frida.bg

Възход и ретроградност на планетите през Август 2018

Не ни беше лесно с ретроградните планети през последните няколко месеца и особено през месец Юли, който беляза връхна точка в астрологичната ретроградност на небосклона. С едно частично слънчево, едно пълно лунно затъмнение и цели шест ретроградни планети, небесната конфигурация на Юли 2018 буквално върна мнозина от нас отново в изходна позиция. Ето как ще продължи да се развива ретроградната събитийност през Август и занапред.

Август 2018

Ако ефектът от астрологичното влияние на последните няколко месеца е бил вълна от непроходим трафик и забавяния, метежни трансформации около и вътре в нас, цялостно преосмисляне и финална преоценка на нещата – знайте, че нищо не е било напразно! Такава е презумцията и такава е равносметката на настоящия месец Август.

Навлизаме в зенита на лятото  с глътка свеж въздух и мотивация след дългите месеци на Карма, застой и равносметка, намерили своята кулминация през месец Юли.

Всички трудности, депресивни състояния, терзания, забавяния, умувания и прътове в колелата, които ни се случваха напоследък не са били прости приумици на съдбата. Техният дълбок смисъл можем да си изясним в светлината на шестте ретроградни планети, които вкупом дърпаха конците на житейското ни русло назад до пълно изясняване на нещата. То няма да се случи изведнъж и веднага, но през месец Август картинката на пъзела най-после ще започне да добива форма и смисъл!

Август 2018

Влиянието на рекордния брой ретроградни планети от последните няколко месеца, който взе връх през Юли, определено ни върна образно, мислено и чувствено в миналото. Но не напразно!

Гигантът Юпитер, заедно с кармичния Сатурн, мистериозния Плутон, фантасмагоричния Нептун, войнствения Марс и вестоносецът Меркурий ни облъчваха ретроградно и в симфонична единност с една едничка цел – да ни приближат до истината!

Тази силна обратна тяга ни застопори на временна спирка сред случките, образите и усещанията на един вече отминаващ епизод от живота ни.

Този ретрограден рефрен ни убеждава, че уроците на миналото трябва да бъдат научени, грешките – отбелязани, а постиженията ни – нека те намерят своето признание, най-вече от самите нас.

Август

От месец Април насам, ретрограден Сатурн ни показва грешките, които допуснахме в миналото и ни кара да заплащаме за всяка една от тях по отделно.

На тази сатурнова драма ще й трябва още около месец, за да изпълни успешно своята кармична и пречистваща мисия.

През Септември Сатурн ще излезе окончателно от ретроградна сянка, а до тогава неговия ретроградно-кармичен режим постепенно ще отслабва своята хватка.

Ретрограден Нептун ни накара да се събудим за действителността такава, каквато е наистина и ще продължава да го прави чак до Ноември.

Нептун управлява илюзиите, подсъзнанието и въображението ни. Но когато е ретрограден сме принудени да се събудим от тази следобедна дрямка и да погледнем реалността в очите.

С ретрограден Плутон се учим от месец Април насам как да живеем с тъмнината в самите себе си…

Ретрограден Плутон ни кара да се вгледаме и преодолеем собствените си грешки и недостатъци. Но също ни прави по-силни, осъзнавайки дълбочината на белезите си, уникалността на лудостите и вдъхновенията си…

От това да осъзнаем собствената си Тъмната страна винаги има полза! До края на Септември Плутон ще ни учи как без да се гмурнем в Тъмнината, няма как да стигнем до Просветление.

Ретроградният Марс е все още силен и в непосредствена близост до планетата Земя.

Онези от вас, които имаха възможността да наблюдават кървавата Луна и пълното лунно затъмнение в края на миналия месец, сигурно успяха да се насладят и на ярката звезда в непосредствена близост до пълната Луна в небето. Това беше Марс, който на 31 Юли достигна най-близката си точка до Земята.

Марс движи животинското в нас, той ни помага да оцеляваме, но също така може доста да ожесточи конфликтите и полемиките ни.

Когато е ретрограден, Марс се проявява чрез своите крайности, а огънят му може да бъде изпепеляващ. До 27 Август (и малко след това, докато излезе напълно от ретроградна сянка) всички сме подвластни на вулканичната му ретроградна стихия.

Важно е да бъдем осъзнати относно силата на волята си и това как най-добре да я контролираме. Още малко и цялата тази необуздаема марсианска енергия отново ще бъде канализирана и управляема!

Ретроградният Меркурий е нещо като нарицателно в астрологията.

Много спънки, недомислия, неразбирателства и грешки в превода през Юли черпеха ретроградна енергия от обратния ход на Меркурий. До 19 Август Меркурий ще бъде ретрограден и ще спъва нашето придвижване в пространството и в общуването. И макар, че тази тенденцията е досадна и често мъчителна, крайните й ефекти могат да бъдат и положителни.

Ако сме внимателни, наблюдаваме стриктно и ретроспективно, имаме голям шанс да обърнем нещата в своя полза!

Ретрограден Юпитер вече успя да разкъса имагинерните граници, с които дълго време сами сме се ограничавали.

По време на юпитеровата ретроградност бяхме потопени в интроспекция по отношение на свободата и потенциала си като личности. Питахме се какво ни е спирало до този момент да бъдем истински свободни и да разгърнем целия си спектър от възможности.

От 10 Юли Юпитер отново е директен, а през Август ще излезем напълно от ретроградната му сянка. Всичко предстои да добие неочаквана яснота, а заедно с ясната картина за нещата ще дойдат желанието и волята ни за действие.

На мястото на Юпитер, с ретроградна сила ще ни завладее планетата на бунта и революциите – Уран.

От 7 Август Уран отново е ретроградна и носи нова мъдрост и прозрения за всички обитатели на нашата планета. Това е знак, че настъпват времена на промяна.

Август 2018

Ето как една епоха бавно отминава пред очите ни и за миг спира, поглежда назад и се настройва за своя следващ епизод.

Нови времена и нрави се задават на хоризонта, и всички трябва да бъдем наясно, че в глобалния свят, в който живеем – никой няма да бъде подминат от промените!

Запазваме само най-ценното и работещото, и продължаваме напред към Септември!

Август 2018