frida.bg
преждевременна еякулация

Полезните храни, които помагат при преждевременна еякулация

Знаете ли, че на проблема – преждевременна еякулация, може да се противостои с полезни храни? Със сигурност тази информация ще бъде полезна не само на мъжете, но и на дамите. Може да поднесете малко от тези храни на своя партньор и да удължите заедно своята близост. 

Но преди да разкрием тези вълшебни храни за здравето на общия ви сексуален живот, нека кажем какво всъщност представлява преждевременната еякулация!

Това е сексуален проблем, който възниква, когато мъжът достига до оргазъм твърде бързо по време на полов акт. Смята се, че около една трета от мъжете съобщават, че страдат от това състояние в даден момент.

Почти няма мъже, които да не са еякулирали понякога по-бързо, отколкото биха очаквали. Обикновено загубата на контрол над еякулацията не означава, че имате сексуален проблем.Това се случва често на мъжете при първи сексуален контакт. Този проблем се появява и ако не са правили секс за дълъг период от време.

И все пак какви са причините за преждевременна еякулация

В миналото преждевременната еякулация се е считала за психологически проблем. Но сега е доказано, че някои мъже могат да страдат от този проблем, ако мозъчните им центрове, които имат отговорността да контролират тази конкретна функция, изпитват химичен дисбаланс. Освен това е възможно да са придобили преждевременна еякулация, свързана с еректилна дисфункция.

Някои често срещани психологически фактори могат да включват:

Депресия или тревожност, особено по отношение на ефективността, Стрес, страх от провал, мъжът има отрицателен сексуален опит, религиозни вярвания.

Банани

Ето няколко храни за лечение на преждевременна еякулация

Можете да лекувате преждевременната еякулация естествено или чрез прилагане на определени медицински методи. Въпреки това, използването на лекарства може да причини някои странични ефекти на вашето здраве. Ето защо е по-добре да добавяте здравословна храна в ежедневното си меню, която помага за увеличаване на издръжливостта ви в леглото, както и за стопиране на преждевременната еякулация.

Банани

Бананът е любим плод на много хора. Но той е и богат източник на минерали и микроелементи и влакна. Освен това, бананите притежават витамин В6 и витамин С, калий, диетични фибри, мед и манган и биотин. Освен това имат и силния ензим бромелаин, който е ефективен за увеличаване на продължителността на акта.

Кафяв ориз

Пълен с голямо количество фибри, кафявият ориз е известен като една от най-здравословните храни. Той е в състояние да помогне на тялото ви по естествен начин да повишава нивата на серотонин, без да причинява странични ефекти като алкохола или лекарствата. Много мъже, които изпитват постоянна преждевременна еякулация, се диагностицират с небалансирани нива на хормона. Смята се, че повишаването на нивата на серотонина може да бъде ефективен начин, когато се стигне до лечение на преждевременната еякулация.

Моркови

 Моркови

Морковите са много богати на бета-каротин и фибри, което ги прави здравословна храна за хората. Освен това те съдържат и много мощни антиоксидантни свойства. Богати са и на манган, желязо, калий, фолиева киселина, витамин А, витамин В8, пантотенова киселина, витамин К и витамин С. Тези основни минерали и витамини са способни да укрепват мускулите на пениса и съответно контрола върху еякулацията.

Боровинки

Боровинки

Списъкът на храните за лечение на преждевременна еякулация не е пълен, ако не разполагате с боровинки. Боровинките са сред здравословните храни, които стоят на върха на храните, които се борят с преждевременната еякулация. Боровинките са полезни за премахването на свободните радикали, които обикновено се намесват в броя на сперматозоидите при мъжете.

Орехи

Орехи

Орехите притежават противовъзпалителни средства и са богат източник на омега-3 мастни киселини. Също така съдържат голямо количество мед, антиоксиданти, витамин В, молибден и манган. Орехите са способни да лекуват еректилна дисфункция, импотентност и преждевременна еякулация. Ето защо редовното консумиране на орехи ще донесе невероятни ползи за мъжкото здраве.

Яйца

Първата от най-добрите природни храни за лечение на преждевременна еякулация са яйцата. Известен като важен компонент, свързан с повишаване на сексуалната издръжливост, е витамин Д. Той се съдържа в яйцата и е наистина перфектен компонент за здравословна продължителност на един полов акт. Експертите препоръчват яденето на поне 2 яйца на ден, защото те подобряват и нивата на тестостерона, като по този начин ще стане високоефективна храна за лечение на преждевременната еякулация.

Лук и чесън

Както лукът, така и чесънът традиционно се използват за справяне с редица заболявания. Те притежават алицин, който е мощна съставка, която има способността да подобрява сексуалното представяне при мъжете. Алицинът е отговорен за регулирането на притока на кръв към слабините.

Богати на цинк храни

Овес

Овесът притежава серотонин, който е необходим и помага за намаляване на стреса и нивата на тревожността. Доказано е, че преждевременната еякулация е пряко свързана с повишаване на тревожността и нивото на стрес. Освен това, овесът е богат и на протеини и по този начин подпомага нивата на тестостерона.

Богати на цинк храни

Богати на цинк храни

Цинкът е много важен за здравето ни. Известен е с ползите за имунната система. Освен това цинкът може също да повлияе на либидото. Помага за производството на тестостерон. Богатите на цинк храни са една от здравословните храни, които лекуват преждевременната еякулация. Морски дарове, като раци, омари и стриди, месо, като пилешко, свинско и говеждо, ядки, като кашу и бадеми, швейцарското сирене са богати на цинк храни. Освен това бобът и гъбите също са богати на цинк.

 

Снимки: pixabay