frida.bg

Котките и тяхната магическа сила

Как котките се грижат за енергийната чистота на дома и здравето на своите човеци

котките

Котките изразяват своите топли чувства към хората, с които живеят и обвързаността си към дома, който обитават, посредством магическо взаимодействие. Сравнени с кучешкия любимец на човека и обяснени на езика на хората, котките биха могли да бъдат погрешно разбрани. Често пъти котките изглеждат апатични и отдалечени, но истината е, че те имат чудодейна мисия. Котешките сили и внимание са насочени към пречистване енергията на дома и уравновесяване нивата на баланс в него. Това изисква концентрация и медитативна дейност. В сравнение с техния основен съперник на домашна територия – кучето, котките имат различни цели и отношение към човека. Това е обусловено от самата им котешка природа. Тяхната цел е да ви прелъстят с чудодейния си мъркащ чар и да омекотят сърцето ви с напевния си глас. Да ви усмихнат с игрите и щуротиите си, и да ви предпазят от лошите емоции и пагубното влияние на стреса.

Човекът открай време си взаимодейства с животните и те са едни от най-благодарните същества, с които той би могъл да общува. А както знаем, благодарността е висша форма на обратна връзка в комуникацията и задължителна за внасяне на повече позитивна енергия в живота ни. Всеки домашен любомец олицетворява и допълва по някакъв позитивен начин бита и вътрешния мир на човека. В замяна на човешкото внимание и добрина, животните са способни на много позитивни въздействия. Едно от тях е котешката благодат, която се проявява в магическите способности и несравнимото обаяние на котките.

Котката се посвещава по свой начин на дома и стопаните си.

Не очаквайте от котка да следва всяка ваша стъпка. Нито пък да ви гледа влюбено, опряла муцуна на коляното ви. Котката рядко изпълнява с готовност команди и не маха енергично с опашка при всяко ваше появяване. Колкото мили и игриви да са котките, те сякаш живеят в собствен свят, следват свои правила и черпят сили от невидими източници. Нека не забравяме също, че котките са диви животни. В сравнение с кучетата, те са по-самостоятелни и се справят по-добре сред външната среда.

Когато една котка заживява в дома ни, тя внася малко от своята дива и непредсказуема природа със себе си, както и цялата си магическа аура.

В домашни условия, котката става жива част от битовия уют и проводник на позитивна енергия за човека.

котките в дома

Котешката аура в домашна среда

Ние гледаме на дома си като на наша крепост, наш дворец, наше гнездо и бърлога. Там е мястото, където се раждаме и където зареждаме батерии цял живот. Поставени в домашна среда, котките стават пазители на мястото, което наричаме дом. Или поне така изглежда, че го разбират самите котки.

Котката има много силна аура, която въздейства на различни нива и по много различни начини, и обхваща целия дом и всичките му обитатели. Посредством своята аура, котката е в непрекъснато взаимодействие с домашната среда. Прави го докато спи, докато се умилква в краката ни, говори, мърка, играе, както и докато се намира в онова състояние между съня и будността, което наподобява режим на stand-by.

Домашната котка е като че ли сраснала с дома, тя става жива част от интериора – нещо средно между красива вещ, одухотворена играчка и уред за пречистване на енергията в пространството. Котката е винаги на пост и готова да се впусне в яростна борба със злите сили.

Независимо дали става въпрос за призраци, потоци от негативна енергия или просто някоя хлебарка в дълга черна мантия – силите на всички домашни вредители отслабват когато наблизо има котка.

котките у дома

Котешката аурата е енергийно поле, което обгражда котката и поема първо ударите при взаимодействие с околната среда.

Всички живи същества имат аура, но котешката е най-силна и чувствителна към останалите енергийни потоци. Самото присъствие на котка в дома уравновесява баланса, в случай, че негативната енергия е в повече.

Аурата на котката й позволява да засича неблагоприятни вибрации из целия дом. В такива случаи тя се върти около съответното място и се опитва да оправи положението. Подобно поведение е продиктувано от инстинкта на котките да избягват негативни емоции и присъствия, и да възстановяват естествения комфорт на средата, която обитават. Котките могат да предпазват дома от заселването на зли сили. Усетят ли магнитното поле на някакви негативни същности на своя територия, котките веднага се заемат с тяхното прочистване.

Котешката аура се простира навсякъде из дома и въздейства благоприятно върху всички негови обитатели.

Астралното поле на котките е достатъчно силно за да се свърже с други такива полета и да им противодейства. Това прави котката особено подходяща защита срещу нечии нечисти мисли и уроки. За да се предпазите от подобни негативни влияния можете да се въоръжите с някое добро и мило коте и да започнете да го галите с лявата си ръка по врата, а с дясната около опашката. Това е добър начин за упражняване на пълен контрол върху животното.

Когато засечете котката си да гледа втренчено в пространството, приемете, че животното е регистрирало невидимо чуждо присъствие и му се притечете на помощ с някоя молитва. Ако не знаете молитви, може да запалите свещ или ароматна пръчица до съответното място, за да сте сигурни, че енергията там бъде напълно пречистена.

котките у дома

Доктор Мяу на вашите услуги

Котките не само ни пазят, те имат и способността да ни лекуват. Котките от всякакви породи и цветове са способни магически да облекчават болките ни, да ускоряват зарастването на рани, да ни успокояват, обезболяват и възстановяват здравословния ни баланс. Когато котката се умилква в краката ви, тя се опитва да ви отдаде от своята енергия и споделяйки с вас своята сила, тя ви предразполага да я възнаградите с внимание или храна. Не я пъдете, тя може не само да ви отдаде енергия, но и да ви я отнеме ако не се държите подобаващо с нея!

Освен, че пречистват енергийното ни поле и ни избавят от негативни емоции, котките помагат срещу различни болежки. Те са в състояние да предпазят децата от детската астма, а възрастните от проблеми със ставите, очите и различни последствия от стреса. Най-лесният начин да си помогнем чрез котка е просто да гушнем такава, да усетим мекото й податливо тяло и да започнем да я галим.

Всяка котка обича да бъде галена и глезена, стига да усеща вашите добри намерения. Спечелите ли нейното доверие тя щедро ще ви дари и с най-голямата си магия – мъркането.

Котешкото мъркане е удивителен феномен, чиито звук е с диапазон между 27 и 44 Hz. Това прави въздействието на мъркането чудотворно. Мъркането укрепва костите, засилва растежа и зарастването на рани. То подпомага производството на серотонин или т.н. хормон на щастието, който успешно и бързо преборва стрес и депресия.

котките

Защо мъркат котките?

Котките мъркат не само когато изпитват удоволствие. Мъркането им се задейства и като самолечение когато преживяват някаква травма. Чрез вибрациите на мъркането котките самовъзстановяват клетките си, ускоряват регенерацията на тъканите в тялото си и повишават устойчивостта на организма си.

Въпреки, че още не е доказано дали котките имат повече от един живот, учените вече потвърдиха, че методът на лечение с котешко мъркане наподобява въздействието с ултразвук.

Факт е, че под въздействие на котешко мъркане се ускорява възстановяването на рани, кости, кръвно налягане, сърдечен ритъм и имунитет при настинка и грип. Когато галите котето се получава биоенергичен контакт, който образува положителни импулси в централната нервна система и повишава настроението като цяло. Позволявайте на животното също да ви масажира с нокти – така то ви прилага котешка акупунктура и заздравява рефлексогенните ви зони.

Като цяло котката е мощен терапевтичен инструмент, който може да лекува и да отнема както физическа, така и душевна болка. Подобен терапевтичен ефект може да се получи при  физически контакт с котката, при поемане на нейното мъркане и гласови вибрации, както и просто чрез самото й присъствие. Котките винаги усещат болката ви и могат да предизвестяват състояния като епилептични припадъци и други тежки пристъпи.

Котките са вашата първа помощ при различни медицински състояния като колит, газове, гастрит, язви на стомаха, безсъние, остеоартрит, фригидност и импотентност.

котките

Котешкото присъствие ви прави потенциално по-жизнени и дълголетни.

Като собственици на котка бихте живяли средно с около 4 до 5 години по-дълго в сравнение с хора, които по една или друга причина са лишени от подобно магическо присъствие в живота си. Длъжни сме обаче да отбележим, че това важи за собствениците на всякакви други домашни любимци.

Споделете дома си с колкото се може повече добри същества от друг вид – всяко едно от тях може да ви дари с много любов, благодарност или с поредното уникално чудо за здраве!