frida.bg

Детокс маска с активен въглен за чиста и красива кожа

Активният въглен притежава невероятни качества. Можем да го използваме за избелване на зъбите, за отсраняване на лошия дъх, но най-вече – за мощна детоксикация на целия организъм. Както знаем, кожата е огледало на нешето здраве. Когато имаме проблемна кожа това със сигурност сигнализира за здравословен проблем, най-често – прекомерно натрупване на токсини в организма.

Можем да го приемаме вътрешно, за да активираме естествените процеси на детоксикация, тъй като притежава способността да абсорбира токсините от храносмилателния тракт. Но също така, можем да го използваме външно, за да подпомогнем кожата да се справи с токсините, натрупани в нея.

Какви са ползите от маската за лице с активен въглен?

Свива порите

Замърсяванията от околната среда имат навика да полепват по нашата (мазна!) кожа и да запушват порите ни. Когато порите ни са замърсени това предизвиква инфекция и поява на акне и раздразнения. Маската с активен въглен ще ни помогне не само да отпушим порите си, но и да ги затворим, за да попречим на замърсяванията да проникнат в тях, По този начин предпазваме кожата си и се грижим за нейния чист и сияен вид.

Намалява омазняването

Маската с активен въглен е изключително подходяща за мазната или смесената кожа. Тя ще отстрани излишното омазняване, което на свой ред води до задържане на замърсяванията по повърхността й и до поява на черни точки и акне. Просто правете маска с активен въглен веднъж седмично и резултатът няма да закъснее.

Третира акнето

Акнето може да има различни причинители – от хормонален дисбаланс до бактериална инфекция или неподходяща козметика. Маската с активен въглен ще ви помогне да изчистите порите, да регулирате омазняването, но и да стопирате процесите на възпаление. По този начин тя е прекрасна допълваща грижа в борбата с акнето, независимо от неговата природа.

Как да си направим детокс маска с активен въглен?

Какво ви трябва?

  • 1 капсула активен въглен
  • 1/3 ч.л. спирулина
  • 1/3 ч.л. куркума
  • 1 с.л. мед

Смесете съставките до еднообразна каша и нанесете върху почистена кожа на лицето, Изчакайте между 15 и 30 минути и отмийте с хладка вода. Правете тази вълшебна маска веднъж седмично и незабавно ще усетите кожата си чиста, гладка, сияйна!