frida.bg

Св. Валентин като ден на любовта към себе си и хубавото вино

Св. Валентин отдавна не е празник само за влюбените двойки, специални избраници на Купидон. Напротив. Ако не сте в „двойка“ точно днес, нека това не ви отказва да отпразнувате любовта във всичките й проявления. Нека не забравяме, че по стар български обичай това е деня на хубавото вино, а вече и на нещо малко по-необичайно – на любовта към себе си!

Любовта съществува не само в рамките на двойката. Тя е навсякъде около нас – в отношенията ни към семейството, приятелите, децата и колегите ни. Но любовта има един извор за нас и това е нашето собствено сърце. Точно това сърце подаряваме заедно с плюшените сърца и точно това сърце бие в гърдите ни, когато топлата енергия на любовта започва да прелива от нас и да прегръща не само другите хора, но и целия свят!

Как да се погрижим за себе си точно днес, за да си покажем малко повече любов?
Поглезете се

Например, запишете си час за масаж. Масажът е прекрасна грижа за нашето тяло, след която си тръгваме релаксирани, заредени, освободени. Поглезете се с масаж на цяло тяло, педикюр или маникюр или отидете за няколко часа в близкия спа център. Покажете си нежност като си подарите релаксация и пълно отпускане. Масажът е прекрасно нещо, което да направите само за себе си. Вие го заслужавате!

Съберете приятелките си на чаша вино

Това е идеалният ден да съберете прекрасните си приятелки на чаша вино и разговори за мъже, секс, любов и каквото ви хрумне! Нека си покажем, че приятелството между жени е приятелство между сестри, сродни души, които са се избрали измежду всички други, за да си оказват подкрепа, обич и най-вече, да се забавляват!

Поговорете с по-възрастна от вас жена

Жените са много мъдри създания, от които винаги можем да научим нещо за взаимоотношенията, любовта и за това какво е да бъдеш жена в този свят. Поканете своя по-възрастна приятелка или майка си на чаша вино и споделете няколко безценни мига в този прекрасен „влюбен“ ден!

Напишете любовно писмо до себе си

 

Това е един прекрасен начин да покажете на себе си колко се обичате и една чудесна традиция, която да правите на всеки Св. Валентин! Помислете само ако всяка година пишете по едно писмо, пълно с любов към себе си, колко ли писма ще имате когато станете на 60-70 години. Това е цяло богатство – богатство, изтъкано от любов, щастие, смисъл!