frida.bg
Новолуние в Скорпион

Новолуние в Скорпион лекува сърцето ни

Новолуние в Скорпион на 7 Ноември бележи особен момент в годината, който ще усетим със сърцето си.

Луната спи. Небето става все по-тъмно с всяка изминала нощ, подтиквайки ни да потърсим светлината вътре в себе си.

Луната спи и сънува, а ние рисуваме своята преобразена същност, такава, каквато я виждаме с вътрешното си око.

Луната спи.

 

Намаляващата Луна през последните няколко дни ни действа пречистващо и проясняващо. Шепотът й е едва доловим, изискващ тишина и дълбока концентрация. Тя ни освобождава от болката и страха и ни приближава до прошката.

По новолуние, небето е безлунно и тъмно като празното платно на художника в нас, усамотен сред дълбините на сърцето си, плуващ във вдъхновението си, отдаден на усещането, доверил се на божественото, сублимиращ и преобразяващ материята около себе си.

Колкото по-навътре и по-надълбоко достигнем в този вътрешен поход към сърцето – толкова по-истинска, въздействаща и трайна ще бъде картината на трансформацията ни.

Скорпионът е нашата Муза и водач по това Новолуние. Той е дълбок и флуиден, интуитивен, бликащ от емоции, свръхестествен и трансформиращ. Вдъхновени от мистериозната му енергия се обръщаме назад и поглеждаме на нещата с вътрешното си око, преговаряме уроците от близкото и далечно минало.

Търсим своята истина. Търсим прошка и изцеление.

 

Новолуние в Скорпион

Новолуние в Скорпион ще ни подтикне към духовна трансформация чрез силата на съпричастието и прошката.

La Luna ще започне новия си цикъл, отразявайки нарастващ силует във водите на емоционалния Скорпион. Ще усетим красотата и дълбочината на скорпионовата тъма, в която пропадаме не за да бъдем погубени, а за да намерим новия вариант на себе си. Хвърляме се в бездната и умираме, за да се преродим отново.

Ще има емоции на вътрешна борба и моменти на мъртво вълнение, които ще ни помогнат да пренастроим сърцето и връзките си на по-високи честоти. Това Новолуние ще ни преобърне отвътре, за да ни изхвърли сред новите брегове на нашето преображение.

Сърдечното ни пречистване и изцеление е вече добре позната тема, подхваната още по време на бурното ни ретроградно лято, и намерила своя космически пик в началото на Октомври с влизане на Венера в ретроградно заточение.

Цялата тази ретроградна енергия, кулминирала с изчезването на Вечерницата ни от небосклона и прераждането й в Светлоносна Зорница имаше за цел да изясни слабите места и да изглади пукнатините в нашите взаимоотношения. Ретроградна Венера в Скорпион фокусираше вниманието ни към раните на сърцето и настояваше за тяхното излекуване и преодоляване.

С Новолуние в Скорпион продължаваме по пътя към душата и сърцето си, ревизирайки проблеми от лично естество, свързани с нашите връзки, самооценки, любови, граници, лична свобода. Работим върху възраждане на женската си енергия и повишаване на енергийните нива на планетата, фокусирайки се върху съзиданието за сметка на разрушението, приемането, за сметка на отхвърлянето, грижата, за сметка на пренебрежението, отдадеността, за сметка на отчуждението.

След силното Феникс-пълнолуние в знака на земния Телец на 24 Октомври, влизаме в дълбокото флуидно преживяване на Новолуние в Скорпион, чиято стихия е живата и преобразяваща мощ на водата.

 

Новолуние в Скорпион

Водата е живот.

Нейните физически превъплъщения я правят всеобхватна и всепроникваща. Водата представлява 70% от физическата ни същност и условие за нашето физическо съществуване. В нея се заражда живота, от нея се хранят семената, чрез нея се пречистваме и прераждаме отново, без нея животът би бил пустош.

Променяйки състоянието и формата си,  водата е точката на преход между измеренията, а водните знаците на зодиака – медиатори между хора и същности. Както водата тече и прониква навсякъде, така и представителите на зодиакалната троица Скорпион-Рак-Риби, олицетворяваща водната стихия, са смятани за дълбоко душевни и състрадателни личности.

Зодиите, управлявани от елемента вода са енергийни проводници, свързващи хората в една обща хомогенна смес от послания и емоции.

 

Новолуние в Скорпион

Трансформиращата енергия на ноемврийското Новолуние в Скорпион е подсилена от мощни планетарни транзити, свързани с другите два водни знака на зодиака – Рак и Риби.

Новият цикъл на Месечината ще съвпадне хармонично с ретрограден Нептун в родния си знак Риби, който ни настройва на вълните на прошката и състраданието, както и с преместването на лунните възли и начало на нов енергиен цикъл, свързан с Кармата и съдбата.

След 6 Ноември, двете елипсовидни лунни точки на пресичане със Слънцето, които свързваме с миналото (Южен възел, Опашката на Дракона) и бъдещето (Северен възел, Главата на Дракона) влизат съответно в знаците на Козирог и Рак. Това са двете енергийни точки на баланс между минало и бъдеще, в които от единия полюс определяме целите, пътищата, душевните пориви и бъдещите си превъплъщения, а в другия – финализираме цикли от този и минали животи.

 

Новолуние в Скорпион

В този нов транзит се обръщаме към миналото си през призмата на Козирога (Южен лунен възел), прощавайки се с желанието си за контрол и авторитарните принципи на съществуване.

С влизане на Северния лунен възел в знака на Рак ще погледнем напред към бъдещето си през призмата на най-емоционалната между зодиите –  зодия Рак, носител на водната стихия и съзиданието, символ на майчинството, грижата и поривите на сърцето.

Преместването на лунните възли ще ни задържи в топлата си и нежна енергетика до средата на 2020 година, подхранвайки нашите най-дълбоки вътрешни нужди, отваряйки сърцата ни, отпускайки хватката ни, преобразувайки стреса във флуиден танц, забавяйки ритъма ни в синхрон с топлата женска енергия на съзиданието, връщайки ни отново към дома, възраждайки вярата ни в красотата и божествената предопределеност…

 

Новолуние в Скорпион

Някои астрологични източници наричат ноемврийското скорпионово Новолуние Лунен Самхейн, или точката, в която се отваря Лунния портал на Самхейн.

Самхейн е един от най-магическите древни ритуали, поставящи краят и началото на нов цикъл в годината. Той има келтски корени и се празнува в нощта на 31 Октомври срещу 1 Ноември като точка на пресичане между живота и смъртта. Самхейн има своите очевидни аналози в много различни култури, включително в Християнството, с неговата Архангеловата задушница – израз на вярата в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите.

По време на това новолуние в Скорпион ще имаме рядко явление – съвпадение на Лунния портал на Самхейн със Слънчевия портал на Самхейн, или абсолютната среда между есенното равноденствие и зимното слънцестоене. Слънцето и Луната ще прекосят 15° на Скорпиона – съвпадение, което мнозина свързват с древногръцкия ритуал Hieros gamos („holly marriage“ или „свещено свързване/ брак“). Освен в оригиналния си митологичен смисъл на бракосъчетание между бог и богиня (каквато е връзката между боговете Хера и Зевс например), терминът Hieros gamos се използва също в алхимията и аналитичната психология по смисъла на връзката между материалното и нематериалното.

 

Новолуние в Скорпион

Съвпадението на лунния със слънчевия Самхейн е моментът, в който змията Уроборос захапва опашката си, символизирайки безкрайността, вечното завръщане и кръговрат, преобразуването на материята, и единството на противоположностите.

Намираме се в мощен портал между измеренията, в който нещо намира своя естествен завършек и се ражда началото на изцяло нов цикъл и ново начало.

Нещо безвъзвратно ще си отиде. Нещо ще умре, но не просто физически. Ще се разделим с него както пускаме една мечта да си отиде, осъзнали нейната летливост и несъстоятелност. Но празнината, която ще остави в нас отдавна чака да бъде запълнена, защото този край не е изненадващ, а напротив – хрониката на неговата предизвестена смърт е нещо, с което живеем от дълго време. Този край по някакъв начин ще ни донесе изцеление!

Нещо голямо си тръгва и оставя след себе си незасят терен, в който тепърва ще се заражда новото. В периода от днес до зимното слънцестоене (22 Декември) ще приключим с много връзки и стари кармични модели – ще пускаме, ще се освобождаваме и ще финализираме нещо важно и основополагащо.

Колкото по-осъзнато и категорично пуснем юздите на старото, толкова по-ясен, светъл и лек ще бъде пътя ни към новото.

Колкото по-надълбоко погледнем в сърцето си, толкова по-нависоко ще се извиси Фениксът на нашата бъдеща трансформация.

 

Новолуние в Скорпион

На този ден Вселената ни носи мощно послание за промяна!

Слънце и Новолуние в Скорпион, Северен лунен възел в Рак и ретрограден Нептун в Риби ни подкрепят със силата на водната си стихия в нашата лична трансформация, подсказвайки ни да се доверим на сърцето и интуицията си.