frida.bg
навици

Ежедневните навици, които разрушават връзката ви

Всички ние ги имаме. Онези навици, по които ежедневието ни се движи като по отъпкан маршрут. Защото така сме свикнали. Защото не обръщаме внимание. Защото смятаме, че „няма нищо лошо” в това. Голяма част от нас не осъзнават как навикът се настанява във връзката ни и става онзи трети елемент, който започва да я разрушава. Отвътре.

Както е с всички навици, и тези в любовта е много трудно да бъдат разрушени. Трябва да изградим нов път на случване на нещата, вместо да разчитаме на установения (навикът). Това отнема време, желание, но най-вече – работа.

Навиците могат да бъдат и добри – онези мънички неща, които обичате да правите с любимия си и които действат като „лепило” за отношенията ви. Кой прави сутрешната чаша кафе в неделя сутрин или кои мие чашите след това. Това са едни сладки ритуали, които ви правят двойка и те са много различни от навиците, които съсипват меда в отношенията ви.

Кои са навиците, които трябва да премахнем от връзката си навреме?
Не го слушате

Имате навикът просто да се разсейвате и да мислите за нещо друго, докато партньорът ви ви говори? Е, това е един от опасните навици, които разрушават връзката ви. Другият ще усети вашето отсъствие и това ще създаде дистанция, но не само. Постепенно не-слушането ще изгради стена между вас, в която няма разбиране и интимност.

 Изполвате телефона си като щит

Независимо дали искате да избегнете разговор с Него или просто обичате да проверявате социалните мрежи, това е един от безобидните навици, които рушат връзките ни. Вероятно и вие сте от онези работещи двойки, които едва намират време да са заедно. Е, ако използвате тези 2 часа, през които имате възможност да споделите малко интимност в скролване на фийд-а, това се превръща в опасен навик, който саботира щастието ви.

Карате се, когато сте стресирани

един навик, който повечето двойки интегрират във връзките си – когато сме под стрес, започваме да се караме, за да „изпуснем” парата. Е, когато привнасяме гнева си във връзката и сипем обвинения към другия вместо да се погрижим за собственото си емоционално състояние – проблемът става огромен. А връзката ни се превръща в кошче за емоционален отпадък, който рабо или късно ще се преобърне от твърде голямата тежест…

Избягвате темата за парите

Независимо дали живеете заедно или споделяте почивки, вечери и т.н. темата за парите започва да надига глас. Много голяма част от нас се чувстват некомфортно да говори за пари. Сякаш нещата трябва да са ясни от само себе си. Но не са. Финансовата част на връзката е важна. Ако избягваме да говорим за пари ще навлезем в много недоразумения и проблеми, от които всъщност нямаме нужда. Всеки от нас има различни навици, свързани с парите. Затова е добре да сме наясно с навиците на другия и да намерим онзи „финансов” компромис, в който и двамата се чувстваме комфортно.