frida.bg
освободете

Освободете се от старата енергия и разчистете гардероба си!

Освободете се от старата енергия! Защо всяка от нас трябва да го направи още тази пролет? Е, днес няма да си говорим за новите тенденции, а за старите тенденции. Тези, които отдавна нямат място в нашия живот, но ние упорито не изхвърляме в боклука, където им е мястото. И буквално, и метафорично. Да се научим да се освобождаваме от нещата, които ни дърпат назад и заемат пространство от живота ни, което вече не им принадлежи е важен навик, който трябва да предприемаме при всяка смяна на сезона. Пролетното разчистване може да промени живота ви! Не вярвате ли? Ето защо!

Дрехите ни задържат стара енергия

Всеки от нас си има любима (и много стара) дреха, която упорито отказва да изхвърли, макар отдавна да не става за носене. Може би ни напомня на нещо приятно, което сме имали в миналото или ни е подарък от любим човек. Или просто не обичаме да се разделяме с нещата си, дори те да са изключително захабени. Всъщност този навик е доста опасен, защото задържа старата (и непотребна) вече енергия в нашия дом и в нашия свят. Нещо като да имате “скелет в гардероба”. Метафорично. Но всички пазим поне по един такъв. Извадете старите неща от там и ги изхвърлете. Нека новата енергия навлезе в гардероба и в живота ви!

Почистването се отразява добре на настроението

Знаете това усещане. Почистили сте дома си и се чувствате толкова уютно в него. Защо не направите същото и с гардероба си? Жените рядко включваме гардероба в задължителните неща, които трява да почистим този уикенд. Направете място за своята нова прекрасна същност … в гардероба си. Освободете се от ненужното и нека новата енергия и новите изживявания изпълнят пространството на вашия живот!

Опростете живота си и спестете енергия

… която да използвате за идващите летни партита! Няма нищо по-досадно от това да не знаеш къде е онази рокля от партито за абитурентския бал, която ти стоеше толкова добре, хм, преди 8 години. Задължително я намерете, но само за да се освободите от нея. Вие не сте човека от преди 8 години. Зарежете тази илюзия и си купете нова, защото вкуса ви за мода и … за начина ви на живот отдавана са променени!

Ако не ти харесва, изхвърли го!

Ако дрехата, която обличаш, дори и да е по последна мода, не ти харесва на пипане или усещането ти от нея не е добро, изхвърли я! Ако нещо не ти доставя радост, освободи се от него. Това не се отнася само за гардероба ни. Заобиколете се с неща и най-вече хора, които ви доставят радост и с който деня ви става по-хубав!

Пролетно разчистване –  отделете си време

Но не какво да е! Превърнете това в ритуал. Пуснете си приятна музика. Отделете поне два часа през уикенда. Извадете всичко и сортирайте. Осъзнайте какъв е емоционалният заряд на всяка дреха и изхвърлете тези, които са стари или ви напомнят нещо неприятно. Не ви препоръчвам да подарявате стари неща. Дрехите задържат стара енергия, а не искате вашата приятелка да затрупва себе си с чужда тежка енергия, нали? Освободете живота си от нещата, който ви дърпат назад и се пригответе за новите емоции, които се откриват пред вас!

Снимка: pixabay.com