frida.bg

13-годишна звезда от Stranger Things стана най-младият продуцент в Холивуд

Звездата от Stranger Things Мили Боби Браун стана най-младият продуцент в Холивуд, съобщават световните медии. Момичето е едва на 13, а вече е една от най-големите звезди на киното и телевизията в САЩ. У нас е най-известна предимно с феноменалната си роля в сериала Stranger Things, където се въплъщава в мистериозния персонаж Илевеън (Eleven).

Младата знаменитост ще продуцира нов голям франчайз, базиран на тийнейджърски детективски романи. Филмите ще проследят историята на Енола Холмс – по-малката, и също гениална, сестра на Шерлок и Майкрофт Холмс. Автор на романите е Нанси Спрингър. Те излиза от 2006-та година и са изключително популярни след англоезичната младежка аудитория.

Освен, че ще бъде продуцент, Мили Боби Браун, ще влезе и в главната роля – на самата Енола Холмс. Филмите ще разказват за тийнейджърските години на младия детектив, когато се откриват огромните й заложби по дедукция.

Очаква се филмите, както и книгите, да имат доста феминистка насоченост. Затова и много хора се зарадваха на избора на Браун за главна роля и продуцент. Според тях това показва силата на жените, независимо тяхната възраст.

Британка, родена в Испания, живееща в Калифорния

Самата Мили Боби Браун е родена в Марабелла Испания в семейство на британци през 2004-та година. В момента, разбира се, живее и работи в Лос Анджелис. Номинирана е за награда „Еми“ за ролята си в Stranger Things, която й носи световна слава. В момента е една от най-хитовите и потенциални актриси в Холивуд. Описват я като зряла, интелигентна, талантлива и амбициозна. Характерна е с уникалния си елегантен начин на обличане, като сама избира дрехите си.

Според някои актьори и критици, Браун би могла да е „новата Мерил Стрийп“. Едва на 9 години тя снима се снима първи път – в „Имало едно време“. Интересно е, че Мили никога не е учила актьорско майсторство. Освен, че е чудесна актриса, тя обича и да е пее (и го прави добре). Въпреки че е полуглуха, чувайки само с едното си ухо.

Едва на 13, а вече е абсолютна знаменитост. Пожелаваме й да не я сполети проклятие на децата, станали известни твърде рано, в Холивуд. Но ние лично вярваме, че нейната звезда тепърва ще изгрява.