frida.bg
сексуалния

5 неща, които невидимо спъват сексуалния ни живот

Зимната приказка навън е един добър повод да си спретнем една гореща приказка вътре. Да, между чаршафите! Когато сексът е невероятен, сме склонни да забравим минусовите температури, нали? Но какво ако, … хмм, сексът някак не е толкова удивителен колкото ни се иска? Е, знаем, че стресът е хормоналните проблеми са склонни да накарат сексуалния ни драйв да удари дъното. Но не само. Има още няколко неща, които невидимо спъват сексуалния ни живот и е време да ги отстраним, за да се радваме на горещ секс!

Couple Sex Therapy

Ах, този смартфон

Натрапчивият ни навик да проверяваме нотификациите си е един от тихите страстоубуийци, за които рядко си даваме сметка. Когато правим това създаваме дистанция между себе си и партньора, тъй като се „отнасяме“ във виртуалното пространство и изпускаме да се свържем с него.

Твърде много тренировки

Ако сте вманиачени на тема тренировки и добра форма и прекарвате цялото си свободно време в упражнения и мисли за следващата ви тренировка това може да се окаже поредния препъни камък пред невероятното ви преживяване в леглото. Претренирането увеличава стресовите хормони в тялото и освен това може да доведе до понижаване на нивата ви на тестостерон, а това на свой ред да намали либидото ви.

Сценичка треска в леглото? Мхм…

Знаем какво е сценичната треска, нали? Но едва ли сте чували, че голяма част от нас преживяват същото нещо, но сцената е нашето собствено легло. Тревожността от това да покажеш себе си гол и уязвим е способна да намали удоволствието ни от секса и да спъне сексуалния ни живот. Ако страдате от сценична треска в леглото, опитайте да разберете причината за нея и просто я отстранете.

Живот на сериозно

Всъщност, ако приемате живота прекалено на сериозно това може да доведе до криза в сексуалния ви живот. Така наречените „сериозни“ хора обикновено имат много отговорности, задачи, работа и задължения, но пропускат нещо много важно – да се отпуснат и да се наслаждават на живота в неговия естествен ход. Това е истинска пречка пред невероятния секс, защото той е игра, а за да играем трябва да ни е леко.

Проблем с доверието

Проблемите с доверието са основателна причина за намаленото ни сексуално либидо. Ако има проблем във връзката не си заравяйте главата в пясъка, а инициирайте откровен разговор, в който да постигнете разбиране. Натрупващите се проблеми, които не се решават, разрушават доверието между партньорите, а това на свой ред води до неизбежен колапс в секса.