frida.bg
бившия

За важността да преброим до три, преди да се върнем при бившия

Може би няма жена сред нас, която да не се е замисляла поне веднъж за това да се върне обратно към бившия. Някак звучи по-лесно, близо, познато, комфортно. Дори да не сме били удовлетворени или може би напълно нещастни в тези отношения през призмата на времето и собствената ни самота те някак започват да ни изглеждат не чак толкова лоши. Съмненията „… а дали не допуснах грешка?„, „… ами ако той е любовта на живота ми?“ и т.н. напират в главата на всяка от нас след раздяла. Най-вече, когато ние сме взели решението да си тръгнем.

И точно това е моментът да преброим до три…

Едно… Каква точно беше причината да си тръгнем?

Проблемите, които имахте и в кито се въртяхте в кръг. Неразбирането. Различията. Липсата на компромиси. Нежеланието да правите промени и да израствате заедно. причините могат да са много. Но те водят само до едно – чувство на апатия и самота. каква беше причината да си тръгнете от него? Вероятността да се върнете на същото място, от което сте си тръгнали е достатъчно да ви накара да се замислите и … разубедите да предприемате онова телефонно обаждане в 3 през нощта…

Две… От какво ви е страх?

Много често съмненията ни завладяват, когато ни е страх от бъдещето? Какво ще стане утре? Дали ще срещна подходящ мъж? Ще мога ли да обичам отново? Страхът, че бъдещето няма да дойде в голяма степен блокира енергията ни и тя не може да върви напред, а започва да се връща назад. Мисли за миналото, спомени, съмнения дали сме постъпили правилно. След като сте взели решението да си тръгнете със сигурност сте имали основателна причина за това. Работете върху страховете си и прегърнете бъдещето, което ви очаква с нови срещи и приключения.

Три… Можете ли да простите?

Понякога съмненията дали да се върнем при бившия идват от това, че не сме простили. На себе си и на него. Имаме недовършена работа и е време да запретнем ръкави и … да простим. Напишете писмо, поговорете с близка приятелка или психолог, но опитайте да извадите всички потиснати чувства на повърхността на живота и да започнете процеса на прошката. Той не се случва за минута или две. понякога трябват дни и месеци, за да простим за всяко нещо, което … ни дърпа назад. И най-вече, да вземем уроците, скрити в сърцето на прошката.