frida.bg
Венера срещу Марс

Венера срещу Марс в класическа битка за надмощие

На 10 срещу 11 Октомври, женствената планета на красотата, желанията и любовта Венера, образува напрегнат 90-градусов аспект с Марс – страстната и войнствена червена планета от Слънчевата ни система. Това класическо по своята древна символика и астрологически смисъл противопоставяне ще постави за пореден път въпросите за връзката и различията между мъжкото и женското начало, за техните силни и слаби страни, техните противоположности и симбиоза.  Подобни лайтмотиви съпътстваха взаимоотношенията и емоциите ни през цялото изминало лято, но тези дни ще ги усетим с особена мощ, и ще продължим да ги усещаме силово през следващите десетина дни както в личните, така и в обществените си взаимоотношения.

Венера, която се подвизава понастоящем сред дълбините на мистичния Скорпион, ще образува квадратен планетарен аспект с Марс, който се намира под знака на свободолюбивия Водолей. Както Скорпион, така и Водолей са фиксирани знаци от зодиака, характеризиращи средата на сезоните, чиято символика се измерва с  категоричност и абсолютизъм. С това интеграцията между Венера и Марс ще става все по-трудна, предизвикателна, и на моменти кризисна.

По един или друг начин, всички ние ще бъдем под влияние на конфликта, символизиращ противоположните енергии на Венера и Марс, на женското желание за свързност и отдаване срещу мъжкия нагон към страст без обвързване, на скорпионовата дълбочина и мистериозност срещу водолейския идеализъм и независимост, на стремежа към баланс и договореност срещу желанието за активно противопоставяне и прогрес на всяка цена.

Всички ще бъдем поставени пред изпитанията на своите лични и обществени свързаности с една едничка цел – да осъзнаем, че истината се крие някъде по средата между черното и бялото, между тъмнината и светлината, и във връзката между противоположностите!

Венера срещу Марс

В този напрегнат и агресивен танц на мъжката и женската планета, Марс определено ще бъде водещият.

Женската планета ще бъде в ретроградно заточение почти до края на месец Ноември, а отсъствието й от нощното небе прави усещането за светлиноносните й дарове на красота и топлина още по-слаби и недоловими. За сметка на това Марс е своя пост-ретрограден апогей и мъжественото му присъствие доминира с войнствената си мощ и непоколебимост.

Марс срещу Венера

Пост-ретрограден Марс във Водолей

Марс под знака на прогресивния и независим знак на Водолея няма да се поколебае да наложи с волята си, ако се трябва дори и със сила. Той ще се изявява чрез прояви на агресия, властолюбие и повишено самочувствие, чрез активни действия и ярост в случай на противодействие.

Марс срещу Венера

Ретроградна Венера в Скорпион

Венера от своя страна няма да остане съвсем пасивна в този своеобразен двубой между мъжкото и женското начало, който ще се проявява на различни нива в ежедневието ни през този период. Женското начало ще бъде подложено на изпитание, а струните на женската ни енергия ще бъдат опънати до скъсване. Венера ще се проявява предимно чрез тъмните си страни, опитвайки се да превърне своите слабости в оръжие.

Венера срещу Марс

Танцът на вечното противопоставяне

Динамиката на това класическо противопоставяне между мъжката и женската планета може да бъде изключително опасна, буйна и яростна, но също така и много страстна, артистична и впечатляваща. Тя ще наподобява нещо средно между бойно изкуство и танц в класически ритъм, изтъкан от обиграни движения.

В този танц ще наблюдаваме как мъжкото и женското си взаимодействат в най-суров и неподправен вид като две жизнеутвърждаващи стихии в борба за надмощие.

Бъдете внимателни и покажете всичко, на което сте способни с финес и артистичност, и по възможност въздържайки се от крайности и агресия! Стремете се към осъзнати реакции и действия, и бъдете балансирани.

Най-силното оръжие в този период ще бъде в ръцете на онзи, който владее изкуството на въздържанието и дипломацията.

Помнете, че в битката между мъжкото и женското няма истински победители, и я превърнете в