frida.bg

5 рутини, с които да направим понеделника по-поносим

С настъпването на пролетта, идва пролетната умора. Хем сме заредени с енергия от слънцето, хем не можем да направим нищо от умора. Но защо всяка година трябва да минаваме през това и всеки понеделник да е мъка? Можем да си помогнем с няколко лесни рутини, които несъмнено оказват влияние върху нашето ежедневие.

Започни деня си с йога

Опитай да се събудиш 15 минути по-рано от обикновено и опитай няколко йога упражнения. Те ще ти дадат енергия, ще събудят тялото ти и освен това ще допринесат за доброто ти настроение през целия ден. Не е нужно да имаш опит, за да можеш да се насладиш на упражненията. Просто отпусни тялото си и опитай да му дадеш максимума от асаната. Ако ти е по-лесно с учител, можеш да започнеш с йога часове или видеа, които да те насочват какво точно да правиш.

Пий повече вода

 Тъй като ние сме 70% вода, голяма част от състоянието ни се определя от това дали сме добре хидратирани. Затова започни седмицата с повече вода и ще забележиш, че тази най-проста рутина носи наистина големи ползи за настроението и тялото ти.

Кратка разходка преди работа

Опитай да се разходиш 10-15 минути преди работа. Разходката разведрява ума ни най-добре и ще ти помогне да се настроиш на работна вълна без напрежение и стрес. Освен това кратката физическа дейност енергизира тялото, а и свежият въздух сутрин е за предпочитане пред препълнения градски транспорт или задръстванията по пътищата.

Направи си план за седмицата

Хубаво е в началото на седмицата да имаш план какво искаш да направиш през следващите дни и все пак да си оставиш „вратички“ за изненади – не плануваното, което ти носи истински радост. Така че не препълвай графика си, но все пак си постави цели, които знаеш, че можеш да изпълниш – това ще ти даде посока и удовлетвереност, когато ги завършиш!

Мисли позитивно

Сигурно вече ти се гади от този съвет и стотиците материали за това колко е важна нашата мисъл, но все пак – опитай да мислиш позитивно. Мисълта, че нещо хубаво предстои има огромна сила и несъмнено ще направи седмицата ти много по-хубава от мисълта колко много работа и стрес те очаква, и колко ужасно е всичко. Наслаждавай се на малките детайли в ежедневието си – вземи си от любимото кафе, приготви си закуска, поговори с приятел преди да навлезеш отново в рутината, направи нещо, което ти носи удовлетвореност и така ще влезеш в новата седмица с много повече енергия от обикновено!