frida.bg
ретрограден Меркурий в Лъв

Ретрограден Меркурий под знака на Лъв: Мисия „Пълно потапяне“

Тези дни, заедно с планетата на късмета и комуникациите Меркурий, навлизаме в пещерата на поредната астрологична ретроградност. Меркурий навлиза в критичната си точка спрямо Земята и ще бъде ретрограден в знака на зодия Лъв от 26 Юли – ден преди пълното лунно затъмнение в знака на Водолей… Сякаш Космосът не е достатъчно съдбоносен и без това небесно съвпадение!

Вече се намираме в сянката на ретрограден Меркурий и в зона, в която се настройваме за тотално паузиране и ретроспекция. Онези, които не са в хармония с паузиращата енергия на този ретрограден Меркурий, ще усетят вибрациите на лъвско раздразнение. Всичко извън енергията на нашето ретроградно уединение ще бъде посрещнато с напрежение в ефира.

Не дразнете Лъва! Под прикритието на котешка дрямка в ретроградната пещера на Меркурий, Лъвът чертае план и събира сили за поредния си решителен скок.

ретрограден Меркурий в Лъв

Нищо ново не бива да се започва около ретроградната фаза на Меркурий. Това е период на забавен каданс и преоценка. Период на пречистване от колебания и преосмисляне на всички слаби места от сюжета, в който се намираме.

Този ретрограден Меркурий ще се изяви в условията на ретрограден Марс и пълно лунно затъмнение във Водолей – две мощни космически събития, които определено ще ни зашеметят и объркат.

Лунното затъмнение на 27/28 юли ще бъде видимо за големи части от Австралия, Азия, Африка, Европа и Южна Америка. То ще трае почти 2 часа и ще бъде най-дългото затъмнение на века!

В такъв момент всички сме по-податливи на емоции, думи, пориви, съблазни, комплименти, обиди и обещания от обикновено. Но много от тях ще бъдат лишени от жизненост и здрава основа. Ретрограден Меркурий ще засили тази тенденцията за силен обратен ефект на всичко, което гравитира в живота ни и около нас.

ретрограден Меркурий в Лъв

Приемете настоящия период като тестващ вашата опитност и зрялост. Той е миниран с опасности, но ако вървите в правилната посока ще ви доведе до важни прозрения и решителни обрати на съдбата.

Ретроградният Меркурий крие подземен свят, в който има много подводни камъни, но и красива магия, от която можем да се възползваме.

Ето каква магия ни носи ретрограден Меркурий в Лъв (26 Юли – 19 Август, 2018)

Намираме се в ретроградната сянка на Меркурий, който след седмица ще започне своя обратен ход от перспективата на Земята. Самият феномен е илюзорен, а нашето позициониране спрямо него има ирационални измерения, в които интуицията ни ще работи по-силно от разума.

Помнете, че гласът на интуицията е най-доловим в тишината на усамотението. Създайте си условия за свързване с интуицията си и й се доверете.

Сега Меркурий е в стационарна фаза, в която сменя посоките – от директна в ретроградна. Това е период, в който се настройваме да преминем от външна изява и активност към вътрешно преосмисляне и ретроспекция на събитията. Докато сме още във фаза пренастройка, ние сме колебливи и нерешителни, и трябва да бъдем особено внимателни.

ретрограден Меркурий в Лъв

Внимателно отсейте цялата натрупана до сега информация. Всички важни детайли ще ни бъдат необходими за разбор и преразглеждане докато се намираме в ретроградната пещера на Меркурий.

Ретроградната пещера на Меркурий е дълбоко вътрешно измерение, където повечето аспекти в живота ни остават на пауза, за да можем да поставим най-важното под въпрос. Там спираме и се питаме:

„Това ли искам наистина?“

По време на ретрограден Меркурий не е задължително да се изолирате на тъмно. Можете да постигнете условия за ретроспекция и презареждане на батериите като се оттеглите на тиха морска почивка, някъде далеч от суета и активна комуникация.

ретрограден Меркурий в Лъв

За да постигнете баланс с ретрограден Меркурий се настройте за енергийно забавяне, свиване и пренасочване навътре на всичко, което планетата олицетворява.

Отидете някъде, където ще задействате на максимум общуването на духовно ниво и разговорите на четири очи със себе си. Всеки друг вид комуникация по време на ретрограден Меркурий крие опасност от грешки и губене в превода.

Веднъж влезли в ретроградната пещера заедно с Меркурий, можем да се успокоим и да се почувстваме по-сигурни.

В такива периоди сме склонни да изпитваме déjà vu. Този феномен ни връща обратно в миналото или ни запраща в друго измерение на реалността, точно както и самата планетарна ретроградност. Това са подсказки на интуицията и намеци за забравени усещания, които ни подтикват да анализираме нещата в дълбочина и от различна перспектива. А това, което ни нашепва настоящия Ретрограден Меркурий в Лъв е типичната лъвска сентенция:

„Три пъти мери, един път режи!“

Този ретрограден Меркурий ще ни предостави време за взимане на важни решения, но не и за тяхното осъществяване. Още не. Не и преди да сме видели нещата от всичките им ъгли, да сме си взели поуките и Меркурий да възстанови директния си ход.

ретрограден Меркурий в Лъв

Властният Лъв, който ще управлява предстоящата ретроградност няма да ни остави изцяло да се изолираме и да преминем на автопилот.

Наближаваме турбулентна зона. Ще има моменти, които ще изискват от нас обща настройка и мобилизация.

Най-силно обвързани с настоящата ретроградност ще бъдат четирите фиксирани знака от зодиака – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Активността на този ретрограден Меркурий ще се прояви най-силно по оста Лъв – Водолей, както и по отношение на Телец в Уран и Юпитер в Скорпион.

Родените със Слънце в един от тези неподвижни знаци са все хора със силна позиция и мнение, които са свикнали да осъществяват всичко, което си наумят! Те са упорити и носят в себе си най-много от силата на стихиите, които представляват: Телец – здрава земя, Лъв – мощен огън, Скорпион – неудържима вода, Водолей – силно зареден въздух.

Но сега не е време за силови прояви, а за повишено внимание! Нека всички те се мобилизират и настроят за стихийни усещания и нито за миг не губят почва под краката си!

Лъв

Най-критична за всички ще бъде ретроградната фаза на Меркурий от 23 Юли до към 4 Август:

В този период, освен в категоричната захватка на ретрограден Меркурий, ще бъдем и под силното влияние на ретрограден Марс, в комбинация с Пълнолуние и пълно лунно затъмнение, още известни под името Кървава Луна.

Трансформиращата енергия на ретрограден Марс ни владее вече няколко седмици наред. Но неговата кулминация тепърва предстои.  На 31 Юли ни очаква близка среща с Червената планета. Тогава Марс ще бъде в най-близката си точка до Земята (само на около 57,8 милиона километра от нас!) и ще бъде ясно видима с невъоръжено око. Всички ще имаме шанса да се полюбуваме на вулканичната му прелест!

Но да не забравяме и ретроградните „прелести“ на Меркурий, който в този период ще е подвластен на Лъв от 3-та декада.

ретрограден Меркурий в Лъв

Под влияние на цялата тази енергия, ретроградния Меркурий ще ни се стори особено подхлъзващ период. 

Ще се преплитат нотки на горчивина и носталгия, стари пожари ще догарят, а историята ще проявява тенденция да се повтаря… Ще се връщаме назад, за да премислим и претеглим  всичко още веднъж и в детайли.

Особено силно ще бъдат засегнати личните драми. Отношенията ще бъдат подложени на корекции.

Опитайте се да бъдете разумни и последователни!

Всичко пръкнало се и стартирало в този период ще има кратък живот. Силата на думите, както и сексуалните желания, ще бъдaт преекспонирани и лъжовни.

ретрограден Меркурий в Лъв

След 4 Август нещата ще започнат да се нареждат и ще се отворят няколко прозореца от възможности!

Втората фаза на тази ретроградност ще бъде под знака на Лъв от 2 декада. Въпреки ретроградността в ефира, ще усетим повече подвижност и праволинейност, и ще започнем да се отваряме за прозрения.

Това е фазата, в която трябва да покажем на себе си и на Космоса, че сме си научили уроците и знаем как да се възползваме от опита и знанията си в разумна посока.

Използвайте интелекта си, мислете извън матрицата, оглеждайте се за възможности!

ретрограден Меркурий в Лъв

След 8 Август напрежението ще се разсеe и ще ни завладее енергията на пробуждането и усещането за налична подкрепа. Всеки, който е действал безразсъдно, наивно и детински, ще получи последен шанс да осъзнае и поправи грешките си.

Застанали в самото око на бурята, ще осъзнаем точно как искаме да живеем и за какво си заслужава да продължаваме да се борим в бъдеще.