frida.bg

На 3 ноември в зала 1 на НДК ще се проведе епичният спектакъл „България –земя благословена“

По случай един от най-светлите и почитани общобългарски празници – Денят на народните будители, на 3 ноември в зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе епичният и фееричен спектакъл „България – Земя благословена“  с режисьор Борис Радев. Той ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели.

Спектакълът е продуциран от Народен театър „Иван Вазов“ и в края на миналия театрален сезон даде началото на страхотната инициатива на театъра – „Театър пред театъра“. Зрителите на „България – Земя благословена“  ще се насладят не само на участието на някои от най-големите звезди на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, но и на уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните изпълнения на ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 каба гайди“, както и на страхотната вокална група „Багри”.

Концерт-спектакълът ще омагьоса публиката, пътувайки с нея през най-важните и ключови мигове и епохи в историята на нас – българите

Преплитайки деликатността на танца, нежността и силата на словото и мистичността на вълнуващите църковни песнопения, възпяващи вярата и духовността на българския народ, спектакълът „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ ще докосне сърцето и ума на всеки българин.

Музиката на „България – земя благословена” е дело на Асен Аврамов, хореограф е Ангелина Гаврилова, костюмите са на Адриана Найденова, а визиите – на Любомир Йотов. Aсистент режисьор е Олга Недялкова.

Концерт-спектакъл „България – Земя благословена“

Режисьор: Борис Радев

С участието на:Георги Мамалев, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Параскева Джукелова, Васил Драганов, Теодор Елмазов, Пламен Пеев

Ансамбъл „Българе”, балет „Арабеск”, вокална група „Багри”, „100 каба гайди“

Костюми – Адриана Найденова

Музика – Асен Аврамов

Хореограф – Ангелина Гаврилова

Визии – Любомир Йотов

Асистент режисьор – Олга Недялкова