енергия. Всяко тяло, звук, чувство и мисъл имат своя уникална честота, която се подчинява на принципите на вибрацията във физическия свят. Ние, както и всичко останало тук и сега, излъчваме енергия, която привлича подобна енергия. Променим ли енергията, мислите и чувствата си – всичко около нас също започва да се променя.

положителна енергия

За теорията и практиката на закона за привличането говорят не само науката и езотериката, но и все повече известни хора, ангажирани в различни области на живота. Толкова много се говори за това всъщност, че естествено стигнахме и до неизбежните критики и манипулации с темата. Противопоставянето идва предимно по отношение на т. нар. позитивно мислене, което някои по-критично настроени умове възприемат като нагласа за пълно отричане на негативите в живота и запориране мотивацията към прогрес и духовно израстване.

Няма да спорим с тях, само кратичко ще уточним, че законът за привличането на позитивна енергия трудно може да навреди на мотивацията ни да следваме пътя си по най-добрия възможен начин. Напротив – приемаме го като една прекрасна алтернатива на сивото ежедневие, мрачните мисли и агресивното поведение. Приучаването на ума и сърцето към дисциплинирано следване на целите ни може да бъде по-успешно и наистина много по-приятно, ако бъде гарнирано с вдъхновение, поръсено с вяра и украсено с любов.

Интернет медията New Perspective, особено популярна в социалните мрежи и сред новите просветителски движения, наскоро публикува вдъхновяващо видео по темата за привличане на позитивни състояния и резултати в живота ни. То представлява компилация на различни видео материали, в които известни личности от областта на изкуството, спорта и духовните практики коментират закона за привличането.

Ето какво споделят Джим Кери, Уил Смит, Конър МакГрегър и други любими образи от света на успелите, самото споменаване на които буди асоциация с позитивна нагласа към живота, Вселената и всичко останало:

Дензъл Уошингтън коментира законa за привличането заедно със свои колеги актьори:

Дензъл

Ние привличаме не само онова, от което се СТРАХУВАМЕ, но и всичко онова което ЧУВСТВАМЕ, което сме. Ние СМЕ нещата, които привличаме към себе си.

Ричард Гиър

Ричард

Привличаме това, което вече е в ума ни…

Алън Аркин

Алън

Законът за привличането е физически закон, не виждам как някой може да го оспори! Питайте физиците, те ще потвърдят верността му.

Джон Хоукс

Джон

Дайвид Мъмет има една строфа в пиесата си „Едмонд“ – „ВСЕКИ СТРАХ КРИЕ ЖЕЛАНИЕ“ – тя до голяма степен говори за това как работи законът за привличането.

Лейди Гага – певица

Лейди Гага

 Да можеш да отключиш в себе си свободата да бъдеш супер-звездата, която си се родил да бъдеш – бих искала да предам тази дарба на всички свои почитатели. Всички ние сме родени да бъдем супер-звезди!

Конър МакГрегър – професионален боец и шампион в смесените бойни изкуства

Конър

Когато нещата се подреждат добре, имаш шанса да ги визуализираш реално как се развиват позитивно. Тогава е лесно да възпроизвеждаш тази позитивност в живота си. Трудното е, когато нещата са кофти, но ти продължаваш да ги визуализираш в добра светлина.

Попитан как се чувства след като печели силно мечтаната шампионската титла:

Да, чувствам се велико, чувството е прекрасно, точно както си го представях. Мечтаех за това толкова силно, толкова ясно, точно, подробно и непрекъснато. Мечтата ми се манифестира в реалността и това е което усещам. Точно това чувствам – че сбъднах мечтата си!

Джим Кери- актьор

Джим Кери

Като гост в телевизионното студио на Опра Уинфри:

Винаги съм си представял как нещата, които искам ми се случват…
Беше някъде през 1985-87… Тогава още нищо не бях постигнал, но да мечтая за нещата, които искам ми помагаше да се чувствам добре. Докато си карах към къщи си мислех непрекъснато: аз мога да имам всички тези неща, всичко това е там някъде на мое разположение. За сега нямам физически достъп до всички неща които искам, но те са там някъде…

Опра: Написал си си сам чек, нали?

Написах си чек за 10 милиона долара и си дадох от 3 до 5 години, за да го осребря. Насрочих го за Деня на благодарността, 1995 г. Сложих го в портфейла си и той си стоеше там, отлежаваше и бавно се накъсваше. И един ден, точно преди Деня на благодарността на 1995 г., осъзнах че ще получа 10 милиона долара за участието си във филма „От глупав по-глупав“ (Dumb & Dumber). Визуализациите си искат време и постоянство, не можеш набързо да визуализираш докато похапваш сандвич.

Уил Смит – актьор

Уил Смит

Трябва просто да вземеш решение – какво да бъдеш, кой да бъдеш и как да го постигнеш. Просто да РЕШИШ. И от там нататък Вселената ще ти направи път. Тя е като водата – движи се непрекъснато и циркулира около нещата, залива ги, заобикаля ги. Лично за себе си аз искам да представлявам ВЪЗМОЖНОСТИ. Искам да представлявам самата идея, че всичко, което искаме е възможно.

Д-р Уейн Дайър – философ, автор и лектор по мотивационна психология

Уейн Дайър

Има много начини да постигнем нещата, които искаме в живота си. Но в основата на всичко е решението ни КАК ДА МИСЛИМ.

Както мислиш – така ще бъдеш! – Тези няколко прости думички изразяват най-важното, което трябва да усвоим, за да бъдем господари на живота си. Това е идеята, че се превръщаме в онова, за което мислим по цял ден.

Когато проумеем, че това, за което си мислим има свойството да се разгръща в пространството, ще станем много внимателни по отношение на мислите си. Не позволявайте на мислите си да се съсредоточат в неща, които не искате да привличате към себе си.

Стив Харви – комедиант

Стив Харви

Сходните неща се привличат. Разберете, че всички сме като магнити. Каквито сме самите ние – това привличаме към себе си. Ако сме негативни ще привлечем негативност, ако сме позитивни ще привличаме позитивност, ако сме мили – повече хора ще бъдат мили с нас. Щом можете да видите нещо в съзнанието си, означава че сте в състояние да го държите и в ръцете си. 

Радостта и депресията не могат да съжителстват на едно място. За това използвайте всеки шанс да се смеете. Смейте се дори и да не е смешно. ПРОСТО СЕ ПОСМЕЙТЕ!

Ха-ха-ха…

Източник: Masha&TheMagic