frida.bg
куркума

Маска за лице с куркума: накарайте кожата си да блести

Вълшебният жълт прак с екзотичното име куркума притежава редица лечебни и разкрасителни ползи. Тя притежава високо съдържание на антиоксиданти и забавя увреждането на клетките. Това я прави идеалната козметична съставка за намаляване на възпаленията по кожата и изравняване на тена.

Компонентите, които я правят толкова лечебна всъщност са куркумоидите, най-важен от които е куркуминът. Куркуминът притежава мощни противовъзпалителни ефекти и е изключително силен антиоксидант.

Куркумата помага при акне, псориазис и екзема, и ще помогне на кожата ви да изглежда по-здрава, млада и сияйна всеки ден!

И така, как точно да включим куркумата в ежедневната си рутина за грижа за кожата? Просто е, направете тази домашна (и вълшебна!) маска за лице от куркума!

Вълшебна маска за лице с куркума

F2. TURMERIC FACIAL

Ето какво ви трябва:

  • 1 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 чаена лъжичка органичен ябълков оцет
  • 1 1/2 супена лъжица органичен мед
  • 1 чаена лъжичка мляко или кисело мляко

Стъпка 1: Смесете

В малка купа смесете куркумата на прах, ябълковия оцет, меда и млякото или киселото мляко. Ще получите консистенция, подобна на паста, която трябва да стои на лицето ви, без да капе.

Стъпка 2: Нанесете върху лицето

Преди да приложите маската си за лице с куркума, измийте и подсушете лицето си, за да премахнете грима и замърсяванията. Имайте предвид, че куркумата боядисва тъканите. Помислете какво да облечете, така че да нямате нищо против да се изцапате. Нанесете маската с пръсти или четка за грим, като внимавате да избягвате зоната около очите.

Стъпка 3: Престояване

Оставете маската да престои върху лицето ви за около 10 до 15 минути. През това време релаксирайте, разглеждайте Instagram-а си и си представяйте блестящия вид на кожата си, който ще видите само след минути!

Стъпка 4: Изплакнете

Изплакнете маската с топла вода. Можете също да използвате мокра и топла кърпа, но не забравяйте, че ще се оцвети. Куркумата може временно да оцвети и кожата ви, но оцветяването ще изчезне след няколко часа.

Може ли да използвате маската за лице с куркума всеки ден?

Вероятно не. За най-добър и траен резулта можете да правите маската с куркума два или три пъти в седмицата. Ще забележите, че кожата ви става по-гладка, блестяща и сияйна след всяко нанасяне.

Ако искате да разберете повече за това как куркумата влияе върху кожата ви прочетете статията: Куркума за млада, красива и сияйна кожа на лицето

Снимка на корица: flickr/9 Beauty Fashion