frida.bg

Приятелството не е едно нещо, а милион малки неща

Не можем да избираме семейството си, но сами решаваме кой да допуснем в приятелския си кръг и кой – не. Приятелството само по себе си представлява силна връзка между група от хора, подкрепа, разбиране и уважение. Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и проявяват лоялност един към друг, споделят сходни вкусове и скъпи моменти, помагат си, обменят съвети, жестовете, създават спомени. За някои хора приятелството означава и просто доверието, че другият няма да ти навреди.

Дали наистина приятелството е подобна висша форма на алтруизъм? На какво сме способни, за да го съхраним? Колко далеч можем да стигнем, за да защитим близък?

Това са само част от въпросите, на които ще се опита да отговори новият американски сериал „Милион малки неща“ (А Million Little Things). Оцененият със 7,9 в IMDb разказва за група приятели от Бостън, сближили се при неочаквани обстоятелства. Някои са постигнали успех, други се сблъскват със затруднения в кариерите и връзките си, но всички се чувстват като в задънена улица в живота си. Това, което със сигурност умеят обаче, е да се подкрепят и да приемат с лека насмешка дори най-големите трагедии, които ги застигат – рак, проблеми с алкохола, съсипан брак и какво ли още не.

След като един от тях се самоубива неочаквано, това се оказва нужното пробуждане за останалите, за да започнат най-сетне истински да живеят. Вместо да потънат в мъката си, те решават да погледат на живота с други очи и да спрат да го приемат за даденост. С времето откриват, че приятелите може да са единственото, което ги спасява от тях самите.

Докато се опитват да разберат защо един от групата им е решил да сложи край на привидно перфектния си живот, останалите се изправят пред нова доза предизвикателства, които безспорно ще изумят зрителите.

„Милион малки неща“ те грабва още с първия епизод благодарение на няколко шокиращи момента на изненада. Убеждава те, че в сериала може би има достатъчно интрига, за да установите дълготрайна връзка.

За радост на всички любители на драмеди жанра, „Милион малки неща“ ще се излъчва и в България. Премиерният първи сезон ще можем да гледаме по FOX Life на 20-ти февруари (сряда). Нов епизод ще се излъчва всяка седмица в този часови слот.

В сериала на ABC Studios участват звезди Дейвид Джунтоли, Рон Ливингстън, Романи Малко, Алисън Милър, Кристина Моузес и Грейс Парк, позната на зрителите от „Хавай 5-0“.