frida.bg
сексуалната

Как да запазим сексуалната искра във връзката си?

Наясно сме, че сексуалната искра намалява с времето, но това не трябва да ви притеснява, защото със времето сексът става по малко като количество, но много по-качествен.

Дали сексуалната искра между вас и вашия партньор ще угасне с годините или ще се възпламени зависи изцяло от вашите умения и желание да я поддържате. Как да поддържаме искрата в леглото, за да запазим страстта жива?

Грижете се за себе си

Когато се грижим за себе си, за своето тяло, външен вид, интереси, занимания се чувстваме по-уверени в себе си и в резултат – по-сексуални. Ако се чудите къде е изчезнало сексуалното ви желание започнете оттам – отделете време за себе си. Запитайте се кое е онова нещо, което връща страстта ви за живот, ентусиазма ви, енергията ви. Оттам започва всичко. Когато се чувствате вдъхновени и енергични желанието ще дойде само!

San Diego Boudoir Photography {13}

Малките неща в секса

Малките жестове на внимание. Малките секси бележки. Комплиментите. Красивото бельо. Свещите. Атмосферата. Играта. Склонни сме да забравяме, че огнището на страстта трябва да се поддържа редовно, а атмосферата е това, което прави разликата.

За много двойки е трудно да осъществят превключване от „ежедневие“ към „еротика“ и точно тук възниква проблем на сексуално ниво. Желанието ни има нужда от еротика, от съблазнителна атмосфера, от игра, за да се поддържа. Не губете време, а още тази вечер събудете аромата на любовта в спалнята си.

Направете секса приоритет

Да, може би сте уморени, стресирани и въобще не ви е до секс, но… Сексът не е задължително да продължава с часове, нито да бъде уморителен. Сексът трябва да ви доставя наслада, нежност, интимност и приятни усещания. Той е начин да се свържете с партньора си, да се отпуснете, да се наслаждавате на близостта и удоволствието от сексуалността си.

Много двойки смятат, че сексът трябва да се случва естествено, без никаква принуда. Това не винаги е така. В повечето случаи трябва да вмъкваме време за интимност в натоварените си графици, за да имаме възможност да се насладим на сексуалността си. Без значение дали става дума за всеки ден, веднъж седмично или няколко пъти в месеца. Направете секса специален ритуал, в който да бъдете себе си и да споделите този момент с любимия си.

Unreal sex

Направете „стая“ във връзката ви за фантазии

Според много сексолози, фантазиите са пикантната подправка, която поддържа интереса и вкуса ни гладен за още. Сексуалните фантазии са начин да споделим себе си, своята страст към живота, своята дива природа. Всеки човек има своята малка фантазия, която го влудява, но която не споделя с никого.

Ако потискаме себе си в това отношение ще потиснем и голяма част от сексуалния си заряд. Отворете пространство във връзката си за фантазиите. Без осъждане. Това със сигурност ще отвори цял един свят за вас от игривост и удоволствие.

Колко често отказвате секс?

Когато отказваме секс често, просто защото не сме в настроение трябва да знаем, че това повлиява на мъжката психика по доста негативен начин. Мъжете започват да се чувстват отхвърлени, а това ги кара да потискат сексуалността си и/или да я изразяват по други начини /пристрастяване към порнография и т.н./

Това не означава, че не трябва да казваме „не“, напротив. Просто ако отказваме твърде често, това може да породи отдръпване, дистанция и ненужни проблеми.

Когато нямате настроение просто отложете секса за по-късно или за следващия ден. Предлагайки алтернатива показвате, че всъщност искате партньора си, но в момента наистина сте твърде уморени или заети. Така показвате, че това не е отхвърляне, а отлагане. Разликата е голяма.

fLRvfDiBJcQ

Просто мислете за секс

Една от причините да не ни се прави секс, когато се приберем след натоварен работен ден е, че просто не мислим за секс. Мъжете обикновено мислят за секс многократно повече от нас. По този начин те се „настройват“ на тази вълна и когато се приберат вкъщи са „готови“ за секс. Това при нас съвсем не е така.

Обикновено ние сме мислели за работа, задачи, отговорности, „отрязвайки“ сексуалната тема от ума си. Тогава не е учудващо, че нямаме желание за секс, нали? Затова си позволявайте да мислите за секс.

Забелязвайте колко секси сте в някоя витрина. Изпращайте горещи съобщения на приятеля си. Четете за секс. Мислете за секс. Позволете си да вмъкнете секса в мислите си. Това е сигурен начин да подгреете себе си и да нагорещите сексуалността си.

Мислите за секс, също така, повишават самооценката ни, а това на свой ред се отразява положително върху работата ни, тъй като ни мотивира и изпълва с енергия. Още ли се чудите дали е добре да мислите за секс на работното място? Отговорът е повече от категоричен!