frida.bg

Най-добрите етерични масла за женското здраве и красота

Етерични масла се използват за подобряване на здравето, възвръщане на психическия баланс и разкриване на женската красота от векове. Независимо дали вярвате в това или не, представете си как подушвате аромата на току-що разцъфтял люляк или се наслаждавате на миризмата на цитруса в ръката ви. Това е своеобразна ароматерапия, която има дълбоко въздействие върху нашата психика и цялостното ни усещане за здраве. Има много растения, цветя, плодове, корени и семена, които оказват благоприятно въздействие върху нас.

Кои са най-важните етерични масла за женското здраве?
Салвия

Етеричното масло от салвия действа като антидепресант, успокоява и намалява болките и неразположенията по време на месечния цикъл. Повлиява добре настроението и облекчава дискомфорта. Можете да добавяте няколко капки етерично масло от салвия в маслото си за тяло или да масажирате кожата на корема си директно с него за облекчаване на крампите по време на цикъл.

Лимон

Етеричното масло от лимон има енергизиращо и антистресово въздействие върху психиката ни. Препоръчва се да се добавят няколко капки прясно изтискан лимонов сок или етерично масло в чаша с вода и да се пие всеки ден за оптимало здраве.

Лавандула

Маслото от лавандула намалява стреса и успокоява нервите. Помага при проблеми със съня и при кожни раздразнения. Това е едно от най-използваните етерични масла. Можете да го добавяте в крема за тяло или да разтривате стъпалата си с него преди лягане.

Босилек

Етеричното масло от босилек успокоява уморените мускули, подпомага паметта, фокуса и конценрацията. Помага също така при ухапвания от насекоми. Намажете директно ухапаното място с няколко капки етерично масло или масажирайте мускулите си за усещане на облекчение и спокойствие.

Джинджифил

Подобрява храносмилането и облекчава дисомфорта в ставите. Поставете няколко капки на стъпалата и масажирайте след хранене, за да подпомогнете храносмилателната си система. Можете също така да добавите няколко капки в чаша с вода и да я изпиете за максимален ефект.