frida.bg
Фън Шуй грешки

Фън Шуй отзад напред

Фън Шуй е азиатско изкуство за организиране на пространството, чиято перспектива излиза далеч извън естетиката и стига до пределите на езотеричното мислене. Целта на Фън Шуй е да ни научи как да генерираме и подпомагаме свободното циркулиране на енергията Ци докато поддържаме красота и чистота в дома си. Следвайки правилата на Фън Шуй, подпомагаме свободното движение на положителната енергия в пространствата, които обитаваме и привличаме повече любов, просперитет, изобилие и хармония около себе си. Оказва се обаче, че много от нас допускат едни и същи грешки, които лесно можем да избегнем с няколко съвета от Фън Шуй експертите.

Фън Шуй грешки

Ако следваме съветите на Фън Шуй, бихме се придържали към една устойчива във времето древна концепция, която е смятана от мнозина за определяща хармонията на битуването ни. От друга страна обаче, Фън Шуй представлява сложна и обстойна система, наподобяваща наука с над 5000-годишна история, която трудно бихме възпроизвели накратко. За това, преди да се гмурнете в необятната Фън Шуй система от правила и взаимовръзки, ви предлагаме да започнем отзад-напред – с нещата, които не бива да правим с интериора. Базирайки се на опита на съвременните Фън Шуй експерти, ще ви запознаем накратко с най-честите грешки, които правим, когато обзавеждаме и стопанисваме дома си.

Ето кои са най-често срещаните грешки според Фън Шуй, които пречат на хармоничната енергия да зарежда правилно и ежедневно домовете и живота ни:

 

Фън Шуй грешки

Претрупаност

Когато декорираме дома си според Фън Шуй трябва да следваме естествения лек път на дишането и да позволяваме притока на чист и свободно движещ се въздух, без излишни примеси и добавки. Или с думи прости – не претрупвайте домовете си с мебели и вещи, за да можете да дишате с лекота и да не пречите на живителната енергия Ци да циркулира безпрепятствено!

Дори най-скъпите, красиви и модерни вещи губят своята стойност, когато станат част от претрупана обстановка. А що се отнася до Фън Шуй, претрупаността може да е дори опасна за положителната енергия, която излъчва вашия дом. Многото вещи събират прахоляк, трудни са за стопанисване и уморяват сетивата.

Придържайте се към малък брой, подбрани с вкус и в хармония помежду си вещи за повече хигиена и позитивна енергия на домашната ви атмосфера!

 

Фън Шуй грешки

Различна подова настилка във всяка една от стаите

Според Фън Шуй, настилката на вашия дом символизира неговия фундамент и за това трябва да излъчва монолитност, цялостност и хармония. Ако подът във всяка стая е различен се нарушава не само цялостния облик на дома, но се разкъсва и енергийната основа, върху която стъпвате и градите живота си.

Единствените зони, в които Фън Шуй позволява да разчупите този канон и да внесете повече разнообразие, са кухнята и банята.

 

Фън Шуй грешки

Входното антре – пресечна точка между вътре и вън

За входното антре има доста правила, тъй като това е мястото, което посреща и изпраща не само обитателите и гостите на дома, но и енергията, която се завихря наоколо.

Всичко в едно антре, съобразено със законите на Фън Ший трябва да носи положителни вибрации, които да посрещат само радост и щастие във вашия дом.

Антрето трябва да бъде чисто, светло и приветливо. Избягвайте тъмните тонове, както и всякакви картини и аранжировки, които могат да наведат на страшни мисли или негативни настроения.

Всъщност  Правилото за избягване на изкуство и аранжировки, изобразяващи жестокост и негативни сюжети важи с пълна сила за всяка една от зоните (стаите) на дома ви!

И внимание –  в никакъв случай не струпвайте обувки пред входната си врата или в антрето!

Ако имате навика да държите обувките си пред външната си врата или разхвърляни из входното си антре – веднага поправете тази грешка. Това е недопустимо както според елементарните естетически норми, така и според законите на Фън Шуй. Заедно с боклука и грозното първо впечатление, мръсните обувки в предверието на вашия дом могат да ви докарат всякакви болести и негативизми, и да отблъснат енергията Ци далеч от дома ви!

 

Фън Шуй грешки

Дом, лишен от растителност и животинско присъствие

Колкото повече цветя и домашни животни обитават дома ви според Фън Шуй– толкова повече жизнена сила и изобилие ще има дома и живота ви!

НО – всички растения и животинки, които отглеждате трябва да бъдат в добро състояние и да излъчват позитивни вибрации. Колкото по-поддържани, добре гледани и обичани са вашите домашни растения и питомци, колкото по-бистър и подреден е вашият аквариум – толкова повече позитивна енергия, любов и изобилие ще привличат всички те за вас, за дома и за семейството ви!

Аквариумите са особено силен генератор на позитивна енергия, която според Фън Шуй може да привлече изобилие изобилие в живота ви, но само ако са добре поддържани и позиционирани на правилните места в дома ви. Най-голямата грешка, която можете да допуснете с избор на място, където да стартирате аквариум е да ги поставите в кухнята или спалнята си. А веднъж поставен и напълнен с вода, в повечето случаи аквариумът е прекалено тежък, за да бъде преместен, така че информирайте се добре преди да стартирате аквариум.

 

Фън Шуй грешки

Внимание – огледала!

Огледалата са нож с две остриета според Фън Шуй, а правилата тук се въртят около позиционирането и общия брой огледала и огледални повърхности, с които аранжираме домовете си.

От една страна огледалата придават чувство на простор, чистота и светлина, но от друга те могат да отблъснат добрата енергия за сметка на негативната ако прекаляваме с техния брой или ги позиционираме погрешно.

Най-неблагоприятните места за поставяне на огледала са: срещу външната врата, срещу легло или спалня, или срещу прозорец!

 

Фън Шуй грешки

Фън Шуй грешки в спалнята

Снимки или картини, изобразяващи ваши роднини или различни фамилни сцени са подходящи за детска стая или дневна. Но спалнята е интимно място, в което трябва да се стремим да генерираме сексуална енергия. Ако сте имали неблагоразумието да поставите фото-портрет на родителите си срещу семейното ложе, веднага поправете тази грешка и й намерете по-подходящо място, като например около детското бюро, където ще сте сигурни, че обичта която се излъчва от снимката ще топли и респектира децата.

Други грешки според Фън Шуй, които биха нарушили интимната и позитивна енергия, която се завихря в спалнята ви са: плътно доближаване на едната или двете страни на леглото до стена; наличие на телевизор или работен кът; вещи, складирани под леглото

 

Фън Шуй грешки

Неизправности, свързани с течове и ВИК инсталацията

Дори и минималните течове, дренажни проблеми и неизправности, свързани с водопроводните системи в дома ви трябва незабавно да бъдат поправяне според едно от най-стриктните правила на Фън Шуй! Без изключения и със срок „до вчера“! Така според Фън Шуй ще си спестите ядове с финансите, здравословното състояние и персоналната енергия на всеки един член от семейството.

Поправете всички тези грешки веднага и се радвайте на любов, здраве и изобилие в живота си!