frida.bg

Детокс на тялото – мисия възможна още тази пролет

Детокс на тялото? Звучи като доброволно изтезание за добра кауза, нали? Е, съвсем не е нужно да гладувате и да пиете само вода с лимон, за да прочистите тялото си и да го настроите на звуците на новия сезон. Опитайте тези лесни съвети, за да се чувствате по-здрави и жизнени през все по-наближаващата (и дълго чакана) пролет!

Намалете употребата на захар

Когато приемате захарни изделия в тялото ви се освобождава много повече инсулин, отколкото всъщност имате нужда. Инсулинът повишава кръвната ви захар и в резултат сте много по-гладни през деня. Но не само това. В дългосрочен план този „сладък” навик може да увреди функцията на панкреаса и да причини редица заболявания като затлъстяване и диабет. Намаляването на захарта в диетата ви е един сигурен начин за детокс на тялото ви.

Повече сезонни плодове и зеленчуци

Тялото ни има нужда от захранване с витамини и минерали през пролетта. А какво е детокс на тялото без свежестта на пресните плодове и зеленчуци? Погрижете се в диетата ви да има достатъчно от тях, за да се заредите с красота отвътре.

Чаша топла вода с лимон

Което е полезно, е полезно! Една чаша вода с лимон веднага след ставане от сън ще хидратира тялото ви, ще задвижи метаболизма и ще подобри храносмилането, което на свой ред ще ви помогне да изхвърлите задържаната в тялото вода.

Пийте повече чай

Чаша чай през деня ще хидратира тялото ви и ще го зареди с антиоксиданти. Имайте предвид, че кофеинът в чая има много по-нежно действие, отколкото кофеинът в кафето. За сметка на това има същото освежаващо и ободряващо действие. Опитайте!

Тренирайте

Тичане в парка, фитнес, йога, разходки. Редовните физически упражнения влияят изключително добре върху лимфната ни система и циркулацията на кръвта. Така храносмилането ни ще се подобри, напрежението ще спадне, ставите ни ще станат по-подвижни, а тялото ни по-силно. Доказано е, че хората, които се упражняват редовно имат много по-малко количество токсини в тялото.

Снимка: pixabay.com